Vervo jaunumi

Eksporta un Inovāciju balvas pasniegšanas ceremonija!

Eksporta un Inovāciju balvas pasniegšanas ceremonija

Pagajušajā nedēļā notika Eksporta un Inovāciju balvas (EIB23) ceremonija, kur tika paziņoti veiksmīgākie Latvijas uzņēmumi dažādās nominācijās. Svinīgā apbalvošanā norisinājās 14. decembrī, Mežaparka estrādes Kokaru zālē pulcējot dažādu uzņēmumu pārstāvjus. Pasākumu apmeklēja arī Vervo pārstāvji, atbalstot Latvijas uzņēmējus - mūsu sadarbības partnerus. 

Konkursu katru gadu organizē LIAA sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, eksportētāju asociāciju “The Red Jackets”, Centrālās Statistika Pārvaldi (CSP) un finanšu institūciju “Altum”. Kā atzina konkursa organizatori, Latvijas ekonomikas mugurkaulu veido uzņēmumi, kuri ir spējuši veiksmīgi pielāgoties mainīgajai tirgus situācijai, var lepoties ar izciliem eksporta rezultātiem un ir ieguldījuši inovāciju attīstībā un pētniecībā. 

Kopumā konkursā tika izvirzītas 4 kategorijas “Eksporta jaunpienācējs”, “Eksporta līderis”, “Inovācijas čempions” un “Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts”. Konkursa nominantus noteica žūrija, kurā piedalījās uzņēmēju organizāciju, finanšu institūciju, Ekonomikas ministrijas, Centrālās statistikas pārvaldes (CSP), LIAA un plašsaziņas līdzekļu deleģētie pārstāvji. 

Kategorijas un uzņēmumi-nominanti bija sekojoši:

  1. Kategorijā “Eksporta čempions” tika nominēti sekojoši uzņēmumi - AS “LATVIJAS FINIERIS”, SIA “MIKROTĪKLS” un SIA “GAUJAS KOKS”.
  2. Kategorijā “Eksporta jaunpienācējs” ar eksporta apgrozījumu no 100 000 līdz 1 000 000 eiro tika nominēti tādi uzņēmumi kā SIA “FORTES”, SIA “BRASA DEFENCE SYSTEMS” un SIA “SINDA &VR”, bet kategorijā “Eksporta jaunpienācējs” ar eksporta apgrozījumu no 1 000 000 eiro un vairāk - SIA “Q.BEYOND” un SIA “SKY POWER”.
  3. Kategorijā “Eksporta līderis” dažādās nozarēs tika nominēti sekojoši uzņēmumi - SIA “LATGRAN”, SIA “VIKA WOOD” un AS “STORA ENSO LATVIJA”, SIA “GAUJAS KOKS”, SIA “AVOTI” un SIA “JELD-WEN LATVIJA”, SIA “LATVIJAS PIENS” u.c.
  4. Kategorijā “Inovācijas čempions” tika nominēti sekojoši uzņēmumi: SIA “MIKROTĪKLS”, SIA “LATVIJAS MOBILAIS TELEFONS”, AS “SAF TEHNIKA” un SIA “LIVONIA PRINT”.

Šogad Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča specbalvu “Eksporta čempions” saņēma uzņēmums “Latvijas Finieris”, kuram aizvadītajā gadā izdevās palielināt eksporta apgrozījumu par 27%. Savukārt “Inovācijas čempiona” balvu saņēma “Latvijas Mobilais Telefons”, kas šogad pārsteidza ar saviem panākumiem jūras noklāšanā ar 5G tīkla pārklājumu, kā arī satiksmes monitoringa tehnoloģiju izstrādi. “Latvijas valsts meži” arī saņēma “Inovācijas čempiona” balvu par ieguldījumu mežu apsaimniekošanas jomā, kā arī loģistikas, datu apstrādes un dronu tehnoloģiju jomā. “Altum” dāvāto specbalvu “Drošākais eksportētājs” saņēma SIA “Polystylex”.

Vervo - nozīmīgs sadarbības partneris eksportējošiem uzņēmumiem!

Eksports ir būtiska Latvijas ekonomikas sastāvdaļa, veidojot ievērojamu daļu no valsts iekšzemes kopprodukta. Vervo, ar savu augsti kvalificēto personālu un plašo sadarbības partneru loku, palīdz uzņēmumiem sasniegt globālos tirgus, piedāvājot plašu pakalpojumu klāstu, sākot no transporta organizēšanas līdz preču izsekošanai un informācijas sniegšanai klientiem. 

Vervo izceļas ar savu spēju piedāvāt inovatīvus risinājumus, kas padara eksportu efektīvāku, bet pārvadājumus - vieglāk pieejamus. Speciālisti piedāvā inovatīvus un ilgtspējīgus risinājumus, kas atbilst mūsdienu tirgus mainīgajām prasībām.

Ja Jums ir nepieciešami kravu pārvadājumi no Latvijas, sazinieties ar mums! Mēs piemeklēsim vislabāko piedāvājumu: info@vervo.lv, ej.uz/uzzinicenu vai zvaniet +371 67674570

Laureātu saraksts:

Konkursa “Eksporta un inovācijas balva 2023” laureāti

  • “Eksporta čempions” - AS “LATVIJAS FINIERIS”   
  • “Inovācijas čempions” privātā kapitāla uzņēmumu grupā - SIA “LATVIJAS MOBILAIS TELEFONS”
  • “Inovācijas čempions” valsts kapitāla uzņēmumu grupā - AS “LATVIJAS VALSTS MEŽI”
  • “Eksporta jaunpienācējs” uzņēmumu grupā ar eksporta apgrozījumu no 100 000 līdz 1 000 000 eiro - SIA “FORTES”
  • “Eksporta jaunpienācējs” uzņēmumu grupā ar eksporta apgrozījumu 1 000 000 eiro un vairāk - SIA “SKY POWER”
  • “Eksporta pieauguma līderis” nozarē “Zināšanu ietilpīga bioekonomika – kokapstrāde” un uzņēmumu grupā ar darbinieku skaitu no 10 līdz 249 - SIA “VIKA WOOD”
  • “Eksporta pieauguma līderis” nozarē “Zināšanu ietilpīga bioekonomika – kokapstrāde” un uzņēmumu grupā ar darbinieku skaitu no 250 - SIA “GAUJAS KOKS”
  • “Eksporta pieauguma līderis”  nozarē “Zināšanu ietilpīga bioekonomika – pārtika” un uzņēmumu grupā ar darbinieku skaitu no 10 līdz 249 - SIA “LATVIJAS PIENS”
  • “Eksporta pieauguma līderis” nozarē “Zināšanu ietilpīga bioekonomika – pārtika” un uzņēmumu grupā ar darbinieku skaitu no 250 - AS “DOBELES DZIRNAVNIEKS”
  • “Eksporta pieauguma līderis”  nozarē “Biomedicīna, medicīnas tehnoloģijas, farmācija” un uzņēmumu grupā ar darbinieku skaitu no 10 līdz 249 - AS “MADARA COSMETICS”
  • “Eksporta pieauguma līderis” nozarē “Fotonika un viedie materiāli, tehnoloģijas” un inženiersistēmas un uzņēmumu grupā ar darbinieku skaitu no 10 līdz 249 - SIA “HEIDELBERG MATERIALS SBC LATVIA”
  • “Eksporta pieauguma līderis” nozarē “Fotonika un viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas” un uzņēmumu grupā ar darbinieku skaitu no 250 - SIA “LIGHT GUIDE OPTICS INTERNATIONAL”
  • “Eksporta pieauguma līderis” nozarē “Viedā enerģētika un mobilitāte” un uzņēmumu grupā ar darbinieku skaitu no 10 līdz 249 - SIA “MALMAR SHEET METAL”
  • “Eksporta pieauguma līderis” nozarē “Viedā enerģētika un mobilitāte” un uzņēmumu grupā ar darbinieku skaitu no 250 - SIA “AKG THERMOTECHNIK LETTLAND”
  • “Eksporta pieauguma līderis” nozarē “Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas” un uzņēmumu grupā ar darbinieku skaitu no 10 līdz 249  - SIA “EIS GROUP LATVIA”
  • “Eksporta pieauguma līderis” nozarē “Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas” un uzņēmumu grupā ar darbinieku skaitu no 250  - SIA “MIKROTĪKLS”
  • Kategorijā “Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts” mazo un vidējo komercsabiedrību grupā - kultūrtelpa “Ola Foundation”
  • Kategorijā “Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts” biedrību, nodibinājumu, plānošanas reģionu vai pašvaldības iestāžu grupā - Valmieras novada pašvaldības iestādes Valmieras muzeja ekspozīcija “De Woldemer”
  • Finanšu institūcijas “ALTUM” specbalva “Drošs eksportētājs” - SIA “Polystylex”

 

 

 

 

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv