Mūsu darbi

Kūdras pārvadājumi

Kūdra ir nozīmīgs dabas resurss, kam ir plašas izmantošanas iespējas. Sausa kūdra tiek izmantota kā kurināmais, taču to lieto arī dārzkopībā un lauksaimniecībā. 93% no Latvijā iegūtās kūdras tiek eksportēts, tā veido 1,44% no Latvijas eksporta (EUR). 2021. gadā kūdra tika eksportēta 233 miljonu eiro apmērā.

Latvijas Kūdras asociācijas publicētā informācija liecina, ka pie mums vidēji gadā iegūst 0,95 miljonus tonnu kūdras un kūdras atradnes klāj 10% no Latvijas teritorijas. Interesanti ir tas, ka, lai gan Latvijā ir diezgan daudz kūdras purvu, un no Baltijas valstīm Latvija ir pirmajā vietā kūdras ieguves daudzuma ziņā, kūdras pārvadājumi notiek arī no Igaunijas uz Latviju.

SIA Vervo nodrošina pilna spektra loģistikas pakalpojumus un kravas piegādes uz vairāk nekā 120 pasaules valstīm. Mēs veicam visa veida kravu piegādes, sākot no saliktu kravu komplektēšanas (LTL), pilnām (FTL) un cita veida kravām. Starptautiskie kravu pārvadājumi SIA Vervo tiek izpildīti atbilstoši klientu vajadzībām un vēlmēm, izvēloties optimālāko risinājumu kravas transportēšanai.

Laika posmā no jūnija līdz septembrim SIA Vervo tiek veikti regulāri kūdras pārvadājumi no Latvijas uz Rumāniju. Šie konkrētie kūdras pārvadājumi tiek veikti ar tenta kravas mašīnām un tie ilgst aptuveni 3 dienas. Šo pārvadājumu ietvaros katru nedēļu no Latvijas uz Rumāniju dodas 5-8 kravas automašīnas.

Iekraušanas un izkraušanas process tiek veikts ar iekrāvēju. Paletes kopā ar maisiem tiek nostiprinātas ar kravas siksnām jeb štropēm.

Kūdra par kurināmo tiek izmantota jau sen – kopš 12. un 13. gadsimta tā Eiropā kļuva par vienu no svarīgākajiem energoresursiem. Taču jau no 17. gs. sākuma kūdra tiek izmantota arī augsnes uzlabošanā. SIA Vervo transportētā kūdra Rumānijā tiek izmantota krūmmellenēm. Pēc kūdras izmantošanas stādu audzēšanai tā saglabājas kā augsnes uzlabotājs, nevis atkritumi.

Dabīgais kūdras mitrums parasti svārstās 85% - 95% robežās. Taču šajos pārvadājumos tika pārvadāta sausa kūdra, pretējā gadījumā tās svars pārsniegtu maksimāli pieļaujamo svaru.

Ja jums nepieciešami starptautiskie vai vietēji kravu pārvadājumi, vērsieties pie SIA Vervo un saņemiet bezmaksas konsultāciju. Pieredzējušie loģistikas speciālisti atradīs piemērotākos risinājumus jebkāda veida kravām. Sazinieties mums jau tagad un saņemiet izdevīgāko piedāvājumu: info@vervo.lv, pa tālr. nr. +371 67674570 vai piesakot kravu mājaslapā.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv