Vervo jaunumi

Lielgabarīta laivu pārvadājumi

Lielgabarīta laivu pārvadājumi

Cerot uz drīzu atvasaru, pastāstīsim par vienu no kravu pārvadājumiem, kas aktuāls ir vēla pavasara, vasaras un agra rudens sezonās. Vasara, saule un jūra – viens no labākajiem veidiem, kā to izbaudīt, ir atpūta uz ūdens. Visu vasaru mūsu klienti aktīvi strādājuši pie tā, lai ūdens motocikli, laivas un jahtas nonāktu pircēju rokās ātri, ērti un droši. Viens no nesenākajiem kravu pārvadājumiem, ko veicām Rīgas robežās, ir lielgabarīta laivas piegāde.

Jahtu un laivu pārvadājumi pats par sevi ir sarežģītāks pārvadājuma veids nekā citi kravu pārvadājumi. Īpaši tas attiecas uz gadījumiem, kā šis - kad nepieciešami lielgabarīta laivu pārvadājumi. Šāda pārvadājuma organizēšana ir jāuztic zinošiem un pieredzējušiem loģistikas speciālistiem, kas parūpēsies, lai iekraušana, laivas nostiprināšana, transportēšana un izkraušana tiktu veikta ar vislielāko rūpību un precizitāti.

Jahtu bija nepieciešams nogādāt no noliktavas Rīgā līdz ostas vietai, ko veiksmīgi noorganizēja SIA Vervo loģistikas menedžere Mairita Zālīte. Jau pirms pārvadājuma, redzot lielās laivas skices, Mairita zināja, ka šis būs atbildīgs un interesants uzdevums, kas jāpaveic tā, lai klients justos maksimāli ērti un droši.

Lielgabarīta laivas iekraušana

Liels izaicinājums bija uzkraut milzīgo jahtu uz teleskopiskās platformas piekabes, kas tika pārcelta ar celtni. Ap laivu bija aptīta auduma siksna, lai iekraušanas procesā tai netiktu bojāta virsbūve un tās krāsa. Tāpat bija jāuzmanās, lai iekraušanas procesa laikā jahta nepieskartos garāžas vārtiem.

Brīdī, kad jahta bija pilnībā “iznesta” ārā no telpām, zem tās piebrauca kravas automašīna ar pagarinātu, aptuveni 15 metru garu, platformas piekabi. Nākamais solis bija to uzmanīgi un precīzi novietot uz piekabes un speciāliem, konkrēti šai laivai pielāgotiem balstiem.

Kad laiva atradās uz platformas piekabes, tā tika kārtīgi nostiprināta ar kravas siksnām jeb “štropēm”, lai pārvadājuma laikā tā neizkustētos no vietas. Tas ir svarīgs posms visa veida kravu piegādēs, īpaši, kad jāveic lielgabarīta laivu pārvadājumi. Nostiprināšana ir svarīga ne tikai, lai nesabojātu laivu, bet arī lai garantētu personāla un citu satiksmes dalībnieku drošību.

Lielgabarīta laivu pārvadājumi ar pavadošo transportu

Lielgabarīta laivu pārvadājumi biežāk notiek ar pavadošo transportu, kam ir funkcija pievērst citu satiksmes dalībnieku uzmanību un, varētu pat teikt, ka “kontrolēt” situāciju uz ceļa. Arī šoreiz tika izmantots pavadošais transports. Tāpat lielgabarīta laivu pārvadājumi nevar notikt bez atļaujas un saskaņošanas ar valsti un pašvaldību – viss tika sakārtots tā, lai jahtas piegāde notiktu droši un ātri.

Mairita loģistikas nozarē strādā jau 5 gadus. Šo gadu laikā viņa ir organizējusi visa veida kravu piegādes, sākot no vienkāršākajām palešu kravām un beidzot ar lejamkravām, kam nepieciešami speciāli transporti, nereti, arī atļaujas. Mairitai patīk organizēt visa veida kravas, bet specializējusies ir tieši konteineru pārvadājumos. Papildus tam, Mairitai ir zināšanas arī muitas formalitāšu nokārtošanā.

Mairita ir dzīvespriecīga, pozitīva un ļoti centīga. Viņa labprāt sevi izaicina un regulāri gūst jaunas zināšanas.

Ja nepieciešami vietējie vai starptautiskie kravu pārvadājumi, un vēlies sadarboties ar Mairitu, sazinies ar viņu jau tūlīt – transport@vervo.lv vai +37127788976

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv