Vervo jaunumi

Vervo auto komentārs par notiekošo transporta nozarē

Vervo Auto komentārs par notiekošo transporta nozarē

Transporta nozare pandēmijas laikā saskārās ar daudz izaicinājumiem un ierobežojumiem, bet operatīvi pielāgojās jaunajai realitātei. Taču Krievijas militārā agresija ir radījusi jaunus sarežģījumus. Eiropas Savienība un citas valstis, uz tiem reaģējot, ir noteikusi sankcijas gan pret Krieviju, gan pret Baltkrieviju, un tas būtiski ir mainījis loģistikas ķēžu darbību un iepriekš izmantotos piegādes ceļus starptautiskajiem kravu pārvadājumiem.

Lai uzzinātu vairāk par šīm izmaiņām un to, kā to vērtē starptautisko autopārvadājumu uzņēmumi, mēs tikāmies ar Vervo Auto loģistikas menedžeri Aleksandru Poļivodu. Viņš apstiprināja, ka ir notikušas lielas pārmaiņas ne tikai importējamo un eksportējamo produktu jautājumā, bet degvielas cenu, formalitāšu un citās jomās.

Sankcijas pret Krieviju

Kad sankcijas pret Krieviju tika ieviestas, autotransporta kravu pārvadājumi uz Krieviju būtiski samazinājās. Tā kā kādu laiku kravu bija ļoti maz, cenas importa kravām ļoti nokritās. Šobrīd gan importa, gan eksporta pārvadājumu skaits ir stabilizējies, tomēr tas tāpat ir mazs.

Tā kā Eiropas valstis vairāk nedrīkst importēt produkciju no Krievijas, cenas eksportam no Latvijas ir ļoti izaugušas. Cenu pieaugumu veicinājis arī vairāku uzņēmumu izstāšanās no tirgus. Krievijas un Baltkrievijas transporta kompānijas vairs nedrīkst braukt uz Eiropu. Savukārt citas kompānijas bija spiestas apturēt pārvadājumus augsto degvielas cenu dēļ.

Degvielas cenas

Degvielas cenas ir viens no faktoriem, kas veica lielas izmaiņas pārvadājumu cenām. Vervo Auto skaidroja, ka degviela ir viens no noteicošajiem aspektiem, kas nosaka izmaksas kravu pārvadājumiem un tā sastāda vislielāko daļu no pakalpojuma izmaksām.

Pieprasītākie produkti

Kad vaicājām, vai ir kādas izmaiņas ekportējamo un importējamo produktu veidos un skaitā, A. Poļivoda atbildēja, ka kokmateriāli ir šobrīd ļoti pieprasīta prece no Latvijas. Krievija līdz šim ir bijusi viena no lielākajām apaļkoksnes nodrošinātājām pasaulē. Tāpēc aizliegums ievest preces no Krievijas ir radījis nepieciešamību aizstāt kokmateriālu piegādātājus. Un pieprasījumu pēc zāģbaļķiem, citiem kokmateriālu izstrādājumiem un iekārtām palielina arī uzsāktie pavasara sezonas būvdarbi.

Vēl viens produkts, kuram novērojams importa pieaugums ir papīra ruļļi. Tie no Vācijas tiek ievesti aizvien vairāk uz Latviju un Igauniju.

A. Poļivoda atklāja, ka viens no interesantākajiem pārvadājumiem bija kartupeļu transportēšana no Vācijas uz Latviju.

Izmaiņas maršutos

Tā kā Vervo Auto jau iepriekš brauca pa Eiropu, Aleksandrs atbildēja, ka Vervo Auto maršuti kravu pārvadājumiem būtiski nav mainījušies.

Nākotnes redzējums

Aleksandrs uzskata, ka tuvākajā laikā cenas ne degvielai, ne kravu pārvadājumiem nemainīsies. Taču, kad karadarbība Ukrainā tiks apturēta, valstij vajadzēs atgūties no postījumiem un labot sagrautās pilsētas, ceļus un ēkas. Līdz ar to starptautiskie kravu pārvadājumi kļūs pieprasītāki, iespējams, pat 10 reizes.

Neskatoties uz to, ka situācija šobrīd izskatās drūma, ir svarīgi meklēt jaunus risinājumus. Kravu un degvielas cenas ir cēlušās, taču kravu pārvadājumi turpina notikt. Ņemot vērā piemērotās sankcijas, dažādu preču aizliegumus un citus faktorus, nepieciešams rūpīgi izvēlēties sadarbības partnerus, kā arī meklēt jaunus importa un eksporta risinājumus. Ar SIA Vervo jūs vienmēr varēsiet atrast piemērotāko – drošāku, ērtāko un izdevīgāko risinājumu.

 

 

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv