Vervo jaunumi

10 padomi pārvācoties

10 padomi pārvācoties

Pārvākšanās uz jaunu dzīvesvietu var būt gan aizraujoša, gan arī izaicinoša. Ja esat gatavs uzsākt jaunu savas dzīves nodaļu, šeit ir 10 padomi, kas palīdzēs padarīt pārvākšanos krietni vienkāršāku:

1. Plānošana.

Jau laicīgi pirms pārvākšanās ir jāsāk plānot, kādas lietas tiks pārvestas pirmās, kā arī ir jāizveido saraksts ar visām nepieciešamajām darbībām, no kurām viena varētu būt - nodrošināt profesionālu pārvākšanās servisa palīdzību.

2. Mantu šķirošana.

Iepriekš izlemiet, kādas mantas, mēbeles un tehniku jūs vēlētos paņemt līdzi, bet kādus priekšmetus jūs vēlētos izmest, pārdot vai arī atdot. 

Tāpēc pirms pārvākšanās sadaliet visas mantas trīs grupās:

  • Paturēt - tās ir visas lietas, kuras jums ir nepieciešamas, ir darba kārtībā un kuras jūs izmantojat vai plānojat izmantot.
  • Atdot draugiem vai labdarībai - šajā grupā ietilpst visas lietas, kuras ir darba kārtībā, bet jums tās vairāk nav vajadzīgas.
  • Izmest - šajā grupā ietilpst visas vecas, nederīgas mantas, kuras jūs vairāk neizmantosiet.

Tāpat ieteicams atdot, ziedot vai izmest to, kas nav vajadzīgs, lai samazinātu pārvadāšanas izmaksas. 

3. Mantu apjoma novērtēšana.

Novērtējiet mantu apjomu, kas jāpārved uz jauno dzīvesvietu. Ieteicams mantas grupēt, kā piemēram, sākt, pārvadājot visu mēbeļu inventāru - divāni, skapji, galdi, krēsli, kumodes u.c. Otrajā posmā var pārvest sadzīves tehniku - veļas mašīna, trauku mazgājamā mašīna, televizors, kā arī kastes ar grāmatām un citiem sadzīves priekšmetiem. Tad var veikt trešo posmu - var pārvest interjera priekšmetus, saimniecības preces un trauslas, viegli plīstošas mantas, kā piemēram, traukus, vāzes u.c.

4. Mantu kārtošana.

Pakojot mantas un liekot tās kastēs, sadaliet tās pa telpām, kas vēlāk atvieglos gan priekšmetu meklēšanu, gan arī pakošanu. Piemēram, var salikt katras istabas priekšmetus atsevišķi - dzīvojamā istaba, guļamistaba, vannas istaba, virtuve u.c. Katras zonas kastēm var izmantot noteiktas krāsas apzīmējumus, lai neapjuktu brīdī, kad visas mantas būs jāpako. 

5. Vērtīgu mantu pārvadāšana.

Visus vērtīgus priekšmetus, dārglietas u.c. ir jāieliek atsevišķi, atsevišķā kastē vai somā. Tāpat ir jārīkojas ar svarīgiem dokumentiem, kurus ir jāieliek atsevišķā mapē, lai pēc tam tos varētu vieglāk atrast. 

6. Pirmās nepieciešamības mantu pārvadāšana.

Ir ieteicams atsevišķi savākt somu ar pirmās nepieciešamības lietām, piemēram, lādētājs, apģērbs, higiēnas preces u.c. Tas palīdzēs pēc tam nemeklēt šīs lietas starp vairākām kastēm un somām.

7. Iepakojums.

Pārvākšanās laikā, lai pasargātu mantas no iespējamajiem bojājumiem, ir nepieciešams drošs iepakojums. Tas palīdzēs aizsargāt gan mēbeles, gan personīgās mantas, gan arī traukus un citas vērtīgas lietas. 
Pārvākšanās laikā var izmantot dažādus materiālus, piemēram:

  • Kartona kastes - tajās var salikt traukus, grāmatas, apģērbu u.c.;
  • Gan lieli, gan mazi maisi - tajos var salikt apģērbu;
  • Iepakojuma papīrs vai avīze - tajā var ietīt traukus vai trauslus priekšmetus;
  • Gaisa burbuļu plēve - tajā var ietīt trauslus priekšmetus, stiklu, spoguļus un citus priekšmetus.
  • Plēve - tajā var ietīt mēbeles, sadzīves tehniku.
  • Līmlente - ar to var aptīt kastes, fiksēt atviltnes, durvis un citus sīkos mēbeļu priekšmetus.

Pakojot mantas, ir ieteicams parakstīt katru kasti vai maisu, kas vēlāk atvieglos mantu izkraušanas procesu.

8. Ir jāpārliecinās, vai iedzīvi var ienest jaunajā dzīvesvietā.

Viens no nepatīkamākajiem pārsteigumiem, kas var notikt, pārvācoties uz jaunu mājvietu, ir saprast, ka esošās mēbeles ir par lielu. Tāpēc ir ieteicams pirms tam izmērīt lielāko mēbeļu un sadzīves tehnikas gabarītus un pēc tam tos salīdzināt ar jaunās dzīvesvietas durvju, liftu un kāpņutelpas izmēriem. 

9. Pārvākšanās laiks.

Ir ieteicams pārvākties agri no rīta vai brīvdienā, kad autoceļi nav tik noslogoti un nav sastrēgumu. 

10. Ietaupiet savu laiku un izvēlieties Vervo pārvākšanās servisu.

Varētu likties, ka augstāk minētās darbības nav nemaz tik sarežģītas, tomēr viss darbību kopums var sagādāt stresu, patērēt Jūsu laiku un naudu. Tāpat ir virkne nianšu, kas kopējā “bildē” spēlē lielu lomu, sākot ar pareizu iepakošanas materiālu izvēli un beidzot ar transportlīdzekļa izvēli. Lai pārvākšanās process būtu mierīgāks, operatīvāks un mazāk nogurdinošs, noderēs profesionāls pārvākšanās serviss, kas visu izdarīs jūsu vietā.

Jūs varat droši uzticēties profesionāļiem, kuri palīdzēs ar pārvākšanās procesa plānošanu, mēbeļu demontāžu, iepakošanu, iekraušanu, transportēšanu un izkraušanu, kā arī dokumentu noformēšanu un pareizā transportlīdzekļa izvēli.

Kāpēc pārvācoties izvēlēties Vervo pakalpojumus?

Pārbaude un novērtējums - Vervo speciālisti novērtēs kravas apjomu, lai noteiktu vispiemērotāko transporta veidu un aprīkojumu iekraušanai un izkraušanai.

Pārvākšanās grafika izstrāde - tiek izstrādāts grafiks, lai nodrošinātu, ka viss notiek laikā un pēc iespējas ērtāk jums.
Dokumentu kārtošana - Vervo speciālisti palīdzēs sakārtot visus nepieciešamos dokumentus un izskaidros visas pārvadājuma formalitātes (CMR, Invoice, Packaging List).

Mēbeļu demontāža un montāža - lai vieglāk pārvadātu, vispirms mēbeles tiek demontētas, kā arī droši iepakotas, lai tās varētu transportēt. Tiek noņemti trausli priekšmeti, noskrūvēti rokturi, tiek atsevišķi iepakoti spoguļi u.c.

Mantu iepakošana - lai pārvadājums notiktu veiksmīgi, ir nepieciešams izvēlēties piemērotu iepakojumu. Atkarībā no priekšmeta, tā formas un fiziskām īpašībām tiek izvēlēts attiecīgais iepakojums.

Pārvadājums - Vervo pieredzējušie autovadītāji nodrošinās drošu un ērtu mantu iekraušanu un pārvadāšanu uz jauno dzīves vietu. 

Vervo piedāvā plašu transporta veidu klāstu, lai atbilstu katra klienta vajadzībām. Katrs transporta veids tiek izvērtēts saskaņā ar klienta prasībām, atkarībā no mantu apjoma, mērķa vietas (valsts), attāluma, maršruta, izpildes laika u.c. faktoriem.

Vervo - profesionālisms un uzmanība pret klientu vajadzībām

Vervo komanda ne tikai nodrošina augstas kvalitātes pārvākšanās pakalpojumus, bet arī pievērš lielu uzmanību klientu vajadzībām un prasībām. Katra klienta pieprasījums tiek izskatīts individuāli, novērtējot pat vismazākās detaļas.

Ja Jūs plānojat pārvākties, tad neaizmirstiet apsvērt iespēju izmantot Vervo pakalpojumus. Mēs piedāvājam risinājumus, kas palīdzēs Jums pārcelties uz jaunu dzīves vietu.

Jūs varat sazināties ar mums pa e-pastu info@vervo.lv vai pa tel. +371 67674570.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv