Vervo jaunumi

Kokmateriālu transportēšana

Kokmateriālu transportēšana

Latvija ir viena no mežiem bagātākajām valstīm Eiropā, aizņemot 52 % no valsts teritorijas. Līdz ar to, meža nozare pamatoti tiek uzskatīta par Latvijas eksporta balstu, un arī pēdējos gados pieprasījums pēc kokmateriāliem aug.

Pēdējos gados palielinās Latvijas meža nozares produkcijas eksporta apjoms, kas ievērojami pārsniedz importu. Kokmateriāli tiek eksportēti uz dažādām Eiropas valstīm, piemēram, Zviedriju, Lietuvu, Igauniju, Vāciju, Somiju un citām Eiropas valstīm. Latvijas kokmateriālu produkcija, kas ir pieprasīta pasaulē, ietver koka brusas, koka karkasa mājas, koka mēbeles, koka logus u.c. 

Tomēr, neskatoties uz samērā plašu eksportu, Latvija arī importē kokmateriālus. TOP importa partneri ir Zviedrija, Igaunija, Lietuva, Vācija, Polija un citas valstis. 

Ar kādiem transporta veidiem tiek veikta kokmateriālu transportēšana?

Vispopulārākais transporta veids, kā tiek transportēti kokmateriāli, ir autotransports. Kravas automašīnas ir viens no izdevīgākajiem transporta veidiem, kas nodrošina piegādi no “durvīm līdz durvīm”. Šādā veidā var pārvadāt dažāda veida kokmateriālus, piemēram, koka brusas, koka apdares materiālus, koka karkasa mājas, koka paneļus, malku, zāģmateriālus, finieri u.c. 

Ja ir nepieciešams piegādāt kokmateriālus uz tālākiem reģioniem vai kontinentiem, tiek izmantots jūras transports ar konteineriem. Ir jānorāda, ka kravu pārvadājumi, izmantojot jūras transportu, ir laikietilpīgāki, tomēr tas ir salīdzinoši lētāks transporta veids, ar kuru var pārvadāt gandrīz jebkāda veida kokmateriālus. 

Kokmateriālu transportēšanas nosacījumi

Droši apstākļi - pārvadājot kokmateriālus, ir jāparūpējas par to, lai tie būtu pareizi nostiprināti, izmantojot tam paredzētās ķēdes, jostas vai siksnas.

Piemērota transportlīdzekļa izvēle - kokmateriālu transportēšanai ir nepieciešami atbilstoši transportlīdzekļi, kas ir pielāgoti kravas veidam, apjomam un izmēriem. 

Sakārtota dokumentācija - kokmateriālu transportēšanai ir nepieciešami dokumenti, kas apliecina kravas izcelsmi. Šāda informācija ir nepieciešama, lai iegūtu atļaujas un pārbaudītu, vai pārvadājums atbilst noteikumiem.

Vai Jums ir nepieciešami kokmateriālu transportēšana pa Eiropu vai ārpus tās? Mēs esam šeit, lai Jums palīdzētu! Vervo jau 15 gadus nodrošina drošus un ērtus loģistikas un kravu pārvadājumu pakalpojumus. Ar mums jau sadarbojas lielākie kokapstrādes uzņēmumi Latvijā!  

Izvēlies uzticamu partneri! Sazinies ar mums jau tagad: info@vervo.lv, +371 67674570, ej.uz/uzzinicenu

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv