Vervo jaunumi

Pārvākšanās no Latvijas uz Kazahstānu

Pārvākšanās no Latvijas uz Kazahstānu

Ja Jūs plānojat pārvākties uz citu pilsētu vai valsti, ir nepieciešams jau iepriekš sagatavoties, jo pārvākšanās mēdz būt satraucoša ne tikai emocionāli, gatavojoties jaunajam dzīves posmam, bet arī praktiski - kā visu iedzīvi transportēt no punkta A uz punktu B. 

Bieži vien pārvākšanās ietver dažādu mantu, mēbeļu, sadzīves tehnikas transportēšanu uz citu dzīvesvietu. Vervo nodrošina pārvākšanās servisu, padarot šo procesu vienkāršāku mūsu klientiem. Uzticot mums privāto mantu transportēšanu, klienti bez raizēm var organizēt citus ar pārvākšanos saistītos jautājumus. 

Pagājušajā mēnesī Vervo loģistikas speciālists Krišs Rauska organizēja pārvākšanos pārim no Kazahstānas, kas pēc vairāku gadu dzīvošanas Latvijā nolēma atgriezties atpakaļ dzimtenē. Māja atradās Spilvē, un, ierodoties tur, mūs sagaidīja saimnieki. Bija jūtams viņu satraukums, un pamatots, jo pārvest pilnīgi visu iedzīvi - traukus, mēbeles, sadzīves tehniku - uz citu valsti ir diezgan nopietns lēmums. 

Pirmais solis pārvācoties ir noteikt mantu apjomu, ko nepieciešams transportēt. Pēc tam seko to pareiza iepakošana, grupējot tās ar līdzīga lieluma un īpašību mantām. Piemēram, trauslas un viegli plīstošas mantas būtu jāpako atsevišķi, kopā ar traukiem, glāzēm un citām mantām. Kad tas ir izdarīts, tās ir jāiekrauj kravas automašīnā, lai pēc iespējas kompaktāk aizņemtu vietu. 

Vervo nodrošina abus šos pakalpojumus, un arī šoreiz klienti varēja ietaupīt savu laiku, tā vietā, lai stundām ilgi pakotu visas mantas un pa pāris kastēm nestu uz automašīnu. Ņemot vērā mantu apjomu, tika piesaistīta vesela komanda, lai pārvākšanās process notiktu pēc iespējas raitāk. Un dažu stundu laikā visa iedzīve no privātmājas Spilvē jau atradās kravas piekabē. 

Krišs šo pārvadājumu raksturoja kā izaicinošu, un to tādu padarīja ne tikai tas, ka jāpārved pilnīgi visa iedzīve, bet arī tas, ka pārvākšanās serviss tiek nodrošināts no Latvijas uz Kazahstānu. Kā zināms, Kazahstāna ir Centrālāzijas valsts ārpus Eiropas Savienības, un tas nozīmē, ka papildus visām formalitātēm klāt nāk muitas procedūras. 

Lai pārvadājums noritētu veiksmīgi, Krišs palīdzēja sakārtot un noformēt visus dokumentus - CMR, Invoice, Packing List, tajā skaitā muitas formalitātes. Par muitas procedūrām Latvijā pilnībā atbildēja Vervo, tomēr Kazahstānā visi muitas procesi tika kārtoti uz vietas, ar klientu un vietējā brokera palīdzību.

Tomēr, lai vēl vairāk atvieglotu muitas procesus un sagatavotos iespējamām muitas pārbaudēm, par to jau tika domāts, pakojot mantas. Gatavojot “packing list” jeb mantu sarakstu, ir nepieciešams norādīt precīzu attiecīgo mantu skaitu, kas tiek atzīmētas ar cipariem. Šo mantu skaitu vēlams norādīt arī uz attiecīgā iepakojuma, kas var ievērojami ietaupīt laiku muitas pārbaudē. 

Vervo speciālisti atbalsta un palīdz katrā solī

Viena no lielākajām priekšrocībām, sadarbojoties ar Vervo speciālistiem, ir komanda, kura ir gatava palīdzēt katrā solī. Kā norāda Krišs Rauska, “Mēs saprotam, ka pārvākšanās var būt stresa pilns process, un mēs esam šeit, lai nodrošinātu to, ka viss notiek pēc plāna. Neatkarīgi no Jūsu jautājumiem, mūsu komanda ir gatava sniegt atbildes un palīdzēt atrast vislabākos risinājumus, lai klientam būtu mazāk rūpes par pārvākšanās procesu un vairāk prieka par nākamo dzīves posmu”. 

Ja Jums vai Jūsu paziņām ir nepieciešams pārvākšanās serviss, sazinieties ar Krišu Rausku, rakstot uz auto@vervo.lv vai zvanot uz +371 2727 3773

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv