Nozares jaunumi

Nosaka valsts nodevas apmēru par pārvadātāja licences izsniegšanu pārvadājumiem pa dzelzceļu

Nosaka valsts nodevas apmēru par pārvadātāja licences izsniegšanu pārvadājumiem pa dzelzceļuAtbilstoši Dzelzceļa likuma prasībām ir paredzēts izdot jaunus Ministru kabineta (MK) noteikumus, ar kuriem noteiktu valsts nodevas apmēru par pārvadātāja licences izsniegšanu pārvadājumiem pa dzelzceļu.

 Valdības sēdē 11.oktobrī apstiprinātie noteikumi nosaka, ka valsts nodevas apmērs par pārvadātāja licences izsniegšanu pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu ir 150 euro un kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu ir 15 000 euro, izņemot kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu šaursliežu (750 mm platuma dzelzceļš) reģionālas nozīmes vai privātas lietošanas dzelzceļa infrastruktūras tīklā, kuriem valsts nodevas apmērs ir 150 euro.

Noteikumi neattiecas uz gadījumiem, kad pārskata jau izsniegtas pārvadātāja licences derīgumu, kā arī pēc pārvadātāja licences darbības apturēšanas atjauno tās darbību vai izsniedz pagaidu licenci.

Par spēku zaudējušiem atzīti MK 2013.gada 24.septembra noteikumus Nr.990 "Noteikumi par valsts nodevas apmēru par pārvadātāja licences izsniegšanu kravu pārvadājumiem un pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu".

Avots: http://m.lvportals.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv