Vervo jaunumi

Latvijas - Centrālāzijas biznesa forums

Latvijas - Centrālāzijas biznesa forums

Šī gada 12. jūnijā norisinājās Latvijas - Centrālāzijas biznesa forums, kura galvenais mērķis bija veicināt eksporta un importa sadarbības saites un tāpēc dalību šajā forumā ņēma daudzi Latvijas uzņēmumi. Forumā uzņēmuma struktūra dalījās divās daļās, pirmā daļa uzņēmumi bija, kuri meklē transporta kompānijas, taču otra daļa meklē uzņēmumus, kuri var kļūt par partneriem.

Centrālāzijas valstu un Latvijas savstarpējās tirdzniecības attiecības uz doto brīdi eksporta un importa bilancē nav starp top10 valstīm, bet jau vairāk kā 2 gadus šis tirdzniecības ceļš attīstās. Pēc Latvijas ārējās tirdzniecības datiem 2022. gadā uz Kazahstānu importa summa sastādīja 63 miljons EUR, taču eksports sastādīja gandrīz divas reizes vairāk jeb 120 miljons EUR. Importā no Kazahstānas vispieprasītākās preces bija augu valsts produkti, taču eksporta populārākās preces - mašīnas, mehānismi un elektriskās iekārtas. 

Centrālāzijas reģionā atrodas piecas valstis – Kazahstāna, Kirgizstāna, Tadžikistāna, Turkmenistāna un Uzbekistāna. Šīs valstis sevi pozicionē kā ļoti ražot spējīgās, kā arī ar auglīgu zemi.

SIA Vervo šai forumā pārstāvēja uzņēmuma līdzīpašnieks Māris Dreimanis, uzņēmuma attīstības vadītājs Andris Žīgurs un loģistikas menedžeris Sergejs Nikaļuks. Mūsu galvenais mērķis bija stiprināt sadarbības saites ar šo valstu gan ražotājiem, gan transporta uzņēmumiem un tāpēc tika aizvadītas daudzas sarunas un noslēgti memorandi, kas nākotnē nodrošinās izdevīgākus nosacījumus gan mūsu esošajiem klientiem, gan arī šo valstu ražotāju uzņēmumiem.

Biznesa forums norisinājās visas dienas garumā. Dienas pirmā puse tika veltīta Centrālāzijas valstu uzņēmumu prezentēšanai, pēc kurām sekoja B2B tikšanās.

Māris Dreimanis atzina, ka šis reģions pagaidām mums ir maz zināms, bet skatoties nākotnē tas ir interesants virziens, jo ir liela eksporta un importa potenciāls par ko liecina, ka forumā piedalījās arī valsts institūciju pārstāvji.

SIA Vervo nodrošina kravu pārvadājumus visā pasaulē jau vairāk kā 14 gadus. Viens no pamata virzieniem, kur tiek vestas kravas ir visa Eiropas Savienība, taču tuvākajā laikā arī Centrālāzija ir virziens, kas jau vairākus gadus tiek apkalpots. 

Ja rodas kādi jautājumi par kravas pārvadājumiem visā pasaulē, droši sazinies ar mums pa tālruni +37167674570, e-pastā info@vervo.lv vai mūsu mājaslapā.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv