Nozares jaunumi

A.Matīss iepazīstina EP ar Latvijas prezidentūras prioritātēm transporta jomā

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss uzturas darba vizītē BriselēNo 20. līdz 21. janvārim satiksmes ministrs Anrijs Matīss uzturas darba vizītē Briselē, kur viņam paredzēta uzstāšanās divās Eiropas Parlamenta (EP) komitejās, kā arī tikšanās ar augsta ranga Eiropas Komisijas (EK) amatpersonām.

 Otrdien, 20. janvārī, uzstājoties EP Transporta un tūrisma (TRAN) komitejā, A.Matīss parlamentāriešus iepazīstināja ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē prioritātēm transporta jomā. Matīss atzina, ka transports ir viens no stūrakmeņiem, lai varētu veiksmīgi turpināt būvēt iekļaujošu un konkurētspējīgu Eiropu.

„No mūsu kontinenta ģeogrāfisko īpatnību, tā iedzīvotāju interešu un globālā tirgus prasību viedokļa sabalansēta, bet vienlaicīgi uz nepārtrauktu attīstību vērsta, vienota un droša Eiropas transporta sistēma, kas ir balstīta uz inovatīviem un ilgtspējīgiem infrastruktūras un loģistikas risinājumiem, ir ne tikai mūsu visu kopējs izaicinājums, bet arī nepieciešamība,” uzrunājot klātesošos, pavēstīja A.Matīss.

Viņš apliecināja, ka Latvijas prezidentūra strādās pragmatiski un konstruktīvi kopsolī ar dalībvalstīm. Turklāt Latvijas programma transporta jomā ir bagāta ar iniciatīvām un sakrīt ar jaunās Žana Kloda Junkera vadītās EK idejām un prioritātēm, kas vērstas uz izaugsmi, konkurētspēju un ilgtspēju. A.Matīss apliecināja cerību, ka Latvijai kopīgi ar EP izdosies rast veiksmīgu kompromisu, lai ar labāka regulējuma palīdzību ES iedzīvotāji un uzņēmēji vēl plašāk izmantotu vienotā tirgus priekšrocības transporta jomā.

Viena no Latvijas prezidentūras prioritātēm būs Eiropas dzelzceļa tīkla nostiprināšana. A.Matīss: „Progress attiecībā uz Ceturto dzelzceļa pakotni ir kritiski nepieciešams ES vienotās transporta telpas attīstībai, tādēļ darbs pie pakotnes ir definēts kā viena no galvenajām Latvijas prezidentūras prioritātēm. Prezidentūra ir gatava aktīvi strādāt ar šo būtisko uzdevumu un jau uzsākto starpinstitūciju diskusiju noslēgšanu attiecībā uz tehnisko pīlāru ir izvirzījusi par savu prioritāti transporta sektorā.” Ministrs atzina, ka politiskā pīlāra turpmākā virzība būs atkarīga un cieši saistīta ar tehniskā pīlārā virzību.

Gaisa transporta jomā Latvijas prezidentūra turpinās darbu pie ES Padomes priekšlikuma attiecībā uz gaisa pasažieru tiesībām. Diskusijas darba grupā pamatā tiks koncentrētas uz neatrisinātajiem jautājumiem, lai virzītos uz priekšu šajā jautājumā.

Tāpat Latvija prezidentūras laikā pievērsīs pastiprinātu uzmanību bezpilota lidaparātu jautājumiem. Šī tēma tiks aktualizēta augsta līmeņa konferencē par tālvadības gaisa kuģu sistēmām, kas 5. - 6.martā notiks Rīgā.

Tā kā viena no Latvijas prezidentūras prioritātēm ir „iesaistīta Eiropa” (Engaged Europe), 29.-30. aprīlī Rīgā notiks trešā ASEM transporta ministru sanāksme. Tās ietvaros notiks ministru tikšanās un vairākas darba sesijas konferences formā. To laikā ministri un iesaistītas puses diskutēs par Eiropas un Āzijas sauszemes savienojumu attīstību, cenšoties identificēt esošās vājās puses, kā arī veicināt visu iesaistīto valstu un institūciju harmonizētu sadarbību.

Savukārt, lai izgaismotu TEN-T tīkla un pamattīkla koridoru nozīmīgumu ES konkurētspējas un izaugsmes dienas kārtībā, Latvijas prezidentūra ir paredzējusi ministru diskusiju 13. marta TTE Ministru padomē. Šī diskusija fokusēsies uz TEN-T tīkla attīstību, implementāciju un investīcijām, savukārt 25. - 26. jūnijā Rīgā notiks TEN-T dienas ar augstu ES amatpersonu piedalīšanos.

Jau trešdien, 21. janvārī, ministram paredzēta uzstāšanās EP Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas (ITRE) komitejā. Ministrs parlamentāriešus iepazīstinās ar Latvijas prezidentūras prioritātēm telesakaru jomā.

Vizītes ietvaros A.Matīsam plānota tikšanās ar ES Transporta komisāri Violetu Bulcu, ES komisāru Digitālās ekonomikas un sadarbības jautājumos Ginteru Etingeru.

Tāpat ministrs kopā ar EP TRAN komitejas priekšsēdētāju Mihaelu Krāmeru un Transporta komisāri V.Bulcu piedalīsies un teiks uzrunu „Eiropas Dzelzceļa balva 2015” apbalvošanas pasākumā (2015 European Railway Award).

A.Matīsu Briselē pavada Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš un viņa vietnieki - Dins Merirands un Ilze Aleksandroviča, kā arī ministra ārštata padomnieks ārlietās Kaspars Briškens un ES lietu koordinācijas departamenta direktore Elīna Šimiņa-Neverovska.

Rolands Rumba
Satiksmes ministrijas sabiedrisko attiecību speciālists
Tālr: 67028390, e-pasts: komunikacijas@sam.gov.lv

Avots: http://www.sam.gov.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv