Nozares jaunumi

Šoruden lidostā Rīga turpinājies kravu apjoma pieaugums

Rudens sezonas pirmajā mēnesī starptautiskajā lidostā Rīga turpinājies pasažieru skaita un kravu apjoma pieaugums – 2017.gada desmit mēnešos, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, pasažieru skaits pieaudzis par gandrīz 12%, bet apkalpoto kravu apjoms – par vairāk nekā piektdaļu, liecina operatīvie dati par lidostas darbības rezultātiem, vēsta lidostas pārstāvji.

Apkopotie dati liecina, ka 2017.gada desmit mēnešos lidostā apkalpoti 5,16 miljoni pasažieru, kas ir par 11,9% vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā periodā, bet kravu apjoms audzis par 21,2%, sasniedzot 19 858 tonnas.

Oktobrī lidostā Rīga apkalpoti 553,6 tūkstoši pasažieru, kas ir par 16% vairāk nekā pērnā gada oktobrī. Apkalpoto kravu apjoms, salīdzinot ar pērnā gada oktobri, pieaudzis par 59,3%.

«Pasažieru skaita un kravu apjoma prognoze atlikušajiem šī gada mēnešiem sniedz pamatotas cerības, ka 2017.gadu lidosta Rīga noslēgs ar jauniem rekordiem gan pasažieru pārvadājumu, gan jo īpaši kravu apkalpošanas segmentā. Apsveicams ir nacionālās aviokompānijas airBaltic sniegums, kas aizvien palielina pasažieru skaitu un ievērojami apsteidz savas prognozes, tādējādi veicinot arī lidostas Rīga izaugsmi,» norāda lidostas valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

2017.gada desmit mēnešos par 8,9% pieaudzis lidostā Rīga apkalpoto lidojumu skaits – desmit mēnešos Rīgā apkalpoti 62 702 gaisa kuģi. Oktobrī Rīgas lidostā apkalpoti 6 806 gaisa kuģi – par 11,6% vairāk nekā pagājušā gada oktobrī.

Jau ziņots, ka šā gada ziemas lidojumu sezonā no starptautiskās lidostas Rīga ir iespējams doties uz 74 galamērķiem visā pasaulē. Turklāt lidojumus no lidostas Rīga nodrošina 17 aviokompānijas – airBaltic, Ryanair, WizzAir, Aeroflot, SAS, Finnair, Norwegian Air Shuttle, Lufthansa, LOT Polish Airlines, Utair, Turkish Airlines, Ukraine International Airlines, RusLine, Uzbekistan Airways, Belavia, Ellinair un Smartlynx Airlines.

Avots: http://bnn.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv