Vervo jaunumi

Uzzini, kā nodrošināt veiksmīgu moduļu māju transportēšanu!

Moduļu mājas bieži tiek klasificētas kā lielgabrīta krava, un, pat ja nē – tik un tā nepieciešams ievērot virkni specifisku prasību, kas nodrošina veiksmīgus, izdevīgus un drošus moduļu māju pārvadājumus. Veiksmīgas moduļu mājas piegādes atslēga attiecībā uz transportēšanu ir konsultēšanās ar transporta un loģistikas nozares speciālistiem, jau projektējot māju. 

SIA Vervo loģistikas departamenta vadītāja Vita Suharevska regulāri organizē moduļu māju pārvadājumus, tāpēc pārzina visas nepieciešamās procedūras un priekšnosacījumus veiksmīgas moduļu mājas piegādes izpildei. Vita dalījās ar daudz noderīgiem faktiem un nepieciešamo informāciju moduļu māju eksportam. Interviju lasi zemāk vai skaties to video formātā šeit.

Kas ietekmē moduļu māju piegādes cenu?

Moduļu māju pārvadājumu cenu pamatā ietekmē divas lietas. Viena no tām ir moduļu mājas izmērs – attiecīgi, jo lielāki būs mājas gabarīti, jo lielākas būs izmaksas. Tāpat jāņem vērā ir piegādes galamērķis, kas ietver ne tikai kilometrāžu, bet arī to, kādu transporta veidu būs jāizmanto. Ja piegādes vieta ir Eiropā vai Skandināvijā, tad moduļu māju transportēšanai biežāk izmanto zemās platformas piekabi, un uz Zviedriju vai Norvēģiju tā nonāk, izmantojot prāmi. Savukārt, piegādei uz Islandi tiks izmantots konteineru kuģis. 

Kāpēc moduļu mājas iepako plēvē?

“Lai transportētu moduļu māju, noteikti jāņem vērā tās ārējais iepakojums. Visbiežāk šīm moduļu mājām ir koka fasādes, kuras tiek pakļautas ārējo apstākļu ietekmei. Tādēļ ir ieteicams moduļu mājas iepakot plēvē vai kādā citā atbilstošā materiālā,” stāsta Vita.

Taču ietīšana ne vienmēr ir nepieciešama, jo moduļu mājas ir veidotas, ņemot vērā transportēšanas vajadzības, un katrs modulis ir veidots tā, lai arī bez iepakošanas, veiksmīgi izturētu piegādi. Neskatoties uz to, ka moduļu mājas ir konstruētas tā, lai izturētu transportēšanas radītās vibrācijas, lielākā daļa ražotāju izvēlas rūpīgi iesaiņot moduļus, lai pasargātu tos. Ietīšana plēvē rada labu barjeru pret mitrumu, kā arī aizsargā moduļu māju no lidojošiem gružiem vai citiem iespējamiem starpgadījumiem transportēšanas laikā. Ietīšana plēvē ir drošākais un efektīvākais risinājums.

Kāds transporta veids tiek izmantots?

“Standartā moduļu mājas mēs transportējam uz atvērta tipa piekabēm, kas ir dažāda veida -gan augstākas, gan zemākas. Pārsvarā gan nepieciešams zemās grīdas treileris. Papildus transportējot var tikt izmantots sauszemes transports un jūras transports vai arī abi divi. Ja tā ir Islande, tad tiks transportēts ar konteineru kuģi, savukārt, ja tā ir Skandināvija, tiks izmantots sauszemes transporta un prāmja apvienojums.”

Kādi ir izplatītākie maršruti?

“Šobrīd un diezgan jau labu laiku visintensīvākā kustība moduļu māju transportam ir Skandināvija. Mēdz būt arī citas Eiropas valstis, piemēram, Islande, bet tas salīdzinoši mazāk.”

Kādi materiāli tiek izmantoti moduļu māju ražošanā?

Moduļu māju ražošanā galvenais materiāls pārsvarā ir koks. Tas ir zināms kā videi draudzīgs, izturīgs un efektīvi lietojams dabas resurss, kas turpina iet līdzi laikam. 

Moduļu mājām kā pati plaši tiek izmantoti skrūvpāļi, kas tiek ne tikai ražoti un izmantoti Latvijā, bet tiek eksportēti arī uz ārvalstīm. 

Kad nepieciešams pavadošais transports?

Lai transportētu moduļu mājas, kas ir lielgabarīta izmērā, noteikti ir nepieciešams pavadošais transports. Dažos gadījumos var būt arī policijas pavadība. Pavadošais transports nodrošina drošību uz ceļā. Tā ir šofera drošība, kravas drošība, un visu satiksmē iesaistīto dalībnieku drošība. Pavadošajam transportam ir oranžas bākugunis, līdz ar to visiem to ir iespējams pamanīt un turēties ceļa labajā pusē, kā arī neveikt nepārdomātus manevrus.

Kādas atļaujas ir nepieciešamas?

Gadījumos, kad jāveic lielgabarīta moduļu māju pārvadājumi, obligāti nepieciešams sakārtot atļaujas, bet, kā Vita uzsver, tās nav Jūsu galvassāpes. Par to parūpēsies SIA Vervo speciālisti. “Mēs sakārtosim visas nepieciešamās atļaujas, kas ir nepieciešamas, lai moduļu māju pārvadājumi notiktu droši un profesionāli.”

Ieteikumi tiem, kas plāno transportēt moduļu mājas.

“Pirms jūs plānojat eksportēt vai pat uzsākt ražošanu, vai ievedat pirmās sarunas ar saviem potenciālajiem klientiem par moduļu māju ražošanu, es noteikti ieteiktu sazināties ar mani vai ar kādu citu zinošu speciālistu šajā jomā. Noteikti precizēt optimālos izmērus, kādi būtu visvieglāk un finansiāli visizdevīgāk transportējami, un, protams, saprast, vai izvēlētajā adresē ir iespējams novietot un piegādāt šāda izmēra kravu.”

Nodrošiniet drošu un izdevīgu moduļu māju transportēšanu uz jebkuru nepieciešamo galamērķi ar SIA Vervo!

Ja nepieciešami moduļu māju pārvadājumi, saziniet ar Vitu! Rakstiet e-pastu uz: vita@vervo.lv vai zvaniet pa tālr.nr.: +371 22846350.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv