Nozares jaunumi

Latvijas un Lietuvas dzelzceļi pārrunā sadarbības iespējas

Latvijas un Lietuvas dzelzceļi pārrunā sadarbības iespējasVAS “Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš iepazīšanās vizītē apmeklēja Lietuvas valsts dzelzceļu kompāniju AB “Lietuvosgeležinkeliai” un tikās ar uzņēmuma ģenerāldirektoru Stasi Dailīdku ( Stasys Dailydka).

 “Tikšanās norisinājās ļoti draudzīgā gaisotnē. Vienojāmies ar Lietuvas dzelzceļa vadītāju, ka tiksimies regulāri, lai pārrunātu daudzus mums nozīmīgus kopīgus projektus, kā piemēram sadarbību kravu pārvadājumu jomā ar mūsu konteinervilcienu “Zubr” un Lietuvas konteinervilcienu “Viking””, pastāstīja E.Bērziņš.“Nav noslēpums, ka kravu apjomi mazinās arī Lietuvas dzelzceļa pārvadājumos, tāpēc mums nepieciešams sadarboties ciešāk,” viņš piebilda.

Lai stiprinātu abu dzelzceļu un visa reģiona intereses dzelzceļu vadītāji pārrunāja iespēju paust vienotu viedokli 1520mm platuma dzelzceļu uzņēmumiem tik nozīmīgajā organizācijā “Dzelzceļa transporta padome”, kā arī pārrunāja iespējas sadarboties kontreileru pārvadājumu jomā, jo šī veida pārvadājumi pamazām iegūst arvien lielāku popularitāti.

Koncerns Latvijas dzelzceļš sastāv no valdošā uzņēmuma VAS Latvijas dzelzceļš un piecām meitas sabiedrībām – AS LatRailNet, kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA LDz Cargo, kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus; infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmuma SIA LDz Infrastruktūra; ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmuma SIA LDz Ritošā sastāva serviss, kā arī apsardzes uzņēmuma SIA LDz Aapsardze.

Avots: http://nra.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv