Mūsu darbi

Koka māju eksports no Latvijas uz Šveici

Koka māju eksports no Latvijas uz Šveici

Koka karkasa māja ir ēka, kuras būvniecībā izmanto jau gatavas rūpniecībā saražotas mājas detaļas. Šādā veidā var ieekonomēt laiku un paātrināt mājas būvniecību, jo māja tiek būvēta, tēlaini izsakoties, kā lego, liekot kopā pamatus, sienas un citas detaļas.

Koka karkasa mājas ir konkurētspējīga Latvijas eksporta prece, pateicoties tepat pieejamai augstas kvalitātes priedes un egles koksnei. No Latvijas iespējams sniegt ērtus loģistikas risinājumus un nodrošināt, ka starptautiskie kravu pārvadājumi var tikt veikti, izmantojot sauszemes transportu un jūras transportu.

Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo sniedz kravas transporta pakalpojumus vietējiem ražotājiem. Pavisam nesen tika veikts kārtējais karkasa mājas pārvadājums no Latvijas uz Šveici.

Lai šāda veida kravu pārvadājumi noritētu veiksmīgi, sākotnēji, no klienta ir nepieciešams noskaidrot, kāds ir kravas galamērķis, kādi ir kravas izmēri un kāds ir kravas svars. (Koka karkasu māju vidējais svars ir 10 līdz 20 tonnas.)

Tāpat svarīgi ir arī noskaidrot izkraušanās vietas īpatnības – vai ceļā nebūs šķēršļi, cik šaurs ir piebraucamais ceļš, kā izvietoti elektrības kabeļi un citi kravas pārvietošanos ietekmējoši faktori. Gadījumos, kad kravas izmēri pārsniedz standarta tenta gabarītus un tas tiek uzskatīts par lielgabarīta kravu pārvadājumu, svarīgi ir zināt arī ceļa zīmju izvietojumu, lai galamērķim piekļūtu bez starpgadījumiem.

Transporta un loģistikas uzņēmuma SIA Vervo loģistikas speciālisti uzskata, ka kravas iekraušanas un izkraušanas process ir viens no vissvarīgākajiem posmiem lielgabarīta kravas pārvadājuma laikā. Svarīgi ir ne tikai nesabojāt koka karkasa māju, bet arī sekot līdzi, lai netiktu aizmirsta kāda detaļa. Koka mājas iekraušanai kravas piekabē parasti tiek izmantots celtnis, manipulators vai arī, kā bildē redzams, autoiekrāvējs.

Nākamais solis ir kravas nostiprināšana, lai kravas pārvadājums tiktu veikts droši, izvairoties no bīstamām situācijām uz ceļa un novēršot potenciālus kravas bojājumus. Koka karkasa mājām nostiprināšanu nosaka pēc situācijas, novērtējot kravas stabilitāti. Kravu nostiprina, izmantojot kravas siksnas jeb stropes. Piekabē, pie stiprinājuma vietām, tiek pieliktas stropes, un ar tām tiek pievilkta krava, lai tā nekustētos kravas telpā. Ja piekabei nav stiprinājuma punkti, tad ir pieļaujami izņēmumi – tādos gadījumos stropes ieskrūvē piekabes grīdā.

Varbūt jau pamanījāt, ka bildē iepakotās koka karkasa mājas detaļas ir sanumurētas. Tas ir tāpēc, lai, pēc kravu piegādes, klienta būvbrigāde karkasa detaļas uzreiz varētu novietot pareizā secībā un sākt būvdarbus ar mājas pamatu vainagu.

Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo veic visa veida kravu pārvadājumus, kā arī nodrošinām visus ar loģistiku saistītos pakalpojumus. Ja arī Jums ir nepieciešami kravu pārvadājumi, sazinieties ar mums jau tagad, rakstot e-pastu: info@vervo.lv vai zvanot pa tālr.nr. +371 67674570

 

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv