Vervo jaunumi

SIA Vervo vizīte Ķīnā - kas jauns Austrumos?

SIA Vervo vizīte Ķīnā - kas jauns Austrumos?

SIA Vervo valdes locekle Aija Bērziņa kopā ar citiem uzņēmējiem un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) pārstāvjiem laika posmā no 17.oktobra līdz 2.novembrim devās uz vizīti Ķīnā. Šis brauciens piedāvāja iespēju iepazīties ar Ķīnas tirgus iespējām, iniciatīvu “Viena josta, viens ceļš”("Belt and Road Initiative" (B&R)) un veicināt starptautisko sadarbību.

Vizītes laikā A.Bērziņa piedalījās seminārā par digitālo tirdzniecību un pārrobežu e-komercijas attīstību B&R* (Belt&Road) valstīm. Apmācības norisinājās Pekinā, Taiaņā un Čendu no 18. līdz 31.oktobrim. Tajā piedalījās 45 dalībnieki no 15 dažādām valstīm (Lesoto, Tadžikistāna, Malaizija, Mongolija, Mjanma, Šrilanka, Taizeme, Vjetnama, Kambodža, Jordānija, Trinidāda un Tobāgo, Perū, Grieķija). Tikšanās ar pārstāvjiem no tirdzniecības un rūpniecības kamerām, uzņēmējiem un delegātiem no dažādām valstīm sniedza iespēju iegūt jaunus kontaktus un apmainīties ar pieredzi.

Semināra laikā dalībnieki ieguva informāciju par digitālās tirdzniecības attīstību un iespējām B&R valstīs, kas ir Ķīnas starptautiskās tirdzniecības iniciatīva. "Belt and Road Initiative" (B&R), kas pazīstama arī kā "Silk Road Economic Belt and 21st Century Maritime Silk Road," ir Ķīnas valdības ierosināts un īstenots plāna projekts, kā mērķis ir attīstīt infrastruktūru, tirdzniecību un ekonomisko sadarbību starp Ķīnu un citām pasaulē esošajām valstīm, īpaši Āzijas, Eiropas, Āfrikas un Latīņamerikas valstīm. 

Semināra ietvaros tika organizēts pasākums Čendu pilsētā - Apaļais galds par starptautisko ekonomisko un tirdzniecības sadarbību. Šis pasākums ļāva tā dalībniekiem dzirdēt par iespējām attīstīt starptautisko sadarbību un veicināt ekonomisko tirdzniecību starp dažādām valstīm. Tāpat tika iegūta informācija par e-komercijas attīstību. 

Papildus semināram vizītes laikā notika ekskursijas un izstāžu apmeklējumi, kur dalībnieki varēja iepazīties ar dažādu Ķīnas uzņēmumu piedāvāto produkciju un pakalpojumiem. Tas sniedza iespēju iegūt konkrētu izpratni par tirgus piedāvājumu. 

Ķīnas tirdzniecības misijas ir svarīga, lai uzņēmēji iegūtu jaunus kontaktus, informāciju un paplašinātu savu starptautisko klātesamību. Dalība šāda veida pasākumos var veicināt ne tikai uzņēmējdarbības izaugsmi, bet arī starptautisko sadarbību un savstarpējo sapratni. Šāda pieredze kalpo par iedvesmu un dot jaunas iespējas uzņēmuma attīstībai un paplašināšanai.

Paldies Ķīnas vēstniecībai Latvijā un Ķīnas vēstniekam Tanam Sungeņam (Tang Songgen) par iespēju piedalīties Ķīnas tirdzniecības misijā. SIA Vervo vēlas izteikt pateicību Ķīnas Tirdzniecības ministrijas Mācību centram (AIBO) un Ķīnas padomei starptautiskās tirdzniecības veicināšanai (CCPIT), LTRK, misijas organizatoriem un dalībniekiem, kuri bija kopā ar mums. Pateicoties Jums šis pasākums paliks atmiņā uz ilgiem gadiem! 

Skaidrojumi: 
*B&R valstis - 2013. gadā Ķīna uzsāka iniciatīvu “Viena josta, viens ceļš” (The Belt and Road Initiative), kas stiprina Ķīnas tirdzniecības saites ar citām Āzijas valstīm, Eiropu un Āfriku, galvenokārt savienojot šos kontinentus caur jūras un sauszemes koridoriem. Šobrīd vairāk nekā 70 valstis ir iesaistītas šajā iniciatīvā un 13 no tām ir Eiropas Savienībā (ES). 

Links uz valstu sarakstu: https://greenfdc.org/countries-of-the-belt-and-road-initiative-bri/

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv