Vervo jaunumi

Turkmenistāna - vai perspektīvs partneris Jūsu uzņēmumam?

Turkmenistāna - vai perspektīvs partneris Jūsu uzņēmumam?

Turkmenistāna ir Vidusāzijas valsts, kas robežojas ar Afganistānu dienvidaustrumos, Irānu dienvidrietumos, Uzbekistānu ziemeļaustrumos, Kazahstānu ziemeļrietumos un Kaspijas jūru rietumos. Lai arī Latvijai ar Turkmenistānu līdz šim sadarbības apjomi bijuši nelieli, tomēr sadarbības potenciāls ir liels. Par to pārliecinājāmies, piedaloties LAFF un TLA organizētajā kontaktbiržā. 

15.decembrī LAFF biedriem, tajā skaitā mums, bija iespēja iepazīties ar pārstāvjiem no Turkmenistānas Loģistikas Asociācijas (Turkmen Logistic Association, TLA). Kontaktbirža notika tiešsaistē un tajā piedalījās 15 dalībnieki no abām asociācijām. Vervo pārstāvēja loģistikas menedžeris Sergejs Nikaļuks. 

Preces, ko importē no Turkmenistānas un eksportē uz Turkmenistānu

Importa preču pārvadājumi no Turkmenistānas biežāk ir nafta un naftas produkti, gāze, tehnika un aprīkojums augsnes un derīgo izrakteņu ieguvei. 

Populārākās eksporta preces no Latvijas uz Turkmenistānu - desas un gaļas izstrādājumi, zivis - sardīņu konservi, sardinellas, brētliņas, siļķu konservi, Atlantijas un austrumu skumbrija, medikamenti, dažādi ortopēdiskie piederumi, mūzikas instrumenti - sintezatori, naftas eļļas un bitumena minerāli, autiņi, salvetes un līdzīgi sanitārie izstrādājumi.

Turkmenistāna un Latvija ir vienojušās veicināt transporta infrastruktūras attīstību, kā arī sekmēt starptautisku transporta koridoru izveidi, kas varētu nodrošināt kravu pārvadājumu starp Eiropu uz Āziju un otrādi.

Kravu pārvadājumi uz un no Turkmenistānas

Kravu pārvadājumi no Turkmenistānas ir būtiska daļa no šīs valsts ekonomikas, kuras pamatā ir energoresursi, īpaši dabasgāze un nafta. Līdz ar to, viena no interešu jomām ir preču tranzīts, kas tiek īstenots caur ostām ar jūras transportu vai ar dzelzceļa transportu. 

1. Dzelzceļa transports - Dzelzceļa sistēma ir svarīga Turkmenistānas kravu pārvadājumu sastāvdaļa. Turkmenistāna veiksmīgi izmanto to, lai eksportētu enerģijas resursus uz kaimiņvalstīm un tālākiem galamērķiem.

Interesants fakts, ka kopējais dzelzceļa garums ir 3550,9 km. Ar šo transporta veidu tiek pārvadāti 80% no visām eksporta-importa un tranzīta kravām. 70% no visām gadā pārvadātajām kravām ir kravas, kas tiek vestas caur Sāras staciju.

2. Autotransports - Tāpat kravu pārvadājumi notiek, izmantojot autotransportu. Šis ir viens no populārākajiem veidiem, kā pārvadāt kravas no vai uz Turkmenistānu. Valsts turpina attīstīt autoceļu tīklu, kas ļauj efektīvi pārvadāt kravas ar autotransportu.

Ceļu tīkls un attīstīta reģiona infrastruktūra nodrošina savienojumu starp dažādām valstīm - gan tuvākiem, gan attālākiem reģioniem. Pie tam autotransports ir pietiekami elastīgs kravu pārvadājumu veids, ļaujot piegādāt dažāda veida kravas - no pārtikas produktiem līdz smagām rūpnieciskām iekārtām. 

3. Jūras transports - Ir jāpiebilst, ka kravas transportēšana uz vai no Turkmenistānas var notikt arī izmantojot jūras transportu. Galvenā Turkmenistānas osta ir Turkmenbaši Starptautiskā jūras osta Kaspijas jūras austrumu krastā.

Ja Jums ir nepieciešama kravu piegāde uz vai no Turkmenistānas, sazinieties ar mums! Mēs piemeklēsim vislabāko piedāvājumu: info@vervo.lv, ej.uz/uzzinicenu vai zvaniet +371 67674570

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv