Vervo jaunumi

Kravas iepakošana jūras kravu pārvadājumiem - kā sagatavot sūtījumu

Kravas iepakošana jūras kravu pārvadājumiem - kā sagatavot sūtījumu

Viens no svarīgākiem posmiem, lai krava tiktu piegādāta bez bojājumiem ir kravas iepakošana.

Liela daļa kravu pārvadājumu, ko veicam pa jūras ceļiem tiek organizēta izmantojot jūras konteinerus. Un lielākais izaicinājums šādiem kravu pārvadājumiem ir to piegāde neapskandētā veidā. Lai nenotiktu šāds scenārijs ir jāievēro, ka krava tiek pareizi iepakota. Iepakojums ir ārkārtīgi svarīgs posms kravu pārvadājumos, jo kravu pārvadājumā ir iesaistītas daudz puses – ražotājs, preču saņēmējs, kravu pārvadājumu transportlīdzeklis, iekraušanas personāls, izkraušanas personāls u.c..

Kāda ir iepakošanas nozīme sūtīšanā?

Lai nodrošinātu, ka jūsu krava netiek bojāta vai pazaudēta ceļā pāri okeānam, ir būtiski izvēlēties piemērotu iepakojumu. Iepakojums ir jāpielāgo kravas veidam, izmēram un svaram, kā arī jāņem vērā transporta līdzekļa apstākļi, iespējamā iedarbība no mitruma, triecieniem, vibrācijām un temperatūras svārstībām. Iepakojums ir arī jāmarķē skaidri un pareizi, lai novērstu kravas sajaukšanu vai zaudēšanu.

Piegādes ķēdē iesaistītie darbinieki var nebūt informēti par kravas sastāvu, izcelsmi vai riskiem. Tas var radīt bojājumus kravai, tāpēc ir ļoti svarīgi ievērot, ka uz iepakojumiem ir nepieciešamās zīmes, kas norāda vai krava ir trausla, vai iepakojumu var likt kā sanāk vai kastes noteiktā daļa ir jābūt uz augšu un daudz citas lietas. 

Kā arī, ja krava neaizņem visu konteinera vietu un nav pareizi veikti iepakošanas darbi, tad veicot garo ceļu ar kuģi pa jūru, krava pa konteineri var slīdēt. Jo pa jūru veicot kravu pārvadājumu ir jāapsver ideja, ka okeānā vai jūrā ir lieli viļņi, kas var pustukšo konteinera sastāvu slidināt no vienas puses uz otru.

Padomi LCL kravu iepakošanai

LCL - Saliktu kravu jūras pārvadājumi jeb konteiners nav pilns.

1. Izmantojiet izturīgas kastes

Veicot kravu piegādi ar salikto jūras kravu pārvadājumu, jūs nezināsiet, kas ir uzkrauts vēl konteinerā bez jūsu kravas. Tāpēc vienmēr vislabākais veids, kā aizsargāt kravu no bojājumiem – izvēlēties drošu, stingru kasti, kas aizsargās no sitieniem kravu pārvadājuma laikā.

2. Kastes ar dubultām sienām

Kastes ar dubultām sienām ir vienkārši lieljaudas kartona kastes, kas izveidotas no diviem sakrauta gofrētā kartona slāņiem. Tos īpaši izmanto transportēšanai, ja nepieciešama papildu aizsardzība.

Šīs kastes ir pietiekami izturīgas, lai tās varētu sakraut, un tās nodrošinās vislabāko aizsardzību jūsu precēm.

3. Lentes pistole un iepakošanas lente

Konteiners, kurā tiek nosūtītas preces, tiks pakļauts ārkārtējām temperatūras izmaiņām. Tāpēc pārliecinieties, ka jūsu iepakošanas lente ir kvalitatīva. Zemākas kvalitātes lentei pārvadāšanas laikā ir tendence zaudēt savu “lipīgumu” un iepakojums var atvērties.

4.  Novietojiet savu kravu uz paletēm

Nodrošiniet, ka krava būtu novietota uz paletēm, lai atvieglotu gan jūsu kravas pārvietošanu, gan arī krava uz paletes ir daudz stabilāka. 

Svarīgi – kravu ir nepieciešams kraut secībā - no smagākā uz vieglāko.

5. Gudri ietīt

Iesaiņojot kravu, ietiniet melnā saraušanās plēvē, lai noslēptu kravas raksturu (ja kādam tuvumā rodas vēlme to nozagt).

Aptiniet cieši un no apakšas uz augšu, lai transportēšanas laikā izvairītos no kustībām.

6. Pareizi marķējiet

Marķējiet savu kravu skaidri un atbilstoši sūtāmās kravas veidam. Ja jūsu krava ir trausla vai ir svarīgi ievērot kastes novietošanas pozīciju, tad skaidri atzīmējiet šīs detaļas uz iepakojuma.

Tas samazina risku, ka jūsu konteiners un krava tiks apstrādāti nepareizi, un galu galā samazinās iespēja, ka tiks bojāta jūsu krava.

Padomi FCL kravas iepakošanai

FCL - Pilnas konteinera kravas pārvadājums

Ņemiet vērā, ka, ja jūsu preces ir novietotas uz paletēm, jums ir jāievēro līdzīgi procesi kā iepriekš apskatītajiem LCL sūtījumiem.

1. Sadaliet svaru

Nosūtot FCL, jums vienmērīgi jāsadala kravas svars pa visu grīdas laukumu. Kravu ir nepieciešams kraut konteinerā tā, lai nepaliek brīvas vietas konteinera apakšējā jeb zemes daļā, lai veicot kravu pārvadājumu krava nevarētu kustēties un slīdēt no vienas puses un otru pa konteineru.

2. Izmantojiet putuplastu.

Gadījumā, ja jums nav pietiekami daudz kravas, lai nosegtu visu konteinera telpu, tad atlikušo brīvo konteinera daļu aizpildiet ar materiālu, kas mīkstina triecienus un pasargā kravu no bojājumiem.

3. Cieši iesaiņojiet

Iesaiņojiet konteineru pēc iespējas ciešāk. Ja nepieciešams, izmantojiet siksnas, lai nostiprinātu kravu savā vietā.

4.  Esi uzmanīgs ar svaru

Nepārkraujiet konteineru, lai tas būtu pārāk smags. Vienmēr paturiet prātā kopējo kravas svaru. Nepārsniedziet  konteinera maksimālo kravnesību  un pārliecinieties, ka tā ir precīzi deklarēta.

Kas notiek, ja jūsu preces nav pareizi iepakotas?

Ja jūs neievērojat pareizu iepakošanas praksi, jūs varat pakļaut savu kravu un biznesu daudziem draudiem, piemēram, šādiem:

•    Krava var tikt bojāta kravu pārvadājuma laikā. Lai pasargātu kravu no šāda scenārija, mēs iesakām jums apdrošināt kravu pret jebkādiem zaudējumiem vai bojājumiem, kas var rasties jūras kravu pārvadājuma laikā.

•    Krava var kļūt bīstama citiem. Ja jūsu preces nav pienācīgi iepakotas, tās var radīt riskus citu kravas īpašniekiem vai ostas darbiniekiem. Nepiemērots iepakošanas veids var izraisīt ugunsgrēku, noplūdi, infekciju vai citus negadījumus, kas var izraisīt nopietnas sekas.

•    Kravu var nepieņemt uz kuģa. Ja jūsu krava tiek nogādāta ostā ar nepiemērotu iepakojumu, kuģa operators var atteikties to pieņemt, lai veiktu jūras kravu pārvadājumu. Tas nozīmē, ka jums būs jāmeklē cita pārvadāšanas iespēja un jāsedz visi saistītie izdevumi un zaudējumi.

Mēs palīdzēsim atrast izdevīgāko risinājumu. Ja nepieciešami jūras kravu pārvadājumi ar konteineriem, sazinieties ar mums jau tagad - rakstot e-pastu uz: info@vervo.lv, zvanot pa tālr.nr.: +371 67674570 vai piesakot kravu mūsu mājaslapā.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv