Nozares jaunumi

Ostām 2015.gads varētu būt stabils

Ostām 2015.gads varētu būt stabilsLatvijas ostām 2015.gads varētu būt stabils, kopumā pārkraujot līdzīgu kravu apmērā kā pērn, pastāstīja Latvijas Ostu asociācijas vadītājs Kārlis Leiškalns.

 Viņš norādīja, ka gada pirmie četri mēneši Latvijas ostām kopumā bijuši stabili. Rīgas brīvosta strādā ar kravu pieaugumu 4,7% apmērā, salīdzinot ar attiecīgo laiku 2014.gadā, taču Ventspilī piedzīvots kravu apgrozījuma kritums par 13,9%. Savukārt Liepājas ostas darbībā neskaidrības vieš vietējā metālapstrādes uzņēmuma «KVV Liepājas metalurgs» pēdēja laika likstas. Šogad četros mēnešos Liepājas ostā kravu apgrozījums krities par 1,7%.

Leiškalns prognozēja, ka šogad Latvijas ostās kopumā varētu pārkraut līdzīgu kravu apmēru kā pērn, taču joprojām saglabājas nervozitāte saistībā ar ģeopolitisko situāciju un tās tālāko attīstību, potenciāli ietekmējot kravu plūsmu caur Latviju.

Vienlaikus asociācijas vadītājs pauda gandarījumu, ka pēdējā laikā valsts līmenī nav bijuši lēmumi, kas negatīvi ietekmētu Latvijas ostu darbību.

Jau ziņots, ka pērn Latvijas ostās pārkrāva 74,176 miljonus tonnu kravu, kas ir par 5,2% vairāk nekā 2013.gadā.

Avots: http://financenet.tvnet.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv