Vervo jaunumi

Palielinās pieprasījums pēc 3PL servisa sniedzējiem

Palielinās pieprasījums pēc 3PL servisa sniedzējiem

3PL jeb trešās puses loģistikas serviss (angliski – Third-Party Logistics) palīdz nodrošināt efektīvu piegādes ķēžu darbību. Tajā ir ietverts viss nepieciešamais- noliktavu pakalpojumi, inventarizācija, maršruta plānošana, preču distribūcija, sauszemes, ūdens un gaisa transports, muitas brokeru un citi pakalpojumi.

3PL servisa sniedzēji veic loģistikas un transporta procesu nodrošināšanu no kravas iekraušanas līdz kravas izkraušanas brīdim. Tādā veidā uzņēmumi var fokusēties uz savu pamatdarbību, nododot kravu pārvadājumus, kravas uzglabāšanu un citus loģistikas procesus profesionāļiem.

Aizvien vairāk uzņēmumu Latvijā un pasaulē izvēlas trešās puses (3PL) transporta un loģistikas ārpakalpojuma sniedzējus. Lai atvieglotu piegādes ķēžu darbības procesus un samazinātu piegādes izmaksas, loģistikas pakalpojumu sniedzēji visā pasaulē ir spiesti rast inovatīvus risinājumus un atvieglot sarežģītos piegādes procesus. Mazinot manuālā darba apjomu piegādes procesu organizēšanā, 3PL servisa uzņēmumi fokusējas uz procesu optimizāciju, palielinot automatizācijas īpatsvaru tajos, kā arī izmanto tādas tehnoloģijas kā dronus, globālās pozicionēšanas sistēmas, radiofrekvences identifikāciju, mākslīgo intelektu un citas, tajā skaitā datu uzglabāšanu mākoņkrātuvēs.

Datu uzglabāšanas platformas ļauj glabāt un integrēt datus, vienlaicīgi nodrošinot piekļuvi tiem neatkarīgi no tā, kur jūs atrodaties. Tas atvieglo klientu servisa darbu, samazina izmaksas un uzlabo piegādes ķēžu pārskatāmību. Arī GPS jaunās tehnoloģijas spēlē lielu lomu šajā nozarē – mobilās aplikācijas un atrašanās vietas pakalpojumi ļauj saņemt precīzu kravas atrašanās vietu, kā arī plānot izdevīgāku maršrutu.

Modernie uzņēmumi un viņu sniegtie pakalpojumi ir atkarīgi no ātruma, spējas pielāgoties un nepārtrauktas virzības uz priekšu. Lai racionalizētu piegādes ķēžu pārvaldību, loģistikas pakalpojumu sniedzēju mērķis ir atrast veidus, kā savienot dažādas inovatīvās tehnoloģiju platformas un datu avotus. Pakalpojumu sniedzējiem ir jāreaģē ātrāk, jo transporta un loģistikas nozare sīvas konkurences apstākļos attīstās strauji, un ir nepieciešams īstenot arvien sarežģītākus loģistikas procesus. Automatizācija un tehnoloģijas ir paplašinājušas potenciālo 3PL pakalpojumu klāstu, nodrošinot ciešāku sadarbību starp visām piegādes ķēdē iesaistītajām pusēm.

Pēdējo gadu laikā piedzīvotās pandēmijas un citu faktoru radītās pieprasījuma un cenu izmaiņas liek uzņēmumiem meklēt veidus, kā samazināt fiksētās izmaksas (individuāla loģistikas departamenta darbības nodrošināšana, telpu noma un darbinieku algošana). Tā vietā uzņēmumi izdara izvēli par labu mainīgajām izmaksām, jo tās sniedz lielāku elastību un spēju reaģēt uz dažādām pārmaiņām. 3PL ir piemērotākie partneri uzņēmumiem, jo tas palīdz gan samazināt izdevumus, gan sniegt labāku gala rezultātu saviem klientiem.

Palielinās arī vērtība, ko 3PL pakalpojumu sniedzēji var sniegt. Uzņēmumi izvēlas 3PL partnerus, jo viņi apzinās, ka izmaksas, lai nodrošinātu pašiem savu noliktavu un tās darbību, ir daudz augstākas nekā preču uzglabāšana ar 3PL starpniecību. Papildus zemākām izmaksām, 3PL servisa nodrošinātāji ir uzticami loģistikas partneri ar piegādes tīklu visā pasaulē, kas nodrošina pieredzējušu darbinieku uzraudzību un augstas kvalitātes pakalpojumus.

Ar mūsdienu uz tehnoloģijām vērstajiem klientiem un viņu pieaugošo pieprasījumu pēc ātrām piegādēm, loģistikas nozare ar katru dienu aug un attīstās arvien vairāk. 3PL uzņēmumi ir iemantojuši nozīmīgu lomu piegādes ķēžu darbībā, sniedzot iespēju uzņēmumiem uzlabot viņu darbības ātrumu un nodrošinot izdevīgus kravu pārvadājumus un piegādes pakalpojumus, kas par ieguvējiem padara gan uzņēmumu, gan klientu.

Ja jums nepieciešami ērti, droši un izdevīgi vietējie vai starptautiskie kravu pārvadājumi, sazinieties ar SIA Vervo loģistikas speciālistiem. Kopš 2008. gada esam ieguvuši uzticamus sadarbības partnerus, ar kuru starpniecību varam nodrošināt izdevīgus nosacījumus jūsu kravu pārvadājumiem.

Aprakstiet savu kravu, galamērķi un vēlamos piegādes laikus, un stundas laikā mēs jums sniegsim bezmaksas konsultāciju par iespējamajiem risinājumiem. Rakstiet mums e-pastu: info@vervo.lv, zvaniet uz tālr.nr. - +371 67674570 vai piesakiet kravu mūsu mājaslapā.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv