Nozares jaunumi

Jaunie mobilitātes pakotnes noteikumi

Šonedēļ stājas spēkā jaunie mobilitātes pakotnes noteikumi

Šodien, 2022. gada 21. februārī, stājas spēkā jaunie mobilitātes pakotnes noteikumi, kas ir aktuāli visās Eiropas Savienības valstīs. Eiropas Savienības (ES) Mobilitātes pakotne nosaka, ka sākot ar 21.februāri tiks papildināti nosacījumi loģistikas un transporta nozarē strādājošiem pārvadātājam un paplašināts pārkāpumu apjoms, tai skaitā papildu ierobežojumi kabotāžas pārvadājumiem, par kuriem tiks sodīti pārvadātāji. Papildus tam tiks stiprināta kontrolējošo institūciju savstarpējā sadarbība.

Viena no galvenajām izmaiņām - pārvadātājam ir jānodrošina, ka uzņēmuma rīcībā esošie transportlīdzekļi, kas tiek izmantoti starptautiskajos pārvadājumos, reizi 8 nedēļās atgriežas uzņēmuma reģistrācijas valstī. Par šīm izmaiņām daudzi transporta uzņēmumi pauž nepatiku, jo tā nesasniedz izvirzītos mērķus Eiropas zaļā kursa nodrošināšanai

Turpmāk pārvadātājam būs jānodrošina, lai kontroles institūcijām uzņēmuma telpās būtu pieejami uzņēmējdarbības pamatdokumentu oriģināli, tostarp dokumenti elektroniskā formātā.

Uzņēmumiem, kas veic autopārvadājumus ar transportlīdzekļiem, kuru pieļaujamā pilnā masa nepārsniedz 3,5 tonnas, tiks ieviests samazinātais finansiālais nodrošinājums.

No šodienas pārvadātājiem obligāti būs jāsaņem Eiropas Kopienas atļaujas kopijas kravas transportlīdzekļiem, kuru pieļaujamā pilnā masa pārsniedz 2,5 tonnas. Lai identificētu transportlīdzekļus, kam tiek piemērots samazinātais finansiālais nodrošinājums, uz Eiropas Kopienas atļaujas kopijas tiks likta atzīme "=3,5t".

Vēl no 21.februāra būs izmaiņas kabotāžas pārvadājumos, nosakot papildu ierobežojumus. Turpmāk kravas pārvadātājiem pēc starptautiskā pārvadājuma uz citu ES dalībvalsti būs atļauts veikt trīs pārvadājumus septiņu dienu laikā, pēc kuriem seko četru dienu aizliegums veikt kabotāžas pārvadājumus šajā pašā valstī. Turpmāk kabotāžas ierobežojumu neievērošana būs pārkāpums, kura dēļ pārvadātājam varēs anulēt licenci.

Mobilitātes pakotne paredz, ka no 21.februāra tiks uzlaboti dalībvalstu kompetento iestāžu sadarbības nosacījumi gadījumos, ja nepieciešams veikt papildu pārbaudes uzņēmuma reģistrācijas valstī. Tāpat sadarbības veicināšanai tiks izmantotas Eiropas mēroga informācijas sistēmas: European Register of Road Transport Undertakings (ERRU) un Iekšējā tirgus informācijas sistēma (IMI).

Avots: https://www.db.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv