Vervo jaunumi

Medicīnas iekārtu pārvadājumi, kas prasa papildu uzmanību

Medicīnas iekārtu pārvadājumi, kas prasa papildu uzmanību

Kaut arī Covid-19 pandēmija vairs nav tik aktuāls temats sabiedrībā, saslimstības uzliesmojumi joprojām tiek konstatēti daudzviet pasaulē, līdz ar to, dažādi ierobežojumi, piemēram, masku valkāšana, atsevišķās iestādēs tiek piemēroti arī tagad. Turpinās arī aktīva vīrusa testēšana, tāpēc medicīnas iekārtu pārvadājumi ir viens no pārvadājumiem, ko nodrošina SIA Vervo.

Regulāri – gandrīz katru dienu transporta un loģistikas uzņēmumā SIA Vervo tiek nodrošināti medicīnas iekārtu pārvadājumi no Latvijas uz dažādām Eiropas valstīm. Lielākajā daļā pārvadājumu galamērķis ir Francija, taču medicīnas iekārtu pārvadājumi notiek arī uz Vāciju, Austriju, Dāniju un Zviedriju. Visas iekārtas ir paredzētas Covid-19 vīrusa testēšanai. Kravas sastāv arī no testu reaģentiem un dažādiem šķidrumiem.

Šo kravu pārvadājumu organizēšanu nodrošina SIA Vervo loģstikas menedžeris Lauris Baurovskis.

Piegādes laiks ir atkarīgs no galamērķa, taču tas parasti ilgst 1-4 dienas. Medicīnas iekārtu pārvadājumi nereti tiek veikti kā ekspress piegādes ar avio kravu pārvadājumiem, bet visbiežāk ar mikro busiem, aprīkotiem ar liftu. Iekraušana un izkraušana notiek, izmantojot liftu un rohlu, un krava tiek nostiprināta ar kravas siksnām jeb štropēm.

Dokumenti un apdrošināšana

Nepieciešamie dokumenti sevī ietver rēķinu (invoice) un kravas sarakstu (packing list). Ņemot vērā kravas vērtību, šie medicīnas iekārtu pārvadājumi notiek, izmantojot papildus kravas apdrošināšanu, kas pasargā no neplānotiem finansiāliem zaudējumiem tādos gadījumos, kā zādzība, ugunsgrēks, ceļu satiksmes negadījumi u.c.

Medicīnas iekārtu iepakojums

Medicīnas iekārtas ir finansiāli vērtīga krava, tāpēc pat mazākais skrāpējums kravas nosūtītājam un saņēmējam sāpēs ilgi. Viens no efektīvākajiem veidiem, kā pasargāt savu kravu no bojājumiem kravas iekraušanas, transportēšanas un izkraušanas laikā, ir to pareizi iepakot. Medicīnas iekārtas pārsvarā tiek iepakotas izturīgās koka kastēs, kas ir visdrošākais iepakojuma veids. Koka kastes vislabāk pasargā preci no ārējiem apstākļiem, kas var sabojāt preci – nokrišņi, blakus priekšmeti u.c. apstākļi. Kā saka Lauris, “Prece ir pārāk vērtīga, lai taupītu uz iepakojumu”.

Tikpat svarīgs ir kravas marķējums, kas norāda pozīciju, kādā kravai ir jāatrodas kravas uzglabāšanas un transportēšanas laikā. Piemēram, ja uz kastes tiks norādītas bultas, tas nozīmēs, ka krava ir jānovieto tā, lai bultas būtu vērstas uz augšu.

Pārsvarā visi Laura organizētie medicīnas iekārtu pārvadājumi notiek, izmantojot šokeri jeb triecienu indikatoru. Tā ir ierīce, ko piestiprina pie kravas un “kontrolē” situāciju. Ja gadījumā krava tiek sagāzta vai apgāzta pavisam, “šokeris” nostrādā un iedegas sarkanā krāsā. Šos triecienu indikatorus ieteicams izmantot ļoti vērtīgām un trauslām kravām, kam nepieciešama papildus uzmanība.

Citi medicīnas preču pārvadājumi

Medicīnas iekārtu pārvadājumi nav vienīgais pakalpojums, ar ko Lauris veiksmīgi tiek galā. Nereti ir nepieciešami arī medikamentu, piemēram, zāļu vai reaģentu pārvadājumi.

Bieži vien tādos gadījumos nepieciešams uzturēt noteiktu temperatūras līmeni. SIA Vervo pakalpojumu klāstā ietilpst arī kravu pārvadājumi ar temperatūras režīmu. Temperatūras līmenis refrižeratora piekabē var būt sākot no -40 līdz +25 grādiem pēc Celsija. Refrižeratora piekabes ir aprīkotas ar speciālām mitruma, temperatūras un atmosfēras kontroles mērierīcēm.

Lauris SIA Vervo strādā jau vairāk nekā divus gadus, bet ar klientiem ir strādājis kopš sevi atceras. Medicīnas iekārtu pārvadājumi ir viens no viņa iecienītākajiem piegādes veidiem, jo, tos organizējot, ir iespējams parūpēties par visu – kravas iepakošanu, iekraušanu, tāpat arī par dokumentiem. Laura pieredze strādājot ar vērtīgām un trauslām kravām ir nostiprinājusi uzskatu – labāk nedaudz dārgāk, toties drošāk, - tāpēc klientiem vienmēr iesaka izvēlēties kravas transportēšanu bez pārkraušanas, kur tiks ietaupīts klienta laiks un novērsts risks kravai sabojāties.

Ja nepieciešami medicīnas iekārtu pārvadājumi vai kāda cita veida kravu piegādes, un vēlaties sadarboties ar Lauri, sazinieties ar viņu e-pastā, rakstot uz – transports@vervo.lv vai zvanot pa tālr.nr. +37125149797

 

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv