Vervo jaunumi

Kravas transportēšana uz un no Somijas

Kravas transportēšana uz un no Somijas

Somija - valsts Eiropas ziemeļos, ar kuru gan Eiropas valstīm, gan arī ASV ir nozīmīgas ekonomiskas attiecības. Somija ir ES dalībvalsts, kas sevi ir definējusi ne tikai kā klusu, uz lauksaimniecību un mežsaimniecību balstītu valsti, bet arī par tendences noteicošu globālu tehnoloģiju un dizaina centru.

Ir jānorāda, ka Somija atrodas ģeogrāfiski izdevīgā vietā, kas padara to par nozīmīgu transporta mezglu. Tas padara Somiju par būtisku tranzīta ceļu starp Rietumeiropu un Ziemeļeiropu. Turklāt Somijas lielākā osta Helsinkos ir viens no lielākajiem ostu centriem Baltijas jūras reģionā. 

Eiropas Savienība veido gandrīz 65% no Somijas kopējās tirdzniecības apjoma. Valsts lielākās divpusējās tirdzniecības plūsmas ir ar Vāciju, Zviedriju, Norvēģiju, ASV. Somijas galvenās eksporta nozares ir transports, elektronika, mežsaimniecība, mašīnas un ķīmija. 

Somijas eksports

Somijas lielākās eksporta preces ir nafta (4,48 miljardi ASV dolāru /4,26 miljardi EUR), papīrs (4,25 miljardi ASV dolāru / 4,04 miljardi EUR), automašīnas, zāģmateriāli  un nerūsējošais tērauds

Somijas galvenie eksporta galamērķi ir Vācija, Zviedrija, ASV, Nīderlande un Ķīna.

Somijas imports

Somijas lielākās importa preces ir jēlnafta (3,84 miljardi ASV dolāru / 3,65 miljardi EUR), automašīnas (3,53 miljardi ASV dolāru vai 3,35 miljardi EUR), naftas produkti, mehāniskie transportlīdzekļi, daļas un piederumi un apraides iekārtas.

Somijas galvenie importa partneri, no kuriem kravas tiek piegādātas, ir Vācija, Zviedrija, Ķīna un Nīderlande.

Somijas eksports un imports | ASV

2021.gadā ASV bija trešais lielākais Somijas eksporta tirgus un sestais lielākais Somijas importa avots. Divvirziena preču un pakalpojumu tirdzniecība starp ASV un Somiju bija aptuveni 11,6 miljardi ASV dolāru (aptuveni 11 miljardi EUR). ASV preču eksports uz Somiju sasniedza 2,5 miljardus ASV dolāru (2,37 miljardi EUR), ko galvenokārt veidoja datoru un elektronisko izstrādājumu, minerālu un rūdu, transporta aprīkojuma, ķīmisko vielu un neelektrisko iekārtu eksports. 

Somijas preču eksports uz ASV sasniedza 4,9 miljardus dolāru (4,66 miljardi EUR). Galvenokārt to veidoja ķīmiskās vielas, neelektriskās iekārtas, naftas un ogles izstrādājumi, papīra un transporta aprīkojuma eksports. 

Kravu transportēšana uz un no Somijas

Kravas transportēšana uz Somiju notiek dažādos veidos. Visbiežāk izmantotie transporta veidi ir:

Autotransporta kravu pārvadājumi - Kravas transportēšana uz Somiju biežāk notiek, izmantojot autotransportu apvienojumā ar prāmi. Šis ir viens no populārākajiem veidiem, kā pārvadāt kravas uz Somiju. Eiropas ceļu tīkls nodrošina efektīvu savienojumu starp dažādām valstīm. Autotransports ir pietiekami elastīgs kravu pārvadājumu veids, ļaujot piegādāt dažāda veida kravas - no pārtikas produktiem līdz smagām rūpnieciskām iekārtām. 

Jūras transports - Kravas transportēšana uz Somiju notiek, izmantojot jūras transportu. Somiju ieskauj Baltijas jūra, kas nozīmē, ka daudzas kravas tiek pārvadātas ar kuģiem. Helsinku ostas un citi ostu pilsētu infrastruktūras attīstības projekti padara Somiju par iecienītu kravu pārvadājumu tranzīta maršrutu.

Dzelzceļa kravu pārvadājumi - Kravas transportēšana uz Somiju notiek, izmantojot dzelzceļu. Dzelzceļš ir viens no svarīgākajiem transporta veidiem, kas nodrošina kravu piegādi uz Somiju. Tas ir noderīgs gan tuvākiem, gan arī attālākiem reģioniem. 

Kravu pārvadājumu nozīme ekonomikai

Kravu pārvadājumiem uz un no Somijas ir būtiska nozīme valsts ekonomikai un reģionālajai sadarbībai. Pārvadājumi veicina:

  • Tirdzniecības un ekonomikas izaugsmi - kravu pārvadājumi sekmē preču tirdzniecību, veicinot ekonomikas izaugsmi gan Somijā, gan tās tirdzniecības partneru valstīs.
  • Reģionālo sadarbību - kravu pārvadājumi veicina reģionālo sadarbību un integrāciju, kas ir svarīgi, lai nodrošinātu stabilitāti Baltijas jūras reģionā un veicinātu reģiona infrastruktūras attīstību.

Vervo kravas transportēšana uz un no Somijas

Kravas transportēšana uz Somiju notiek ne tikai uz dienvidu pilsētām - Helsinkiem, Espoo, Turku, Tamperes, bet arī tālāk ziemeļos esošām - Oulu, Kuopio u.c., kā arī uz Somijai piederošajām Ālandu salām. 

Populārākās eksporta preces no Latvijas uz Somiju ir šķelda, bērza un egles kokmateriāli, dzelzs un tērauda stieņi, saplāksnis, finiera plātnes, kažokādas. Populārākās importa preces no Somijas uz Latviju ir naftas eļļa, metāllūžņi, telefona aparāti, degvīns, lauksaimniecības un mežsaimniecības riteņtraktori, darbagaldi.

SIA Vervo piedāvā ne tikai autopārvadājumus uz Somiju, bet arī avio kravu pārvadājumus uz un no Somijas. 

Ja Jums ir nepieciešama kravu piegāde uz vai no Somijas, sazinieties ar mums! Mēs piemeklēsim vislabāko piedāvājumu: info@vervo.lv, ej.uz/uzzinicenu vai zvaniet +371 67674570

 

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv