Vervo jaunumi

Latvijas – Ukrainas seminā

Latvijas – Ukrainas seminā

Šī gada 23. martā SIA Vervo piedalījās seminārā - “Ukrainas infrastruktūras atjaunošanas iespējas un izaicinājumi”. Semināru organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). Semināra mērķis ir iegūt jaunus sadarbības partnerus un investorus, lai pēc iespējas ātrāk varētu sākt atjaunot ražotnes, mājas un citas iestādes. 

Semināra norise

Semināru iesāka Latvijas Republikas ekonomikas ministre Ilze Indriksone un Ukrainas Ministra kabineta ministrs, Komisijas Ukrainas daļas vadītājs – Olehs Nemčinovs (Oleh Nemchinov). I.Indriksone ievirzīja sarunu tēmā par Latvijas atbalsta sniegšanu, taču vēlāk Ukrainas ministrs ieviesa vairāk skaidrības par to, kāda ir pašreizējā situācija Ukrainā. 

Semināra galvenajā daļā uzstājās Čerņigovas apgabala Militārās pārvaldes priekšnieks Vjačeslavs Čauss. Sarunā tika pieminēta liela pateicība par līdzšinējo palīdzību, ko Latvija ir sniegusi, kā arī pieminēja, ka Latvija ir pirmā valsts, kura vērsās par to, ka palīdzēs atjaunot Čerņigovas apgabalu. 

Starp SIA Vervo loģistikas menedžeriem un Ukrainas uzņēmumiem un pašvaldībām, kam nepieciešama palīdzība būvmateriālu un cita veida preču piegāžu nodrošināšanā, risinājās sarunas par kravu pārvadājumu organizēšanu. Katru dienu vairākas kravas automašīnas dodas uz Ukrainu, lai nogādātu tur nepieciešamās preces. 

Semināra tālākajā gaitā uzstāties tika uzaicinātas citi eksperti, lai vairāk pastāstītu par investīcijām, produktiem un precēm, kuras ir nepieciešamas, lai investētu izpostītajās rūpnīcās un citos projektos. 

Latvijas un Ukrainas sadarbība

 Latvijai ar Ukrainu ir sadarbība ilgu laiku. No Ukrainas top 3 preces, kas tiek importētas uz Latviju ir – 

  • Ķīmiskās rūpniecības produkcija;
  • Pārtikas rūpniecības ražojumi; 
  • Augu valsts produkti. 

Savukārt no Latvijas uz Ukrainu tiek eksportēts: 

  • Minerālie produkti;
  • Pārtikas rūpniecības ražojumi;
  • Mašīnas, mehānismi un elektriskās ierīces. 

Palīdzība Ukrainai

Viena no lielākajām problēmām, kas ierobežo saimniecisko un vispārējo darbību Ukrainā, ir sabojāti tilti, citi sauszemes ceļi un dzelzceļi, kas, kā jau zināms, mūsdienās ir viens no svarīgākajiem tirdzniecības pamatiem. 

Jau kopš pirmajām dienām, kad Ukraina cieš no Krievijas iebrukuma, SIA Vervo komanda atbalsta un ir gatava palīdzēt ar kravu pārvadājumu organizēšanu uz Ukrainu. Semināra laikā pārstāvji no Ukrainas izskaidroja, kādas ir galvenās vajadzības. Viena no galvenajām vajadzībām ir māju būvniecība, kā arī valsts infrastruktūras atjaunošana, lai pēc iespējas ātrāk visā valstī būtu iespējams nodrošināt piegādes un citus nepieciešamos procesus.

Mūsu loģistikas menedžeri, komentējot situāciju, atzīst, ka kravas uz Ukrainu tiek vestas arvien vairāk. Lai gan šobrīd valsts atjaunošanas ietvaros iespējams veikt tikai sagatavošanās darbus, SIA Vervo ir gatavs palīdzēt atrast un nodrošināt ērtākos un izdevīgākos kravu pārvadājumus uz Ukrainu gan tagad, gan nākotnē.

Sazinieties ar SIA Vervo, lai saņemtu bezmaksas konsultāciju par kravu pārvadājumu pakalpojumiem uz un no Ukrainas. Mūsu pieredzējušie loģistikas menedžeri vienmēr ir pieejami, lai sniegtu detalizētu informāciju par labākajām transporta iespējām un cenu politiku, kas atbilst jūsu individuālajām kravas vajadzībām. Sazinieties ar mums un piesakiet kravu pārvadājumu jau tagad, rakstot e-pastu uz: info@vervo.lv, zvanot pa tālr.nr.: +371 67674570 vai piesakot kravu mūsu mājaslapā.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv