Vervo jaunumi

Kā transportēt un uzglabāt vīnu?

Kā transportēt un uzglabāt vīnu?

Alkoholisko dzērienu pārvadājumi atšķiras citu preču transportēšanas, jo tā ir akcīzes prece. Pamata noteikumi ietver temperatūras un saules staru kontroli, drošu kravas nostiprināšanu, kā arī nepieciešamo dokumentāciju.

Kas ir jāņem vērā, pārvadājot vīnu?

Temperatūras kontrole

Vīns ir jūtīgs pret straujām un izteiktām temperatūras izmaiņām. Ir būtiski nodrošināt, lai vīna produkcija transportēšanas laikā netiktu pakļauta straujām temperatūras svārstībām. Ja dzērieni tiek pārvadāti ar kravas automašīnu vai citu transportlīdzekli, ir jāpārliecinās, ka tie netiek pakļauti tiešajiem saules stariem. Tāpat ir jāizvairās no temperatūras svārstībām, kas varētu ietekmēt alkoholisko dzērienu kvalitāti. 

Droša kravas nostiprināšana

Vispirms ir jāpārliecinās, ka krava ir droši nostiprināta. Vīns var tikt pārvadāts stikla pudelēs, mucās, pakās, līdz ar to ir nepieciešams rūpēties par kravas nostiprināšanu katrā individuālajā gadījumā.

Transportlīdzekļa tīrība

Alkoholiskie dzērieni absorbē svešas smaržas un smakas, kas īpaši attiecas uz vīnu. Pudeļu korķiem neizdodas pilnībā izolēt dzērienu no apkārtējās vides, līdz ar to tas var absorbēt svešas smaržas, kas var ietekmēt vīna garšu. Lai tā nebūtu, vīns ir jātransportē tīrā transportlīdzeklī.

Aizsardzība pret ultravioletajiem stariem

Saules stari negatīvi ietekmē alkohola kvalitāti. Pārvadājot alkoholiskos dzērienus caurspīdīgajos traukos, ir jānodrošina pilnīga tumsa, lai pasargātu tos no ultravioletajiem stariem.

Dokumenti

Pārvadātājam, kurš veic alkoholiskās produkcijas transportēšanu, ir jābūt pavadzīmei, atbilstības sertifikātam un citiem dokumentiem. Pārvadājot alkoholisko produkciju uz vai no valsts, kas ir ārpus ES, ir nepieciešama kravas muitas deklarācijas aizpildīšana. Katrai pudelei tiek uzlikta plomba - akcīzes nodokļa samaksas apliecinājums. 

Vīna produkcijas piegāde ir pakalpojums, kas izceļas ar prasībām attiecībā uz dokumentāciju, kravas iekraušanu un preces apjomu. Tāpēc alkohola pārvadāšanas noteikumus ir jāievēro visos piegādes posmos. 

Kādi transporta veidi tiek izmantoti?

Vīna pārvadāšanai tiek izmantoti dažādi transporta veidi atkarībā no vairākiem faktoriem, t.sk. attāluma, maršruta, kravas daudzuma, vīna veida un īpašībām.

Pārvadāšana pa sauszemi - šim pārvadājuma veidam tiek izmantots autotransports vai dzelzceļa transports. Visbiežāk tiek izmantoti refrižeratori, kur temperatūras svārstības ir minimālas un īpaši pielāgotas vīna specifiskajām prasībām. 

Pārvadāšana pa ūdeni - parasti vīnus ar kuģi pārvadā, ja vīns ir jāpiegādā lielos attālumos (no ASV, no Austrālijas u.c.), un tas tiek transportēts standarta refrižeratoros.

Vai Jums ir nepieciešami vīna pārvadājumi no Francijas, Itālijas, ASV vai citas valsts? Mēs esam šeit, lai Jums palīdzētu! Vervo jau 15 gadus nodrošina drošus un ērtus loģistikas un kravu pārvadājumu pakalpojumus. 

Izvēlies uzticamu partneri! Sazinies ar mums jau tagad: info@vervo.lv, +371 67674570, ej.uz/uzzinicenu

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv