Nozares jaunumi

Parakstīts memorands par Latvijas un Baltkrievijas sadarbību transporta un tranzīta jomā

Parakstīts memorands par Latvijas un Baltkrievijas sadarbību transporta un tranzīta jomāTrešdien, 10.decembrī, Minskā parakstīts Latvijas un Baltkrievijas saprašanās memorands transporta un tranzīta kravu jomā.

 Saprašanās memorands tiek noslēgts starp Latvijas Republikas Satiksmes ministriju un Baltkrievijas Republikas Ārlietu ministriju. To Latvijas – Baltkrievijas Starpvaldību komisijas (SVK) 10.sēdes laikā parakstīja Latvijas-Baltkrievijas SVK līdzpriekšsēdētājs, satiksmes ministrs Anrijs Matīss un Baltkrievijas Ārlietu ministra vietnieks Aleksandrs Gurjanovs.

Saprašanās memoranda mērķis ir attīstīt savstarpēji izdevīgas divpusējās attiecības transporta kravu pārvadājumu jomā, kuras saistītas ar naftas produktu transportēšanu no Baltkrievijas uz Latviju, izmantojot Latvijas ostu infrastruktūru.

Memorands paredz, ka Baltkrievija saglabās un palielinās pārvadāto preču apjomu, izmantojot Latvijas dzelzceļa un Rīgas Brīvostas infrastruktūru. Plānota Baltkrievijas uzņēmēju iesaiste naftas produktu termināļa attīstībā Rīgas brīvostā.

Latvija apņemas palielināt Latvijas dzelzceļa caurlaides spēju, īpaši Mangaļu dzelzceļa stacijā un tās apkārtnē pieguļošajās teritorijās, ņemot vērā plānoto Baltkrievijas preču apjomu pieaugumu.

Tāpat Latvija apņemas veicināt veidot ilgtermiņa līgumattiecības ar Latvijas pārvadātājiem, kas paredz, ka Latvijas dzelzceļš saglabās un iespējams samazinās transportēšanas izmaksas naftas produktiem nākamajos 3-5 gados.

Avots: www.sam.gov.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv