Mūsu darbi

Kādam nolūkam Vervo transportēja virves rituli?

Kādam nolūkam SIA Vervo transportēja virves rituli?

Vai atceries, kā fizkultūras stundās saucāt “pirmais”, “otrais”, līdz tikāt iedalīts komandā? Kas tik netika darīts: “Mednieks un pīles”, “Tautas bumba”, “Stafete” un, protams, arī virves vilkšanas sacensības. Arī populārajā Netflix seriālā “Squid Game” virves vilkšana ir starp citām korejiešu bērnības spēlēm. Ko vēl mēs zinām par virves vilkšanas sacensībām un kā tās transportēt? Lasi tālāk!

Pavisam nesen transporta un loģistikas uzņēmumu SIA Vervo uzrunāja Latvijas virves vilkšanas federācija. Bija nepieciešams transportēt 33 metrus garu virves rituli, kas paredzēts virves vilkšanas sacensībām Latvijā. Ņemot vērā, ka mūsu piedāvājumā ir ne tikai droši un ērti, bet arī regulāri vietējie un starptautiskie kravu pārvadājumi, virve tika operatīvi transportēta no Zviedrijas uz Latviju. Tieši Zviedrijā, kā stāsta Latvijas virves vilkšanas federācijas pārstāve Lilita Mūkina, ražo augstas kvalitātes sporta inventāru.

Gadījumos, kad kravas apjoms vai lielums neaizņem visu kravas piekabes telpu, mēs iesakām to transportēt kā saliktas kravas pārvadājumu. Salikto kravu pārvadājumi ir veids kā ietaupīt naudu, jo šādos pārvadājumos katrs klients maksā tikai par savas kravas izmantoto vietu.

Noteikti, ka liela daļa jau zina šo sacensību noteikumus, taču “atkārtošana – zināšanu māte”. Virves vilkšanā piedalās divas komandas, kas, izmantojot taktiku un spēku, ar virves palīdzību velk otru komandu uz savu pusi. Tiklīdz komandas A pārstāvji šķērso noteiktu robežu, kas atrodas starp komandām, komanda B ir uzvarējusi.

Lai arī virves vilkšanas sacensības līdz gada beigām ir ieplānotas dažādās Latvijas pilsētās, L. Mūkina stāsta, ka kādreiz virves vilkšana bijusi populārāka, ar vairāk komandām. Federācijas mājaslapā varat iepazīties ar starptautiski pieņemtiem noteikumiem virves vilkšanas sacensībām.

Vai zināji, ka virves vilkšana reiz bija olimpiskais sporta veids? Laika posmā no 1900. gada līdz 1920. gadam vasaras olimpiskās spēles nebija iedomājamas bez virves vilkšanas, kas bija daļa no vieglatlētikas programmas.

Bet, kad vietējie vai starptautiskie kravu pārvadājumi ir veikti, varbūt vērts sākt gatavoties vasaras korporatīvajām sporta spēlēm!? Esam sagatavojuši nelielu ieskatu ar taktikām jeb “tips & tricks” – kā tava komanda var uzvarēt šajās sacensībās.

KĀ UZVARĒT VIRVES VILKŠANAS SACENSĪBĀS?

  1. Komandas priekšā atrodas līderis, kurš nosaka komandas kopējo darbību.
  2. Pārējie komandas dalībnieki fokusējas uz līdera pakausi un pielāgojas virves vilkšanas ritmam.
  3. Pirmās 10 sekundes visi komandas dalībnieki maksimāli atliecas atpakaļ – tā, lai krūtis ir vērstas uz augšu un gandrīz var redzēt aizmugurē esošo dalībnieku.
  4. Šajās 10 sekundēs pretējā komanda nespēs jūs izkustināt ne no vietas, radot viņos stresu un apjukumu, kā rezultātā pretiniekiem sajuks virves vilkšanas ritms.
  5. Šajā brīdī jums jāsāk aktīvi un ritmiski vilkt virve savā virzienā.
  6. Ja tomēr pretējā komanda izvirzās vadībā, ķerieties pie plāna B – visai komandai vienoti ir jāsper solis uz priekšu. Pretējā komanda nogāzīsies uz zemes, jums būs iespēja atgriezties vadībā.
  7. Jūsu komanda ir uzvarējusi! Apsveicam!

Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo jau vairāk nekā 13 gadus veic visa veida vietējos vai starptautiskos kravu pārvadājumus uz un no vairāk nekā 120 pasaules valstīm. Aizvedīsim arī Tavu kravu. Nekavējies! Piesaki savu kravu pārvadājumu jau šodien – raksti info@vervo.lv , zvani +371 67674570 vai aizpildi pieteikuma formu!

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv