Vervo jaunumi

Mākslas priekšmetu piegāde

Mākslas priekšmetu piegāde

Ar vārdu "māksla", mēs katrs varam saprast kaut ko citu – vienam tās var būt dažāda izmēra gleznas, bet kādam citam - unikālas monētas, interesanti un reti priekšmeti un pat automašīnas. Bieži vien mākslas darbi vai priekšmeti ir iegādāti no kolekcionāriem citās valstīs vai izsolē un tie jānogādā mājās. Un šie nav vienīgie gadījumi, kad ir nepieciešama mākslas priekšmetu piegāde, jo nereti muzeji vai izstāžu zāles savstarpēji vienojoties pārvieto ekspozīcijas no vienas izstāžu zāles uz citu.

Pirms to darāt, ir vairāki aspekti, par ko būtu vērts parūpēties pirms vērtīgā priekšmeta transportēšanas, un nereti mākslas priekšmetu piegāde ir vieglāk nododama transporta nozares profesionāļiem, piemēram mums – SIA Vervo.

Nestandarta kravu pārvadājumi

Mākslas priekšmeti var tikt kvalificēti kā nestandarta krava, piemēram, dārgakmeņi, dārglietas un citi augstas vērtības priekšmeti. Veicot dārglietu pārvadājumus, vērā ņem nevis kravas izmērus, kā parasti, bet gan preces vērtību. Mākslas priekšmetu piegāde nereti nozīmē pārvietot trauslu kravu. Kā jau iepriekš minējām, ja nepieciešams transportēt muzeja eksponātus vai izstādēs iegādātus mākslas darbus, tas iespējams ne tikai starp vietējiem muzejiem Latvijā, bet arī uz un no citām pasaules valstīm Eiropā, Āzijā, Amerikā un citviet. Ieteicams izvēlēties drošas transporta kompānijas, ar pieredzi un zināšanām loģistikas nozarē. Iespējams, tas nedaudz palielinās izmaksas, taču jūsu krava netiks pazaudēta vai sabojāta, un tas procesu kopumā atvieglos, ietaupot jūsu laiku un līdzekļus ilgtermiņā.

Kravas iepakošana

Viens no svarīgākajiem soļiem, kad tiek veikta mākslas priekšmetu piegāde, ir to pareiza un kārtīga kravas iepakošana. Ja tas tiks saglabāts nemainīgā pozīcijā, tas nevarēs saplīst vai sabojāties. Vairumā gadījumu visdrošākais risinājums būs to ievietot koka kastē, kas izstrādāta atbilstoši priekšmeta izmēriem un brīvā vieta aizpildīta ar polsterējumu, burbuļplēvi, skaidām, kartonu, audumu, papīru vai ko citu. Veicot trauslas kravas pārvadājumu, svarīgi ir iepakot katru preci atsevišķi, aptinot to ar burbuļplēvi, putuplastu vai vati.

Ja nepieciešams transportēt vērtīgus traukus, tiem jābūt iepakotiem kastē, to nostiprinot ar stūrīšiem un aptinot ar plēvi. Ja kastes ir vairākas, tad tās jānostriprina uz atbilstoša izmēra paletes. Svarīgi ir izvēlēties atbilstošu paletes izmēru – tā, lai krava nepārsniegtu paletes izmērus jeb “neietu” pāri paletei. Pēc iepakojuma īpašībām var izvērtēt, vai paletes var kraut vienu virs otras.

Ja kartona kastes tiek nostiprinātas ar kravas siksnām jeb štropēm, tad, iespējams, zem tām uzlikt papildus kārtu, piemēram, ar kartonu, lai nepaliktu rievas uz kastēm un līdz ar to arī uz pārvadājamās preces.

Kravas marķēšana

Kravas marķējums ir svarīgs, jo tas norāda, kādi drošības pasākumi jāveic kravas iekraušanas, izkraušanas, transportēšanas un uzglabāšanas laikā. Uz etiķetēm jābūt starptautiski atpazīstamiem simboliem. Piemēram, ja priekšmets ir trausls, uz tā ir jāatrodas glāzes simbolam. Ja krava drīkst atrasties tikai vertikālā stāvoklī, uz tās ir jābūt bultām, kas norāda novietojuma virzienu. Simboliem jābūt skaidri saprotamiem, izturīgiem un jāatrodas redzamā vietā, lai tie nebūtu pārprotami.

Transporta veids

Vairumā gadījumu, izvēloties lētāko transporta veidu, tas var nozīmēt, ka krava tiks vairākkārt pārkrauta. Tas palielina iespēju pārkraušanas procesos kravu sabojāt. Tomēr tas būs atkarīgs no galamērķa, kravas izsūtīšanas vietas un citiem aspektiem, tāpēc katra situācija ir jāizvērtē atsevišķi.

Kravas apdrošināšana

Mākslas priekšmetu piegāde nereti nozīmē, ka pārvadājumā būs krava ar augstu preces vērtību. Lai gan apdrošināšanas izmaksas paaugstinās kopējo starptautisko kravu pārvadājumu cenu, būtu vērts kārtīgi apdomāt iespēju kravu apdrošināt, jo pat ar visprūpīgako maršuta izplānošanu un kravas iepakošanu var gadīties neplānotas situācijas vai nelaimes gadījumi, piemēram, dabas stihijas, avārijas vai zādzības. Ar kravas apdrošināšanu jūs būsiet pasargāts no papildus izdevumiem un nodrošināts ar papildus drošības sajūtu.

Kravu izsekošana

Lai jūs būtu lietas kursā par savas kravas atrašanās vietu, kamēr tiek veikta jūsu mākslas priekšmetu piegāde, varat apsvērt iespēju izvēlēties kravas izsekošanas pakalpojumu. Ar kravas izsekošanas ierīces palīdzību jūs ar viena klikšķa palīdzību varēsiet uzzināt, kurā valstī un pilsētā atrodas jūsu krava, sākot no kravas iekraušanas līdz pat izkraušanas brīdim jūsu izvēlētajā galamērķī.

Normatīvās prasības

Mākslas priekšmeti var būt arī mēbeles. Veicot kokmateriālu mēbeļu kravu pārvadājumus no valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībvalsts, jāpārliecinās, lai tās būtu ar FLEGT sertifikātu, bet pārējie dokumenti tiek kārtoti kā jebkuram citam kravu pārvadājumam.

Starptautiskie kravu pārvadājumi notiek balstoties uz CMR pavadzīmes, ko starptautiskā mērogā regulē Apvienoto Nāciju organizācijas konvencija. CMR ir dokuments, kurā atrodama visa informācija par nosūtīto kravu, pārvadātāju un kravas saņēmēju.

Ja parūpēsieties par rakstā minētajiem aspektiem - pareizu priekšmeta iepakošanu, marķēšanu, kravas apdrošināšanu un dokumentiem - mākslas priekšmetu piegāde jums nesagādās liekas raizes! Tomēr, ja nepieciešams, ziniet - vienmēr varat meklēt palīdzību pie nozares profesionāļiem - loģistikas menedžeriem. Sazinieties ar mums šeit: info@vervo.lv vai piesakot kravu mājaslapā. Veiksmi darbos, un baudiet mākslu!

 

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv