Nozares jaunumi

Ķīnā prezentēs Latvijas tranzīta un loģistikas piedāvājumu

Ķīnā prezentēs Latvijas tranzīta un loģistikas piedāvājumuSatiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš no 18. līdz 26. maijam vadīs Satiksmes ministrijas (SM) organizēto uzņēmēju vizīti Ķīnā, lai veicinātu sadarbības iespējas abu valstu uzņēmumu starpā, informē ministrijas Komunikācijas nodaļa.

 Vizītes ietvaros paredzēti vairāku industriālo, ekonomisko un tehnoloģisko  zonu un loģistikas parku apmeklējumi Šanhajā, Čengdu un Čuncinas apgabalos un tikšanās ar tādiem uzņēmumiem, kā, piemēram, Hewlet Packard, Asus, Sony, Toshiba u.c.

Ministrijā norāda, ka starp Latviju un Ķīnu jau ilgstoši pastāv aktīvs politiskais dialogs un Ķīna šobrīd ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas valsts ārējās tirdzniecības partneriem. Vērtējot esošās sadarbības iespējas, Latvijas transporta nozares uzņēmumiem šobrīd ir aktīvi jādarbojas, lai uzsāktu praktisku dažādu projektu realizāciju. Tādēļ šobrīd sevišķi svarīgas ir Latvijas valsts pārstāvju, ekspertu un uzņēmēju vizītes Ķīnā, lai prezentētu Latvijas tranzīta un loģistikas sektora piedāvājumu.

SM aktīvi strādājot pie kravu plūsmas diversificēšanas, lai iekļautos reģionālas nozīmes piegāžu ķēdēs, kāpinātu apkalpoto kravu pievienoto vērtību Latvijas tautsaimniecībai, veicinātu efektīvāku valsts aktīvu izmantošanu, padarītu nozari pievilcīgāku kvalitatīvām ārvalstu investīcijām, kā arī nodrošinātu vienotu un integrētu Latvijas transporta un loģistikas nozares piedāvājumu izstrādi un komunikāciju.

2013.gadā vizītes Kazahstānā un Indonēzijā ietvaros Ķīnas prezidents Xi Jinping paziņoja, ka Ķīnas galvenā prioritāte ir iniciatīvu Jaunais zīda ceļš un 21. gadsimta jūras zīda ceļš (kopā sauktas Viens ceļš, viena josla iniciatīva).  2015. gada martā, ikgadējās parlamentārās sesijas laikā Ķīnas ārlietu ministrs Wang Yi uzsvēra, ka šīs iniciatīvas īstenošana būs arī Ķīnas 2015. gada ārpolitikas fokuss.

Ņemot vērā globalizācijas tendences pasaulē un straujo tirdzniecības apjoma starp Eiropu un Āziju pieaugumu, kas liek steidzami domāt par jaunu piegāžu ķēžu izveidi, šī Ķīnas iniciatīva ir kļuvusi ne vien par Ķīnas politikas prioritāti, bet izraisījusi lielu interesi arī  rietumu valstīs, kurām lielais attālums starp Eiropu un Ķīnu līdz šim ir bijis dabisks šķērslis ekonomisko attiecību stiprināšanai. Ņemot vērā, ka Viens ceļš, viena josla iniciatīva koncentrējas uz savienojamības  veicināšanu un transporta infrastruktūras attīstīšanu, tai ir milzīgs potenciāls palielināt preču plūsmu starp Ķīnu un Eiropu.

Latvijai, ņemot vērā tās ģeogrāfisko stāvokli, ir īpaša nozīme Jaunā zīda ceļa izveidē, ko vairākkārtīgi ir uzsvērusi Ķīnas puse, dažādos formātos uzrunājot Latviju kā stratēģisko partneri iniciatīvas realizēšanā.

Vizītē Ķīnā uzturēsies SM valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš, Tranzīta politikas departamenta direktora vietniece Elīna Luca-Ratfeldere, kā arī uzņēmumu DB Schenker, LDz Cargo Loģistika, StenaLine, kā arī Rīgas Universālā Termināļa pārstāvji.

Avots: http://www.db.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv