Vervo jaunumi

Griezto ziedu pārvadājumi ar temperatūras kontroli

Griezto ziedu pārvadājumi ar temperatūras kontroli

Pavasarim tuvojoties, grieztie ziedi kļūst arvien pieprasītāki. Kas var būt skaistāks par svaigiem ziediem - kā mīlestības, pateicības vai atzinības apliecinājums ne tikai svētkos, bet arī ikdienā. Vai zinājāt, ka lielākā daļa veikalos, tirdziņos un bāzēs nopērkamie ziedi tiek importēti? 

Griezto ziedu pārvadājumu apjomi katru gadu pieeaug. Pagājušajā, 2023. gadā, tika sasniegts pēdējā laika lielākais Latvijā importēto ziedu  apjoms - 12,26 milj. eiro. Visvairāk ziedi ir tikuši importēti martā un augustā, kopā pa šiem abiem mēnešiem sastādot, aptuveni, 25% no kopējā gada laikā  importētā ziedu apjoma. Nepārprotami, kā TOP 1 ziedu importētājvalsts ierindojas Nīderlande, importējot 90% no visiem ziediem. Tomēr, interesants ir fakts, ka rožu imprtā TOP 6 ierindojas Kenija - valsts Āfrikā. Rožu imports no Kenijas sastāda 20% no visiem augu valsts produktiem, ko importējam no Kenijas.
 
Mēs, SIA Vervo, griezto ziedu pārvadājumus veicam gan ar sauszemes, gan avio transportu. Proti, ziedus no Eiropas valstīm pārsvarā transportējam ar sauszemes autotransportu - refrižeratoru, bet no Āfrikas un citām tālākām valstīm ar avio transportu, tādejādi, pārvadājuma laikā,  nodrošinot ziediem vislabākos apstākļus.

Griezto ziedu uzglabāšana

Griezto ziedu sezonalitāte un augstā griezto ziedu vērtība padara temperatūras uzraudzību transportēšanas un izplatīšanas procesā vēl svarīgāku. Ziedu piegādes process ir sarežģīts, jo īpaši attiecībā uz nemainīgas temperatūras uzturēšanu. Pārvadājot lielāko daļu griezto ziedu, ir jāuztur  temperatūra no 0°C līdz 1°C. (Tā var atšķirties no pārvadājamo ziedu veida). Ja ir  temperatūras izmaiņas virs vai zem šī noteiktā līmeņa, samazinās ziedu kvalitāte. Tāpēc - atbilstošas temperatūras uzturēšana visa pārvadājuma laikā ir ļoti svarīga, lai novērstu ziedu vīšanu, pelēšanu un agrīnu  noziedēšanu. 

Riska momenti ziedu pārvadāšanas laikā

Svaigu ziedu transportēšanas process ietver virkni darbību, ar daudziem riska faktoriem, kuri var ietekmēt ziedu kvalitāti: 

  • ražas novākšanas brīdis;
  • uzglabāšana noliktavā ar temperatūras režīmu;
  • transportēšanas laiks;
  • izplatīšana bāzēs;
  • piegāde mazumtirgotājiem.

Izvēloties veikt ziedu pārvadājumu ar mums, SIA Vervo, zini -  ziedi transportēšanas laikā tiks uzticēti speciālistiem, kuri par tiem parūpēsies. 

Vietējie vai starptautiskie kravu pārvadājumi ar SIA Vervo ļauj ietaupīt jūsu naudu un laiku, jo mēs nodrošinām pilnu loģistikas ciklu no pirmā līdz pēdējam punktam.  Mēs spējam piedāvāt mūsu klientiem vispiemērotākos risinājumus. 

Ja nepieciešami griezto ziedu pārvadājumi, sazinieties ar mums jau tagad: info@vervo.lv | +371 6767 4570 | spied šeit 

 

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv