Vervo jaunumi

Tuvojas Ķīniešu Jaunais gads – ar ko jārēķinās loģistikas nozarē?

Tuvojas Ķīniešu Jaunais gads – ar ko jārēķinās loģistikas nozarē?

Ķīna ir viens no lielākajiem un svarīgākajiem loģistikas nozares spēlētājiem pasaulē. Tā ir viena no pasaules lielākajām eksportētājvalstīm, un tās loģistikas sistēmas un infrastruktūra, kā arī plaši pieejamais transporta tīkls nodrošina ātru un efektīvu preču transportēšanu, veicot gan iekšzemes, gan starptautiskos kravu pārvadājumus.

Ķīna ir viens no svarīgākajiem preču ievešanas un izvešanas partneriem, gan Latvijā un citās Eiropas valstīs, gan arī visā pasaulē. Un katru gadu, Ķīnai svinot Jauno gadu, tiek ietekmētas arī loģistikas ķēdes. Ķīniešu Jaunais gads ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem svētkiem Ķīnā, un šogad Ķīniešu jaunais gads tiks atzīmēts 22. janvārī. Šis svētki ir pazīstami arī kā "Lunar New Year" vai "Spring Festival" un tie parasti turpinās vairākas dienas pēc svētkiem.

Kādi ir svarīgākie datumi?

1.– 6. janvāris. Rūpnīcas pakāpeniski samazina ražošanas apjomus.

6.-21. janvāris. Rūpnīcu darbinieki uz laiku beidz darbu un no rūpnīcām dodas uz mājām.

21.-27. janvāris. Ķīniešu Jaunā gada brīvdienas.

6. februāris. Rūpnīcas atsāk darbu.

Neskatoties uz rūpnīcu darbības apturēšanu uz svētku laiku, ostas nepārstās darboties, taču, iespējams, darbosies zemākā kapacitātē. Tas var novest pie kavējumiem konteineru piegādēs. 

Leģenda vēsta, ka Ķīniešu Jaunā gada svinības cēlušās no senas kaujas pret kādu šausminošu zvēru, kas ieradās katru Jaungada vakaru (skaitot pēc Mēness kalendāra), lai ēstu cilvēkus un mājlopus. Lai briesmoni atbaidītu, cilvēki izkāra sarkanus papīrus, dedzināja bambusu, aizdedza sveces un valkāja sarkanas drēbes. Tā šīs tradīcijas ir turpinājušās līdz pat mūsdienām. 

Citas Ķīniešu Jaunā gada tradīcijas ietver mājas rotāšanu, kopīgas un vienotas ģimenes vakariņas Vecgada vakarā, sarkanu aplokšņu un citu dāvanu dāvināšanu. Ir pieņemts arī skatīties salūtu un lauvu un pūķu dejas. Pirms svētkiem cilvēki rūpīgi uzkopj savas mājas, kas simbolizē aizvadītā gada neveiksmju aizslaucīšanu un mājas sagatavošanu veiksmei. 

Sarkanā krāsa ir galvenā festivāla un svētku krāsa, jo tiek uzskatīts, ka tā ir labvēlīga Mēness Jaunajam gadam, apzīmējot labklājību un enerģiju, kas atvaira ļaunos garus un negatīvismu. Uz ielām karājas laternas sarkanā krāsā, uz durvīm ir uzlīmētas sarkanas izkārtnes un Jaungada bildes.

Lai piegāžu kavēšanās un citi iespējami traucējumi nesagādātu pārlieku lielus sarežģījumus, ir svarīgi piegādes plānot jau savlaicīgi un nepieciešamības gadījumā pielāgoties esošajai situācijai. Vēl viens variants ir uz brīdi pārslēgties uz kādām alternatīvām – izmantot citus piegādes ceļus un metodes, kā arī pārslēgties uz piegādātājiem no citām valstīm.

Piesaki kravas pārvadājumu jau tagad – info@vervo.lv vai zvanot pa tālr.nr. +37167674570

 

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv