Vervo jaunumi

Konteineru krīze 2021. gadā

Konteineru krīze 2021. gadā – uzzini, vai tā turpināsies arī 2022.gadā!

Jau vairāk nekā gadu pasaulē valda konteineru krīze, kas izpaužas kā konteineru deficīts, pārslogotas ostas un pārāk dārgas konteineru piegādes. Tas ietekmē ne tikai uzņēmējus, kuri regulāri veic starptautiskos kravu pārvadājumus virzienā no Ķīnas uz Eiropu, bet arī citas nozares, kas sekmējas galaprodukta cenā.

Esam apkopojuši prognozes 2022. gadam par konteineru cenām no Ķīnas uz Eiropu.

Gada sākums Ķīnā būs visai saspringts, kas noteikti ietekmēs konteineru cenas. 1. februārī tiks atzīmēts ķīniešu Jaunais gads, savukārt no 4. līdz 20. februārim Pekinā norisināsies 2022. gada ziemas olimpiskās spēles, kas nozīmē, ka būs lielāki ierobežojumi, ražošana tiks stingri regulēta, un konteineru kravas var aizkavēties ostās.

Noslogotas būs visas Ķīnas ostas, un šāda situācija turpināsies līdz pat aprīlim vai maijam. Taču konteineru cenas nav atkarīgas no ostām vien. Turpmākās cenas kravu pārvadājumiem no Ķīnas uz Eiropu būs atkarīgas no politiskās situācijas Eiropā saistībā ar Olimpiskajām spēlēm Ķīnā, kā arī no epidemioloģiskās situācijas Ķīnā pēc ķīniešu jaunā gada un ziemas olimpiskajām spēlēm.

Pilnīgi iespējams, ka parādīsies jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, jo ik gadu pirms un pēc Jaunā gada svinībām Ķīnā notiek milzīga cilvēku migrācija starp pilsētām.

Pašreizējās tendences liecina, ka cenas konteineru pārvadājumiem nemainīsies, drīzāk – pieaugs.

Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo iesaka izskatīt arī citus kravas transportēšanas veidus. Piemēram, ja krava ir neliela, tad ātri un izdevīgi to varat transportēt ar avio transportu. Ja krava nav piemērota avio kravu pārvadājumiem, taču jūras kravu pārvadājumi aizņem pārāk ilgu laiku, tad iesakām dzelzceļa kravu pārvadājumus, taču tas nebūt nav viss. Arvien vairāk Eiropas ražotāji izmēģina dažādas alternatīvas, lai spētu nodrošināt tādu pašu kravu plūsmu, kā pirms pandēmijas. Viena no alternatīvām, kā nodrošināt piegādes laikā ir kravu pārvadājumi ar autotransportu. Vairāk par to lasi šeit

Neatliec šo jautājumu uz vēlāku! Nodrošini vietu savai kravai un parūpējies, ka tava krava tiek piegādāta ātrāk – piesaki kravu jau tūlīt un mēs ar tevi sazināsimies! Raksti e-pastu: info@vervo.lv, zvani pa tālr.nr. +371 67674570 vai piesaki kravu šeit

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv