Vervo jaunumi

SIA Vervo sveic Starptautiskajā sieviešu dienā!

SIA Vervo sveic Starptautiskajā sieviešu dienā!

Šodien, 8.martā, sveicam daiļās dāmas sieviešu dienā! Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo arī novērtē dāmu profesionalitāti, jo vairāk kā puse jeb 53% darbinieku ir tieši sievietes. Patiesībā, ir maldīgs priekšstats, ka kravu pārvadājumi ir vīriešu lauciņš, jo jau no seniem laikiem, kopš sievietes izcīnīja savas tiesības, arvien vairāk sievietes izmēģina darbu transporta un loģistikas nozarē. Tam, kā apliecinājums, ir arī 2020.gadā Latvijā dibinātā biedrība “Sievietes transportā”

Luella Bates (1897-1985) – tiek uzskatīts, ka tieši viņa bija pirmā sieviete pasaulē, kura vadīja kravas transportlīdzekli. Pirmā pasaules kara laikā Luella testēja B modeļa smago mašīnu, pārvietojoties pa Viskonsīnas štatu. Pēc kara viņa kļuva par demonstranti un autovadītāju. 1920.gadā Luella apmeklēja Ņujorkas auto izstādi, kurā tikās ar Ņujorkas valsts sekretāru Franci Hugo, ar kura palīdzību Ņujorkā saņēma kravas autovadītājas apliecību. Vēlāk, ar viņas palīdzību, tika reklamēts, cik viegli vadīt kravas transportlīdzekli, jo to vada sieviete.

Lillie Elizabeth McGee Drennan – Kopš 1928.gada viņa oficiāli tiek uzskatīta par pirmo licencēto kravu pārvadātāju, kā arī pirmo sievieti, kurai pieder transporta uzņēmums. Jau būdama jauna viņa kļuva vājdzirdīga, taču, neskatoties uz likstām, kopā ar vīru uzsāka Drennan Truck Line uzņēmumu. Sākot uzņēmējdarbību, viņa bija spiesta pati vadīt transportlīdzekli, kas nesa neskaitāmus panākumus. Vīrs laulību šķīra un viņa palika kā vienīgā transporta uzņēmuma īpašniece.

Latvijā sievietes pie kravas transportlīdzekļa uzdrošinājās sēsties tikai nesen. Tas notika 2015.gadā, kad pirmā sieviete Latvijā sāka strādāt par autovedēja šoferi. Tagad arī Latvijā gan vietējos, gan starptautiskajos kravu pārvadājumos sieviešu klātbūtne vairs nav retums. Sieviešu skaits turpina augt un arvien vairāk sieviešu izmēģina savus spēkus transporta nozarē.

Arī SIA Vervo var lepoties ar sievietes lomu transporta un loģistikas nozarē, jo uzņēmumā strādā ne tikai vairāk kā puse sieviešu, bet arī tā līdzīpašniece ir Sieviete ar lielo burtu- Aija Bērziņa, kura 2020.gadā iekļuva 100 veiksmīgāko biznesa sieviešu topā, pēc izdevniecības “Forbes” aplēsēm. https://vervo.lv/lv/jaunumi/vervo-jaunumi/2027-mes-esam-mes-varam

Varam vien secināt, ka kravu pārvadājumi un sievietes ir lieliski savienojamas lietas. Sievietes loģistikā ir daudz un ticam, ka ar gadiem skaits pieaugs. Pateicoties raksturīgajai sieviešu spējai situācijas risināt radoši un empātiski, tiek veicināta transporta un loģistikas nozares attīstība.

Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo sveic visas pasaules dāmas Sieviešu dienā! Lai sievišķībā dzirkstoša un lielisku vīriešu lutināta šī diena!

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv