Vervo jaunumi

Ziedu imports un eksports

Ziedu imports un eksports

Kamēr dabā pavasaris mijas ar ziemu, ziedu audzētāju siltumnīcās uzzplaukst pirmie pavasara vēstneši - prīmulas un hiacintes. Tulpēm vēl nepieciešams nedaudz laika. Tomēr, vai esi aizdomājies pa to, kā klājas vietējiem ziedu audzētājiem konkurences apstākļos? 

Ziedu imports uz Latviju

Latvijā importēto ziedu apjoms ar katru gadu pieeaug, ik gadu sasniedzot rekordlielus apjomus. Pēdējo 5 gadu laikā importēto ziedu apjoms ir pieaudzis vairāk nekā par 51%, 2023. gadā sasniedzot 65,23 miljonus eiro. 

Valsts, no kuras Latvijā tiek importēti visvairāk ziedi ir Nīderlande. No Nīderlandes tiek ievesti 77% no visiem Latvijā importētajiem ziediem. Vislielākie importēto ziedu apjomi bija martā, kad visvairāk tikušas importētas rozes un tulpes. Visticamāk, šie dati iet roku rokā ar 8. martā svinamajiem svētkiem - sieviešu dienu. 

Ziedu eksports no Latvijas

Starp lielākajiem ziedu audzētājiem Latvijā ierindojas SIA “Sedumi”, ZS “Kliģeni”, kas, galvenokārt, audzē grieztos ziedus  un “Grobiņas ziedi”, kas lielākoties ziedus audzē podos. Liela daļa - 23,2 % no grieztajiem ziediem, pagājušajā gadā, ir eksportēta uz Apvienoto Karalisti. Tomēr, ja runājam par puķēm podos, tad, no to kopējās ekporta vērtības - 5,36 miljoniem, 66,4% sastāda ziedu eksports uz Vidusāzijas valsti Kirgizstānu. Interesanti, ka 79,6 - 84,2 % no pie mums audzētajām un eksportētajām hiacintēm, narcisēm un tulpēm, mēro šo tālo ceļu, lai priecētu to saņēmējus vairāk nekā 4000 kilometru attālumā. 

SIA Vervo veic arī ziedu transportēšānu, nodrošinot tiem atbilstošus apstākļus kravas telpā - ar temperatūras kontroli un gaisa ventilāciju.

SIA Vervo – Jūsu labākais pārvadājumu partneris

Plānojot starptautisku preču piegādi, ir nepieciešams izvēlēties profesionāla loģistikas uzņēmuma pakalpojumus, kas parūpēsies par kravas piegādi visā pārvadājuma laikā.

Ja Jums nepieciešami ziedu pārvadājumi uz vai no Latvijas, sazinieties ar mums jau tūlīt: info@vervo.lv vai +371 6767 4570, vai spied šeit

Sadarbojoties ar SIA Vervo, jūs varēsiet fokusēties uz sava uzņēmuma attīstību, ietaupīt laiku un veikt efektīvus kravu pārvadājumus, ne par ko nesatraucoties, jo par visu parūpēsimies mēs - SIA Vervo. 

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv