Vervo jaunumi

Vai Ķīnas nacionālie svētki ietekmēs preču importu?

Vai Ķīnas nacionālie svētki ietekmēs preču importu?

Tuvojas Ķīnas nacionālie svētki, kas katru gadu tiek atzīmēti 1. oktobrī, pieminot Ķīnas Tautas Republikas dibināšanu 1949. gadā. Tautā to dēvē par Golden Week jeb Zelta Nedēļu, jo svētku brīvdienas ilgst līdz 7. oktobrim. Tā kā Ķīna ir nozīmīgs sadarbības partneris Eiropas un citām pasaules valstīm, skaidrosim – vai un kā svētki ietekmēs transporta un loģistikas nozari – vai darbi turpināsies vai jārēķinās ar piegāžu kavēšanos?

Šie jautājumi ir īpaši aktuāli, jo Zelta Nedēļa Ķīnā ir aktīvs ceļojumu laiks – daudzi iedzīvotāji izmanto garās brīvdienas, lai apciemoto savus draugus un radus citās pilsētās vai arī dotos garākos ceļojumos. Likumsakarīgi – arī liela daļa uzņēmumu šajā nedēļā ir slēgti, līdz ar to – vietējie piegādes un kravu pārvadājumu uzņēmumi darbosies brīvdienu režīmā.

Varam šos svētkus pielīdzināt Ķīniešu Jaunajam gadam, kad importētāji paātrina ražošanu un cenšas panākt to, lai preces no Ķīnas tiktu izvestas pēc iespējas ātrāk - pirms brīvdienām. Tas vienmēr rada pēkšņu pieprasījuma pieaugumu, tāpat arī izmaksu pieaugumu, jo piegādātāji meklē iespēju gūt maksimālo sezonas peļņu.

Kā pārvaldīt savus loģistikas procesus šo svētku laikā?

Apstiprinot iepriekš teikto – jā, visas Ķīnas rūpnīcas Zelta nedēļā būs slēgtas un tās atsāks darbu 8. oktobrī. Ja Jūsu sadarbības partneri atrodas Ķīnā, un kravu piegādes ir ieplānotas ap šo svētku nedēļu, tad Jūsu uzdevums ir gūt pēc iespējas vairāk informācijas un būt elastīgam, lai turpinātu veiksmīgi pārvaldīt savus loģistikas procesus, nezaudējot ne laiku, ne naudu.

Jau šobrīd daudzi importētāji steidz nodrošināt kravu piegādes no Ķīnas laikus, tāpēc jūras kravu pārvadājumi un avio kravu pārvadājumi ir noslogotāki, nekā parasti, līdz ar to – arī izmaksas tiem ir lielākas.

Lūk, daži scenāriji, pēc kuriem varat vadīties, veicot preču importu no Ķīnas:

Ja preces ir gatavas uzkraušanai…

Ja Jūsu preces Ķīnā ir gatavas uzkraušanai, izmantojiet iespēju un reaģējiet jau tagad, lai preces izvestu pirms svētkiem.

Ja preces nav gatavas uzkraušanai…

Ja preces nav sagatavotas uzkraušanai, informē par to SIA Vervo loģistikas menedžeri, lai kravas piegādi varētu rezervēt pirmajā darba dienā uzreiz pēc Zelta nedēļas brīvdienām.

Ja preces nepieciešams nogādāt steidzami…

Ja krava ir sagatavota un to nepieciešams nogādāt ātri, izmantojiet gaisa kravu pārvadājumus, taču jārēķinās, ka izmaksu ziņā tas ir dārgāks pārvadājuma veids kā jūras vai dzelzceļa kravu pārvadājumi.

Galu galā – visa atslēga ir plānošanā un laicīgas rezervācijas veikšanā. Šie ieteikumi noteikti attiecas arī uz tuvojošos Ziemassvētku sezonu, kad kravu pārvadājumi no Ķīnas būs svarīga darba sastāvdaļa daudziem uzņēmējiem Eiropā un ASV. “Ja esi laikā, tad jau 5 minūtes kavē”, tāpēc labāk būtu savlaicīgi nodrošināt preču piegādi. Ja uztraucaties par to, kur uzglabāsiet importētās preces un jūsu noliktavas kapacitāte nav pietiekama vajadzīgajam apjomam, izmantojiet mūsu noliktavu pakalpojumus. Mēs parūpēsimies par to, lai jūsu preces tiek uzglabātas atbilstošās noliktavās, ņemot vērā kravas īpašības un jūsu prasības.

Papildus ieteikumi:

• Plānojiet un organizējiet kravu piegādes kopā ar SIA Vervo

• Sekojiet līdzi mūsu jaunumiem sociālajos tīklos, lai zinātu par aktualitātēm un prognozēm nozarē

• Rezervējiet kravas transportu laicīgi

• Ja krava jāpiegādā steidzami – pastāstiet to mums un kopā meklēsim efektīvākos risinājumus

• Esiet pacietīgs un elastīgs

Ja nepieciešami vietējie vai starptautiskie kravu pārvadājumi, sazinieties ar mums jau tūlīt – info@vervo.lv, +37167674570 vai piesakiet kravu mūsu mājaslapā.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv