Vervo jaunumi

Ozola piegāde New Hanza teritorijas labiekārtošanai

Ozola piegāde New Hanza teritorijas labiekārtošanai

Mūsdienās aizvien lielāks kļūst pieprasījums pēc uzņēmumiem, kas sniedz īpašuma labiekārtošanas un apzaļumošanas pakalpojumus. Sākot ar zāliena iekopšanas darbiem līdz pat koku un krūmu stādīšanai, šos procesus iespējams uzticēt nozares profesionāļiem, kuri pārzina visas augu kopšanas nianses un parūpēsies par teritorijas labiekārtošanu līdz sīkākajām detaļām.

Visbiežāk nepieciešamie augi tiek izvēlēti un iegādāti ne tikai citās pilsētās, bet pat citās valstīs. Šādos gadījumos nepieciešams organizēt drošus augu pārvadājumus. Un tos jau kopš 2008. gada veicam mēs – transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo.

Novembra sākumā nekustamo īpašumu attīstītājs Pillar veica New Hanza teritorijas apzaļumošanu. Gaumīgajā teritorijā pavisam drīz atradīsies A klases biroji, un ēkas labiekārtojuma projekta ietvaros SIA Vervo veica iespaidīga izmēra ozola piegādi. Ozols bija 8 tonnu smags un 12 metru garš. Tas mēroja ceļu no kokaudzētavas Hamburgā, Vācijā Vervo Auto jaunajā mega piekabē, kurai iespējams pacelt jumtu līdz 3 metriem, kā arī paplašināt platumu līdz 3 metriem. Ar standarta tenta puspiekabi to nebūtu iespējams realizēt, kā arī platformas tipa piekabe radītu riskus augiem sabojāties sliktu laikapstākļu vai citu ārējo apstākļu dēļ. Slēgtajā tipa piekabē papildus tika ievietoti arī vairāki mazāka izmēra koki.

Izkraušana lielajam ozolam notika ar autokrānu. Tā zari bija sasieti kopā un, lai pirms stādīšanas zemē, tos atbrīvotu, vairāku cilvēku komanda uzmanīgi ķērās tam klāt. Kad zari tika atbrīvoti no auklām, daži no zariem tika arī nogriezti, lai pēc iestādīšanas zemē, kokam nevajadzētu “rūpēties” par mazajiem zariem, un tas labāk justos jaunajā vietā.

Ir divas standarta izkraušanas metodes kokiem. Viena ir, izmantojot iekraušanas lenti ap iepakotajām saknēm un mazāku lenti ap stumbru. Otrā ir ar saknes āķi. Šajā pārvadājumā tika izmantotas abas metodes. Viena no tām bija piemērotāka mazākajiem kokiem un otra - lielajam ozolam.

Lieliem vai trausliem kokiem vairumā tiek izmantota pirmā metode. Plata kravas izkraušanas siksna tiek aplikta ap lielo, iepakoto sakņu “bumbu” un mazāka stumbra “štrope” darbojas kā balsts koka noturēšanai. Pacelšana notiek tikai caur saknēm. Lai šaurā balsta kravas siksna netraumētu koka stumbru lielā nospriegojuma dēļ, tās aptīšanas vietā tika likti džutas maisi, kas palīdzēja izlīdzināt spiedienu uz stumbra.

Ja kokam ir vairāki stumbri, katrs ar diametru līdz 30 centimetriem un/vai iepakoto sakņu diametru līdz 80 centimetriem, tos ērtāk iekraut un izkraut ar sakņu āķi. Tas jāpiestiprina sakņu kamolam apakšā, lai tas izturētu koka svaru. Tā tika izkrauti visi mazākie koki, kas no Hamburgas uz Rīgu ceļoja kopā ar ozolu.

Lai nodrošinātu to, ka koki netiks traumēti, gan nosūtītājam, gan saņēmējam, kā arī pārvadātājam un apzaļumošanas uzņēmuma komandai jāsadarbojas savā starpā visā pārvadājuma laikā. Izkraušanas procesu veica profesionāļu komanda, kas bija pārliecināta par to, kā vislabāk veikt izkraušanu un kurus zarus griezt nost un kurus atstāt. Savukārt piegādi izpildīja Vervo Auto, kas organizē augstas kvalitātes kravu pārvadājumus visā Eiropā.

Lai atrastu visizdevīgāko piedāvājumu savam kravas pārvadājumam, sazinies ar mums, rakstot e-pastu uz info@vervo.lv, zvanot pa tālr.nr.: +371 67674570 vai piesakot kravu mūsu mājaslapā

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv