Vervo jaunumi

Kas jāievēro kravas pakošanas procesā?

Kas jāievēro kravas pakošanas procesā?

Veicot gan vietējos, gan starptautiskos pārvadājumus ar dažādiem transporta veidiem, vienmēr ir svarīgi pārliecināties par to, vai preces, kuras nepieciešams transportēt, ir pareizi iepakotas un nostiprinātas. Par kravas iepakošanu ir atbildīgs klients, tāpēc jums ir svarīgi pašam nodrošināt preces iepakošanu tā, lai tā būtu pasargāta no iespējamiem nelieliem triecieniem, kā arī citu preču bojāšanas. Uzziniet par to, kā pareizi iepakot dažādus priekšmetus, izmantot paletes un citus aspektus, kas palīdzēs nodrošināt drošu kravas transportēšanu.

Iepakojums

Pirms kārtot preci uz paletes, jums jāsagatavo kastes, kur atradīsies jūsu produkcija. Ieteicams izvēlēties kastes, kurām būs pēc iespējas līdzīgāki izmēri ar to preci, kas atradīsies iekšā kastē. Kastēm vēlams būt jaunām, jo tad tās ir izturīgas, kā arī tām jābūt līdzenām un izturīgām, bez bojājumiem.

Burbuļplēves izmantošana ir svarīgs aspekts – tas pasargā kravu no deformēšanās, skrāpējumiem un citiem bojājumiem, īpaši trauslus priekšmetus. Svarīgi ir sekot līdzi tam, lai kaste netiktu nodota atvērta vai burbuļplēve attinusies. Ja jūsu pārvadājamam priekšmetam ir, piemēram, asi stūri, un tas netiek pareizi iepakots, preču krāvēji, šoferis vai citi darbinieki var traumēt sevi, kā arī prece bez iepakojuma var traumēt citas preces. Ja pārvadājat asus priekšmetus, tad asos galus vajadzētu papildus iepakot kartonā vai aptīt ar kādu materiālu.

Paletes

Iespējams, jūs vēlēsieties izmantot jau lietotu paleti, taču ne vienmēr tas būs labākais lēmums. Ir svarīgi, lai paletes dēļi un naglas nebūtu bojātas, pretējā gadījumā tās var izjukt vai kā citādi radīt risku sabojāt savu kravu tās pārvadājuma laikā. Tāpat jāpadomā arī par materiālu, no kāda palete ir veidota. Koka paletes ir standarta materiāls, taču tagad ir pieejamas arī metāla, plastmasas un citu materiālu paletes. Tās var būt noderīgas atsevišķos gadījumos, kad jāpārvadā specifiska krava, taču tās svars, pārvietošana un izturība var nebūt piemērota visa veida kravām. Pirms izvēlēties citu paletes materiālu, ieteicams rūpīgi izpētīt tās parametrus un pārliecināties, vai tā būs piemērots risinājums jūsu kravai.

Kad kastes tiek kārtotas uz paletēm, ir svarīgi novērtēt svara sadalījumu uz paletes – smagākajām kastēm jābūt novietotām apakšā. Jāizvēlas arī pareiza izmēra palete, lai jūsu krava nepārsniegtu tās izmērus. Arī nebūtu ieteicams izmantot “piramīdas” kārtošanas principu – šādā veidā augšējās kastes ir pakļautas riskam tikt sabojātām. Kastes ir svarīgi nofiksēt pie paletes, lai pēc pārvadājuma kastes un paletes nebūtu atdalījušās un krava izjukusi.

Testa kritiens

Tas, kā var pārbaudīt, vai preces iepakojums ir pietiekami izturīgs, ir, veicot testa kritienu – no 80-90 centimetru augstuma.

Sūtāmās informācijas pielīmēšana

Ja izmantojat salikto kravas pārvadājumu pakalpojumu, tas nozīmē, ka jūsu krava ir apvienota ar citu klientu kravām, ir svarīgi sūtīšanas adresi noradīt uz katra iepakojuma. Pretējā gadījumā jūsu krava netiks nogādāta tai nepieciešamajā galamērķī. Ir svarīgi pievērst uzmanību arī tam, kā informatīvās uzlīmes tiek uzlīmētas – tām jābūt salasāmām un kārtīgi pielīmētām vai kā citādi piestiprinātām, lai informācija būtu pieejama un nepazustu. Piegādes norādes jālīmē uz sāniem vai iepakojuma augšpusē.

Brīvās vietas aizpildīšana

Ja kravas izmēri ir mazāki par tās iepakojumus, tad nepieciešams nodrošināt brīvās vietas aizpildīšanu ar burbuļplēvi, skaidām, kartonu, audumu, papīru vai ko citu. Tas fiksēs priekšmetu, lai tad neizkustētos no sākotnējās pozīcijas, tādējādi pasargājot priekšmetu no bojājumiem.

Svars

Vēl viens svarīgs aspekts, kas jāņem vērā, ir kravas svars un tam atbilstošs iepakojums. Ja kaste būs pārāk trausla vai nepietiekami izturīga, tā var ieplīst un jūsu krava var sabojāties.

Līmlente

Ir svarīgi padomāt arī par līmlenti, kuru izmantosiet, lai kastes aizlīmētu, vai salīmētu ap priekšmetu aptīto materiālu. Tai ir jābūt no kvalitatīva materiāla un pēc platuma piemērotai. Pat ja visus iepriekšminētos nosacījumus esat izpildījis – pareizas izturīgas, kastes un rūpīga iepakošana – neatbilstošas līmlentes izmantošanas rezultātā kaste var atlīmēties un tās saturs izbirt.

Marķēšana un citas specifiskas preces

Ja jūs transportējat traukus, citus trauslus priekšmetus vai tāda veida preces, kurām nepieciešams būt noteiktā pozīcijā, tad uz iepakojuma kastes ir jālīmē atbilstoša marķīze, lai gan noliktavas, gan citi darbinieki varētu zināt, kādā pozīcijā prece jāsaglabā.

Ja jums jātransportē riepas, tad arī tās no sākuma vajadzētu ietīt plēvē un tikai pēc tam uz plēves līmēt piegādes informāciju, jo uz plikas riepas gumijas pielīmētā informācija ātri atlīmēsies. Jāņem vērā arī fakts, ka riepas, kas nav ietītas plēvē vai kā citādi iepakotas, smērē citus priekšmetus.

Ja transportējat preces, kuras ir jūtīgas pret mitrumu, tās nepieciešams ievietot plastmasas maisā, kas tās pasargās.

Pareizi iepakojot, nostiprinot un marķējot transportējamo priekšmetu, jūs parūpēsieties par to, lai visā pārvadājuma laikā tas būtu fiksēts, neizkustētos no sava sākotnējā stāvokļa, netiktu saskrāpēts vai ka citādi bojāts, kā arī netraumētu citus priekšmetus.

Izvēlieties drošus kravu pārvadājumus - piesakiet kravu jau tūlīt! Aprakstiet kravu, sūtot e-pastu: info@vervo.lv vai aizpildot pieteikuma formu šeit

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv