Vervo jaunumi

Ķīnas-Latvijas tirdzniecības veicināšana 

Ķīnas-Latvijas tirdzniecības veicināšana 

6.septembrī Ķīnas vēstniecībā notika Ķīnas-Latvijas tirdzniecības un investīciju veicināšanas tikšanās. Pasākumā piedalījās pārstāvji no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK), kā arī Latvijas un Ķīnas uzņēmumi. 

Šo pasākumu apmeklēja arī Vervo pārstāvji - SIA Vervo līdzīpašniece Aija Bērziņa un loģistikas menedžeri- Guntars Paure un Lauris Baurovskis. 

Ķīnas vēstnieks Latvijā H.E.Tang Songgen tikšanās sākumā iepazīstināja pasākuma viesus ar datiem par Ķīnas ekonomisko attīstību, uzņēmējdarbības veikšanas politiku un prasībām, kā arī tirdzniecības veicināšanas pasākumiem. Dalībnieki uzzināja par sasniegumiem Belt un Road iniciatīvas un Ķīnas un citu valstu sadarbības ietvaros. 

Vēstnieks citēja Ķīnas prezidentu, norādot, ka Ķīnas ekonomika ir jūra, nevis dīķis. Tas paliek nemainīgs, ieskaitot tā milzīgo potenciālu, izteikto noturību un plašas manevrēšanas iespējas. Viņš atzīmēja, ka Ķīna pieturas pie atvērtas sadarbības stratēģijas, kas nodrošina savstarpēju labumu. Līdzīgā veidā arī tiek atbalstīti dažādi pasākumi, lai sekmētu brīvo tidzniecību starp dažādu valstu pārstāvjiem. 

Ķīnas vēstnieks Latvijā norādīja, ka Ķīna ir gatava sadarboties ar Latviju un tās uzņēmumiem kopējās labklājības veicināšanai. Pasākuma laikā vairākas reizes izskanēja, ka vēstniecība ir apņēmusies strādāt ar uzņēmumiem kā “tilts”, lai veicinātu attiecību uzlabošanos. 

Savukārt pārstāvji no LIAA un LTRK atzīmēja, ka pašlaik Ķīna ir primārais un nozīmīgākais Latvijas tirdzniecības partneris. Tika pausta gatavība kopīgi stiprināt abpusējo tirdzniecību un veicināt sadarbību. Tikšanās laikā BC-Connected, RILAK, GROGLASS un Nordichem Europe pārstāvji dalījās ar veiksmīgajiem stāstiem, kā viņi strādāja ar kolēģiem no Ķīnas, kādi rezultāti tika sasniegti, kā arī kādā veidā tas tika panākts. Daudzi pasākuma viesi atzinīgi novērtēja Ķīnas ekonomikas sasniegumus, pauda pārliecību un cerības uz ciešāku Ķīnas un Latvijas uzņēmumu sadarbību. 

Vervo pārstāvji izceļ priekšzīmīgo viesmīlību Ķīnas vēstniecībā. Kā norāda G.Paure, jau ierodoties vēstniecības teritorijā, viesi tika sagaidīti un pavadīti uz semināra telpām, kur viesi, pēc labākajām Ķīnas tradīcijām tika cienāti ar ķīniešu virtuves cienastiem. 

A.Bērziņa, atskatoties uz notikošo pasākumu, secina, ka Ķīna ir pozitīvi noskaņota un atvērta sadarbībai. Ņemot vērā to, ka Ķīna ir lielākā ražotājvalsts pasaulē, ir būtiski stiprināt abu valstu attiecības, jo jau šobrīd Ķīnā ražotās preces ir pieprasītas dažādās nozarēs - īpaši tādas preces, kā elektriskās mašīnas, elektriskās iekārtas un saules paneļi. 

 

 

 

 

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv