Vervo jaunumi

Kas jāņem vērā, veicot elektropreču pārvadājumus? 

Kas jāņem vērā, veicot elektropreču pārvadājumus? 

Elektropreces ir pasaulē trešais tirgotākais produkts ar kopējo tirdzniecības apjomu 1,61 triljoni EUR gadā, un tas veido 9,68% no kopējās pasaules tirdzniecības. Lielākie elektropreču eksportētāji ir Ķīna, Vācija un Dienvidkoreja. Lielākie elektronikas un elektropreču importētāji ir ASV, Ķīna, Vācija un Nīderlande.

Latvijas elektrotehnikas un elektronikas nozarē strādā aptuveni 290 uzņēmumi, kuri ražo tādus produktus kā progresīvās akustiskās sistēmas, bezvadu datu pārraides iekārtas, telekomunikāciju sistēmas, optiskās iekārtas, kontroles un monitoringa iekārtas u.c. 

Elektropreču eksports no Latvijas 2020.gadā bija 695,5 miljoni eiro. Aptuveni 41% tiek eksportēts uz citām Eiropas valstīm un ASV. Savukārt elektropreces (datori, sadzīves tehnika, biroja tehnika u.c.) tiek importētas no tādām valstīm kā Ķīna, Vācija un ASV. 

Ar kādiem transporta veidiem tiek veikti elektropreču pārvadājumi?

Kravu pārvadājumi ar autotransportu 

Pārvadājumi ar autotransportu ir viens no populārākajiem elektropreču transportēšanas veidiem, kas nodrošina piegādi no “durvīm līdz durvīm”. Šādā veidā tiek pārvadātas dažādas elektropreces - sadzīves tehnika, biroja tehnika, datortehnika u.c. uz un no dažādām Eiropas valstīm.

Kravu pārvadājumi ar gaisa transportu

Elektropreces var tikt pārvadātas, izmantojot gaisa transportu.Pirms pārvadājuma elektropreces tiek rūpīgi iepakotas, kas nodrošina stabilitāti pārvadājuma laikā, kā arī pasargā no iespējamiem bojājumiem, triecieniem un vibrācijām. Šādā veidā tiek transportētas dažādas elektropreces - biroja tehnika, datortehnika u.c. Pārsvarā klienti izvēlas avio kravu pārvadājumus, kad nepieciešama steidzama piegāde.

Kravu pārvadājumi ar jūras transportu 

Elektropreču pārvadājumi uz un no tālākiem reģioniem vai kontinentiem tiek organizēti, izmantojot arī jūras transportu ar konteineriem. Šajā gadījumā elektropreces (sadzīves tehnika, biroja tehnika, datortehnika u.c.) tiek rūpīgi iepakota, izmantojot tikai izturīgus materiālus, kas aizsargā kravu no mitruma, vibrācijām un triecieniem. 

6 īpatnības elektropreču pārvadājumiem 

  1. Droši apstākļi - pārvadājot elektropreces, ir jānodrošina, lai krava tiktu pareizi nostiprināta un iepakota, lai novērstu elektropreču bojājumus.
  2. Mitruma un temperatūras kontrole - elektropreces ir īpaši jutīgas pret straujām temperatūras svārstībām un mitrumu. Transportēšanas laikā tas ir jāņem vērā, nodrošinot, ka tiek ievērotas temperatūras un mitruma kontroles prasības.
  3. Dokumentācijas sakārtošana - transportējot elektropreces, ir jāņem vērā katras valsts muitas un reglamentācijas prasības elektrotehnikas importam.
  4. Piemērota transportlīdzekļa izvēle - elektropreču transportēšanai ir jāizvēlas atbilstošs transporta līdzeklis.
  5. Elektropreču trauslums - iekārtas var būt trauslas un jutīgas pret triecieniem, vibrācijām un statisko elektrību. Tas nozīmē, ka ir jāizvēlas atbilstošs iepakojums, kas aizsargās no iespējamiem riskiem, lai novērstu kravas bojājumus transportēšanas laikā.
  6. Ierobežojumi attiecībā pret elektroierīcēm ar akumulatoru. Ja ierīcē ir baterija, tad pastāv ierobežojumi avio kravu pārvadājumos. Tāpat ir nepieciešama speciāla dokumentācija, ja plānots veikt jūras kravu pārvadājumus. Par to vairāk varat uzzināt, sazinoties ar Vervo speciālistiem. 

Vai Jums ir nepieciešami elektropreču pārvadājumi pa Eiropu vai ārpus tās? Mēs esam šeit, lai Jums palīdzētu! Vervo jau 15 gadus nodrošina drošus un ērtus loģistikas un kravu pārvadājumu pakalpojumus.

Vairāk informācijas par Vervo piedāvātajiem elektropreču pārvadājumiem var aplūkot šeit.

Izvēlies uzticamu partneri! Sazinies ar mums jau tagad: info@vervo.lv, +371 67674570, ej.uz/uzzinicenu

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv