Vervo jaunumi

Kartona un papīra pārvadājumi

Kartona un papīra pārvadājumi

Papīrs jau kopš mūsu ēras sākuma ir kalpojis kā vēstures liecību fiksēšanas līdzeklis, ko nodot nākamajām paaudzēm. Mūsdienās papīru izmantojam gan reklāmas, gan saziņas, gan iepakojuma materiāliem, tāpat arī dokumentiem un grāmatām. Pat digitalizācijas laikmetā ikdiena bez tā nav iedomājama ne tikai katram no mums, bet arī lielajām rūpniecības nozarēm un loģistikas industrijai.

Lai materiāli no ražošanas vietas nonāktu pie patērētājiem un tālākajiem pārstrādātājiem, nepieciešams nodrošināt papīra, kartona un to izstrādājumu drošus kravu pārvadājumus.

Vervo Group transporta uzņēmums Vervo Auto organizē un veic regulārus kartona un papīra pārvadājumus. Viens no populārākajiem piegādes maršrutiem ir Rīga – Itālija. Arī tagad Vervo Auto izpildīja papīra ruļļu pārvadājumu no Rīgas uz Itāliju, un tas ilga 4 dienas.

Lai varētu izpildīt ērtus un izdevīgus papīra pārvadājumus, tas tiek pārvadāts sarullētā veidā. Papīra ruļļu augstums šajā pārvadājumā bija 2,8 m – līdz ar to, ērts risinājums pārvadājuma veikšanai bija izmantot Vervo Auto jauno mega piekabi ar paceļamu jumtu. Šis tika klasificēts kā pilnas kravas pārvadājums, jo papīra ruļļi aizņēma visu kravas telpu.

Papīra ruļļi kravas piekabē tika iekrauti ar iekrāvēju. Pēc tam tie tika nostiprināti ar kravas siksnām jeb “štropēm” un stūrīšiem.

Transportējot papīra ruļļus, svarīgi ievērot vairākus aspektus, lai papīrs netiktu bojāts. Jāseko līdzi tam, lai tas nepaliktu mitrs vai arī nostiprinot netiktu ieplēsts vai deformēts. Ja, piemēram, iekraušanas procesa laikā līst lietus, papīra ruļļi ir jāapsedz ar plastikāta maisiem.

5 interesanti fakti par papīru:

  • Ķīnieši bija pirmie, kas apmēram pirms 2000 gadiem ar rokām sāka veidot papīru;
  • Ūdenszīmes uz papīra pirmo reizi tika izmantotas 13. gs. Itālijā;
  • Papīrs uz Eiropu nonāca pateicoties arābu tirgotājiem, kuri papīra ražošanas noslēpumus iemācījās no Ķīniešiem;
  • Vienas tonnas papīra pārstrādāšana pasargā 17 kokus;
  • Lai saražotu 1 tonnu papīra, nepieciešami 24 koki.

Papīrs, kartons un tā izstrādājumi 2021. gadā no Latvijas tika eksportēti 144 169 344 eiro vērtībā. Lielākie Latvijas eksporta partneri šajā preču grupā bija kaimiņvalstis – Lietuva un Igaunija, Krievija, kā arī Polija, Somija un citas. Savukārt lielākie importa partneri šajā preču grupā bija Polija, Lietuva, Zviedrija un citas valstis. Importa vērtība papīram, kartonam un tā izstrādājumiem 2021. gadā sasniedza 324 361 441 eiro.

Transporta uzņēmums Vervo Auto nodrošina augstas kvalitātes sauszemes kravu pārvadājumus ar autotransportu visā Eiropā. Mega piekabe, kurai iespējams pacelt jumtu, nodrošina vēl ērtākas piegādes. Paceļamais jumts tika izmantots arī šajā – papīru ruļļu pārvadājumā.

Ja nepieciešami papīra pārvadājumi, sazinieties ar mums, rakstot e-pastu uz: info@vervo.lv, zvanot pa tālr.nr.: +371 67674570 vai piesakot kravu mūsu mājaslapā.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv