Vervo jaunumi

Jūras konteineru piegāde

Jūras konteineru piegāde

Statistikas dati liecina, ka apmēram 70% no visām kravām tiek pārvadāti pa jūru. Konteineru kuģi savieno kontinentus, padarot iespējamu dažādu eksotisku preču pārvadājumus - Korejas kosmētikas, tējas, kafijas pupiņu, Ziemassvētku rotājumu, saules paneļu u.c. 

Konteineru pārvadājumi ir izdevīgākais pārvadājuma veids, ja kravu nepieciešams nogādāt uz ASV, Ķīnu, Austrāliju u.c.

Ir pieejami daudz un dažāda lieluma jūras konteineri ar standartizētiem izmēriem. Kravas tiek pārvadātas standarta 20-45 pēdu konteineros, kā arī speciālajos Open Top un Flat Rack konteineros, kuri ir paredzēti negabarīta kravu piegādei. 

Konteineru veidi

Vairāk nekā 90 procenti pasaules jūras transporta konteineru ir sauskravas konteineri, to izmēri var būt atšķirīgi. Dažas kravas var nebūt piemērotas slēgtiem konteineriem, citas - atvērta tipa konteineriem. 

Sauskravas konteiners (20 pēdu vai 40 pēdu)

Tas ir izplatītākais konteineru veids, kurus iedala 20 pēdu vai 40 pēdu konteineros, un tos izgatavo no alumīnija vai tērauda. Šāda veida konteineri ir piemēroti vairumam kravas veidu. 

Izplatītākie konteineru lielumi:

  • 20 pēdu konteiners
  • 40 pēdu konteiners

Augstais sauskravas konteiners (High Cube)

Augstie konteineri ir līdzīgi standarta konteineriem gandrīz visos aspektos, izņemot to augstumu. No tā attiecīgi ir radies to nosaukums. Tie ir par 1 pēdu augstāki, tāpēc tajos ir vairāk vietas kravai. 

Izplatītākie šāda veida konteineri ir:

  • 40 pēdu augstais sauskravas konteiners
  • 45 pēdu augstais sauskravas konteiners

Atvērta tipa konteiners (Open Top)

Atvērta tipa konteineri ir vēl viens jūras transporta konteineru standarta veids. Tos izmanto ļoti smagu kravu pārvadāšanai. Atvērtā tipa konteinerā ir vieglāk iekraut un izkraut smagas vai sarežģītas formas kravas. Bieži vien augša tiek pārklāta ar brezentu. 

Izplatītākie šāda veida konteineri ir:

  • 20 pēdu atvērta tipa konteiners
  • 40 pēdu atvērta tipa konteiners
  • 40 pēdu atvērta tipa augstais konteiners

Platformas konteiners (Flat Rack)

Platformas konteineri ar atlokāmiem sāniem ir piemēroti dažādu preču pārvadāšanai, ieskaitot arī īpaši smagas kravas. Tā ir jāiekrauj no augšas vai no sāniem. 

Izplatītākie šāda veida konteineri ir:

  • 20 pēdu platformas konteiners
  • 40 pēdu platformas konteiners
  • 40 pēdu platformas augstais konteiners

Refrižeratorkonteiners (Refrigerator)

Šāda veida konteinerus izmanto, lai pārvadātu preces, kurām transportēšanas laikā ir nepieciešama noteikta temperatūra, piemēram, zivis, augļi, dārzeņi, piena produkti vai gaļa. Šie konteineri ir aprīkoti ar saldēšanas iekārtu, kas saņem elektrisko strāvu no kuģa elektrotīkla. 

Izplatītākie šāda veida konteineri ir:

  • 20 pēdu refrižeratorkonteiners
  • 40 pēdu refrižeratorkonteiners

Izolētais jeb termokonteiners

Šāda veida konteineriem ir īpašas temperatūras regulēšanas ierīces. Tās ir nepieciešamas, lai uzturētu augstāku temperatūru nekā parastajos konteineros. Tie ir piemēroti tādu kravu pārvadāšanai, kurām ir nepieciešama augstāka temperatūra.

Ventilējamie konteineri

Ātri bojājošos kravu vai tādu, kurām ir nepieciešama pastāvīga ventilācija, pārvadājumiem izmanto ventilējamo konteineri at attiecīgām perforācijām, kas ir ierīkotas, lai nodrošinātu tehnisko ventilāciju. Šāda veida konteinerus zmanto kravu transportēšanai un uzglabāšanai, kurām ir nepieciešama gaisa apmaiņa ar ārējo vidi, kā graudaugu kultūra, kafija, kakao u.tml.

Citi jūras konteineri

Galvenie konteineru veidi, kādi tiek izmantoti transporta pārvadājumos, tika nosaukti augstāk. Tomēr ir arī citi jūras konteineri. Tiem parasti ir retāks pielietojums, kas nozīmē, ka tie ir piemēroti specifiskam kravas veidam.

Kādas ir jūras konteineru izmantošanas priekšrocības?

Jūras konteineru izmantošana piedāvā vairākas priekšrocības, piemēram:

  • Efektivitāte - jūras konteineri ir standartizēti un piemēroti vieglai iekraušanai un izkraušanai, kas samazina laiku, kas nepieciešams preču pārvadāšanai. Tas ļauj ietaupīt laiku un līdzekļus, pārvadājot lielus kravas apjomus uz citām valstīm un pat kontinentiem.
  • Drošība - konteineri piedāvā kravas aizsardzību pret laikapstākļiem.
  • Uzglabāšana - konteineri var kalpot arī kā uzglabāšanas vieta.

Veicot konteineru transportēšanu pa jūru, tiek piemēroti starptautiskie tirdzniecības noteikumi jeb Incoterms 2020, kas norāda uz pārdevēja un preču saņēmēja atbildību un risku. Tas ir terminu kopums, kas regulē starptautisko tirdzniecību, bet noteikumi attiecas uz visām pasaules valstīm.

Vervo veic salikto konteineru (LCL), pilno konteineru (FCL), bīstamo kravu ADR konteineru pārvadājumus un piegādi. Katram no šo pārvadājumu veidiem ir pieejami atbilstoši konteineru izmēri un funkcionalitāte, nodrošinot optimālu transportēšanas risinājumu. 

Lai veiktu drošas piegādes un nodrošinātu kravas izdevīgu transportēšanu, izvēlieties uzticamu loģistikas partneri. SIA Vervo profesionālie loģistikas speciālisti piemeklēs vispiemērotākos risinājumus un atbildēs uz Jūsu jautājumiem. Sazinieties ar mums, rakstot e-pastu - info@vervo.lv, zvanot uz tālr.nr. - +371 67674570 vai piesakot kravu mūsu mājaslapā.

 

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv