Vervo jaunumi

Atbilstošs kravas iepakojums drošai kravas transportēšanai!

Atbilstošs kravas iepakojums drošai kravas transportēšanai!

Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo ir par drošiem vietējiem un starptautiskiem kravu pārvadājumiem, un to mēs nodrošinām, izvēloties uzticamus sadarbības partnerus, kā arī sniedzot noderīgus padomus mūsu klientiem. Lai krava sasniegtu galamērķi tādā pat stāvoklī, kāda tā ir iekrauta, ļoti svarīgs ir atbilstošs kravas iepakojums, ņemot vērā kravas veidu, kravas īpašības un izmērus, kā arī ne mazāk svarīga ir pareiza kravas nostiprināšana. Taču, lai arī kravas iepakošana ir ļoti nozīmīgs jautājums, mūsu klientu aptaujā 31% respondentu atzina, ka šis process viņiem mēdz sagādāt raizes.

Drošs kravas iepakojums nozīmē tādu iepakojumu, kas pasargā kravu no bojājumiem iekraušanas, izkraušanas un pārvadājuma laikā. Plānojot šos procesus, jau iepriekš ir jābūt skaidram, ar kādiem tehniskajiem līdzekļiem tiks veiktas iekraušanas vai izkraušanas darbības. Preču kastēm ir jābūt pareizi izvietotām uz paletēm, nepārsniedzot paletes izmērus, kā arī nepieciešams precīzi aprēķināt kravas aukstumu, lai palete (pat nostiprināta) nesvārstītos un negāztos, kravas autovadītājam strauji bremzējot vai veicot bīstamus pagriezienus.

Ja vietējie vai starptautiskie kravu pārvadājumi tiek veikti ar atvērtā tipa piekabēm vai puspiekabēm, pareizs kravas iepakojums pasargā arī no laikapstākļiem – sniega, krusas un lietus. Preču kategorijām, kuru kvalitāti var ietekmēt temperatūras svārstības vai tiešie saules stari, šis aspekts ir jāņem vērā, izvēloties kravas iepakojuma veidu un piekabes/puspiekabes veidu.

Nepareiza kravas iepakojuma dēļ kravas autovadītājs CMR pavadzīmē drīkst atzīmēt, ka nepiekrīt noteikta veida kravas iepakošanai, tā rezultātā kravas bojājumu gadījumā atbildība par iespējamajiem finansiālajiem zaudējumiem gulstas uz nosūtītāju. Bet, gadījumos, kad kravas iepakojums neatbilst nekādiem standartiem, autovadītājs drīkst atteikties no kravas pārvadājuma, kā piemēram, gadījumā, kad logu pārvadājums ar egles tipa stiprinājumiem jau iekraušanas laikā nav stabils.

Pirms kravas pārvadājuma veikšanas jums ir jāapzinās visas kravas īpašības un riski, kas varētu sabojāt kravu. Pēc tam – izvērtējot visus iepakojuma veidus un konsultējoties ar profesionāliem un zinošiem loģistikas speciālistiem, nepieciešams kravu iepakot tā, lai krava visā pārvadājuma laikā nezaudētu savu sākotnējo kvalitāti.

Pavisam kopā ir 5 iepakojuma grupas, kurās ir iekļauts viens vai vairāki materiāli, kam attiecīgi tiek piemērots ciparu kods un burtu apzīmējums. Ar visām grupām var iepazīties šeit.

Svarīgs ir arī kravas marķējums, kas ir apzīmēts ar speciāliem, starptautiski atpazīstamiem simboliem. Tie norāda uz to, kādi drošības pasākumi jāveic kravas iekraušanas un izkraušanas, transportēšanas un uzglabāšanas laikā. Piemēram, ja priekšmets ir trausls, uz tā ir jāatrodas glāzes simbolam. Ja krava drīkst atrasties tikai vertikālā stāvoklī, uz tās ir jābūt bultām, kas norāda novietojuma virzienu. Simboliem jābūt skaidri saprotamiem, izturīgiem un jāatrodas redzamā vietā, lai tie nebūtu pārprotami.

Vēl daži ieteikumi, iepakojot kravu vietējiem vai starptautiskiem kravu pārvadājumiem:

  • Veicot trauslas kravas pārvadājumu, svarīgi ir iepakot katru preci atsevišķi, aptinot to ar burbuļplēvi, putuplastu vai vati.
  • Ja krava tiek novietota uz paletēm, svarīgi ir ievērot proporcijas tā, lai smaguma centrs atrastos paletes vidusdaļā. Līdz ar to – smagākām kastēm jāatrodas zemāk, vieglākām kastēm – augstāk.
  • Ievietojot savu produkciju kastē, ir jāpārliecinās, ka “tukšums” tiek aizpildīts, neļaujot precei kustēties. Šajā gadījumā var izmantot burbuļplēvi, skaidas, kartonu, audumu, papīru vai ko citu.

Transporta un loģistikas uzņēmuma SIA Vervo komandā ir loģistikas speciālisti ar daudzu gadu pieredzi, tāpēc neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar mums. Raksti mums e-pastu: info@vervo.lv, zvani pa tālr. nr. +371 67674570 vai aizpildi pieteikuma formu mājaslapā. Tiklīdz saņemsim jūsu ziņu, stundas laikā ar jums sazināsies kāds no mūsu loģistikas menedžeriem, sniedzot bezmaksas konsultāciju par visiem ar kravu pārvadājumiem saistītajiem jautājumiem.

Uztici savu kravu profesionāļiem!

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv