Vervo jaunumi

Starptautiskā sieviešu diena – kā tiek transportētas iecienītās dāvanas tulpes?

Starptautiskā sieviešu diena – kā tiek transportētas iecienītās dāvanas tulpes?

Daudziem no mums Nīderlande asociējas ar vējdzirnavām, dažādiem iecienītiem sieriem, kā arī ar lielisko velosipēdu infrastruktūru. Taču viens no populārākajiem aspektiem, ar ko Nīderlande ir slavena, ir tulpju audzēšana un eksportēšana. Tās tiek eksportētas uz valstīm visā pasaulē, tostarp uz Apvienoto Karalisti, ASV, Japānu un Ķīnu un Eiropas valstīm. Tas īpašie pastiprināti tiek darīts pavasarī, kad tiek svinēti Tulpju svētki. Katru gadu Nīderlandē tiek radīts vairāk kā miljards tulpju sīpolu.

Tuvojoties 8. martam - Starptautiskajai sieviešu dienai, tulpju eksports kļūst īpaši aktuāls.

Kā jau minējām, tulpju eksports no Nīderlandes ir viens no lielākajiem ziedu eksportiem pasaulē un tā vēsture sākās 17. gadsimtā, kad tulpes kā kultūraugs tika ievests no Turcijas. 17. gadsimta sākumā sajūsma par tulpēm auga, un cilvēki tās sāka izmantot kā dārza rotājumus. Drīz tās kļuva par galveno tirdzniecības produktu Nīderlandē un citās Eiropas daļās. Interese par ziediem bija milzīga, un sīpoli tika pārdoti par neticami augstām cenām. Tas noveda pie “Tulpju mānijas”, kad tulpes sāka izmantot pat kā valūtas veidu. Lai arī tulpju mānijai pienāca beigas, šie ziedi vēl joprojām ir ļoti iecienīti.

Krāsu nozīme

Interesanti ir tas, ka katras tulpju krāsas nozīme atšķiras. Sarkanās tulpes pauž mīlestību, bieži vien slēptu. Oranžie ziedi liecina par aizrautību un spēku, savukārt dzeltenās tulpes nozīmē laimi, prieku un dzīvesprieku. Tiek uzskatīts, ka rozā tulpes simbolizē rūpes, baltās -piedošanu un violetīgās liecina par dāsnumu. Taču, neatkarīgi no tulpju krāsas vai šķirnes, tās visas lielākajai daļai no mums asociējas arī ar pavasara atnākšanu, nomainot ziemas drūmo noskaņu.

Noteikta uzglabāšanas temperatūra

Lai, mērojot ceļu no Nīderlandes, tulpes saglabātos skaistas, svaigas un smaržīgas, kā arī uzglabātos ilgāk, nepieciešams nodrošināt atbilstošu temperatūru. Parasti tulpju uzglabāšanas temperatūra ir aptuveni 1-3 grādi pēc Celsija. Šī temperatūra nodrošina optimālo apstākļu saglabāšanu tulpēm un palīdz samazināt to novecošanas risku. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka uzglabāšanas temperatūra var atšķirties atkarībā no tulpju šķirnes un to stāvokļa. Piemēram, ja tulpes ir izraktas no zemes, tās jāuzglabā vēsumā, piemēram, ledusskapī  un apvalkā, kas aizsargā tulpes no mitruma un izžūšanas. Savukārt, ja tulpes ir jau sagrieztas, tās jāuztur vēsā temperatūrā.

Nīderlandes ekonomika - svarīgākās nozares

Viena no svarīgākajām Nīderlandes ekonomikas nozarēm ir lauksaimniecība un pārtikas ražošana. Nīderlandes Karaliste ir otrā lielākā pārtikas eksportētāja pasaulē pēc Amerikas. Tā ir arī viens no lielākajiem ķīmisko produktu un IT pakalpojumu ražotājiem. Arī Nīderlandes medicīnas nozare ir ļoti attīstīta. Tāpat vērts pieminēt, ka 2016. gadā Nīderlande ieņēma 4. vietu pasaulē loģistikas efektivitātes ziņā.

Kravu pārvadājumi Latvija-Nīderlande

Kravu pārvadājumi uz Nīderlandi visbiežāk tiek veikti ar autotransportu, taču, pateicoties lielajam skaitam lidostu un ostu un to stratēģiski izdevīgai atrašanās vietai, ir iespējams izmantot arī gaisa un jūras transportu. Nīderlandes lielākā jūras osta atrodas Roterdamā, kas ir arī lielākā osta Eiropā. Savukārt lielākās Nīderlandes lidostas ir “Schiphol” Amsterdamā, kas ir viena no lielākajām Eiropā, Eindhovena, Groningena, Roterdama un Māstrihta.

Kravas pārvadājumi uz Nīderlandi pilnām kravām parasti ilgst 3-4 dienas. Savukārt saliktām jeb mazākām kravām piegāde var aizņemt 4-6 dienas, jo nepieciešams veikt kravu konsolidāciju jeb komplektēšanu Latvijas un Nīderlandes kravu terminālos.

SIA Vervo – uzticams partneris

Plānojot starptautisku preču piegādi uz vai no Nīderlandes, ir nepieciešams izvēlēties profesionāla loģistikas uzņēmuma pakalpojumus, kas parūpēsies par kravas piegādi visā pārvadājuma laikā. SIA Vervo regulāri organizē preču transportu uz un no Nīderlandes - ņemot ņem vērā tieši jūsu kravas specifiku, vēlmes un vajadzības.

SIA Vervo piedāvā visdažādākā veida kravas piegādes – pilnu, saliktu, negabarīta, bīstamo kravu pārvadājumus, kā arī temperatūras režīma pārvadājumus. Mūsu pakalpojumu klāstā ietilpst arī loģistikas pakalpojumi, piemēram, kravu apdrošināšana, muitas brokeru pakalpojumi, noliktavas pakalpojumi, kravas iekraušanu un izkraušanu un citi. Sadarbojoties ar SIA Vervo, jūs varēsiet fokusēties uz sava uzņēmuma attīstību, ietaupīt laiku un veikt efektīvus kravu pārvadājumus.

Sazinieties ar mums, rakstot e-pastu uz: info@vervo.lv, zvanot pa tālr.nr.: +371 67674570 vai piesakot kravu mūsu mājaslapā.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv