Vervo jaunumi

Kombaina pārvadājumi

Kombaina pārvadājumi

Rudens laiks ir svarīgs daudzās nozarēs, īpaši lauksaimniecībā. Tiek veikta ražas novākšana, kulšana, pārstrāde un citi procesi. Labības vākšana ir viens no svarīgākajiem lauksaimnieku darbiem, jo graudi pēc tam tiek izmantoti ne tikai pārtikas ražošanā, bet arī kā barība mājlopiem. Lai labība tiktu ievākta un kulta gan ātrāk, gan vieglāk, mūsdienās lauksaimnieki izmanto lauksaimniecības kombainus.

Septembra sākumā SIA Vervo veica kombaina pārvadājumu no Madonas uz Ditenheimu, Vāciju. Tā uzkraušana notika 6. septembrī un piegādāts tas tika 10. septembrī.

Šis tika organizēts kā sauszemes kravu pārvadājums ar 2 transporta vienībām, lai aizvestu abas kombaina daļas. Viena no daļām tika vesta ar platformas transporta piekabi. Lai kombaina pārvadājums atbilstu standarta kravas pārvadājuma gabarītiem un tas nebūtu jāorganizē kā lielgabarīta pārvadājums, kas palielinātu izmaksas, kombains uzbrauca uz platformas un tikai pēc uzbraukšanas uz tās kombainam tika noņemti riteņi. Arī izkraušana notika līdzīgi kā iekraušana – kombains tika nedaudz piecelts ar domkratu, tam atpakaļ tika uzliktas riepas un tas nobrauca no platformas piekabes.

Kravu pārvadājumi ar platformas piekabi ir lielisks risinājums gadījumos, kad nepieciešams veikt kravas pārvadājumu kravai, kuras izmēri pārsniedz standarta izmērus. Ar to nereti tiek pārvadāta mežsaimniecības vai lauksaimniecības tehnika, kā tas notika arī šajā pārvadājumā, kad tika veikti kombaina pārvadājumi.

Abas kombaina daļas tika piegādātas vienā dienā. Otrā daļa tika vesta ar tenta kravas automašīnu. Tā tika iekrauta ar iekrāvēju un nostiprināta ar kravas siksnām jeb “štropēm”.

Kombaina pārvadājumi ir izplatīts kravas veids. Pirms pandēmijas, 2020. gada labības kombainu eksporta vērtība no Latvijas sasniedza gandrīz 4 miljonus eiro. Taču 2021. gadā tas nokrita līdz 756 780 eiro līmenim. Tagad, kad darbi ir aktīvāk atsākušies, 2022. gadā, laika posmā no janvāra līdz jūlijam, labības kombainu eksports sasniedzis 878,4 tūkstošu eiro līmeni, kas jau pārsniedz pagājušā gada rādītājus.

Veiksmīgu pārvadājumu nodrošināja viens no SIA Vervo loģistikas menedžeriem – Mareks Ozoliņš. Viņa lielā pieredze loģistikas nozarē nodrošinās jebkāda veida pārvadājuma drošu izplānošanu. Lai sadarbotos ar Mareku, sazinieties ar viņu, rakstot e-pastu uz: support@vervo.lv vai zvanot pa tālr. nr.: +371 2204 3537

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv