Vervo jaunumi

Graudu importu no Ukrainas nodrošina arī SIA Vervo!

Graudu importu no Ukrainas nodrošina arī SIA Vervo!

Latvijā graudu kulšanas laiks ir sācies tikai nesen, taču Ukrainā tas sākās jau jūlija sākumā. Ostu bloķēšanas dēļ tos nebija iespējams izvest pa jūras ceļiem. Zemāk lasi, kāpēc Ukrainas graudu eksports ir tik nozīmīgs visā pasaulē un kā mēs noorganizējām graudu importu no Ukrainas uz Latviju. 

Ukraina ir ceturtā lielākā graudu eksportētāja pasaulē, savukārt Krievija ierindojas pirmajā vietā kviešu eksportā. Āfrikas Attīstības banka (the African Development Bank) ziņo, ka Ukraina un Krievija parasti piegādā vairāk kā 40 % no visas Āfrikas kviešu produkcijas – karš ir novedis pie tā, ka Āfrikas kontinenta pārtikas cenas ir augušas par 40%, jo kara rezultātā Āfrikā ir 30 miljoni tonnu graudu iztrūkums.

Ukrainā pārsvarā audzē un eksportē kviešu, kukurūzas un miežu graudus. Atsaucoties uz Eiropas Komisiju, Ukraina sastāda 10% no pasaules kviešu tirgus, 15% no kukurūzas un 13% no miežu produkcijas. Kopš Krievija bloķēja Ukrainas ostas, graudu eksports uz laiku bija apstājies. Maija vidū eksporta cenas kviešiem un kukurūzai sasniedza rekordus.

22. jūlijā Apvienoto Nāciju un Turcijas organizēto pārrunu rezultātā tika parakstīta vienošanās, kas ļauj Ukrainas ostām atsākt graudu eksportu. Vienošanās rezultātā, kas tika panākta Turcijā, 20-25 miljoni tonnu graudu, kas līdz šim bija bloķēti Ukrainā, beidzot var tikt eksportēti. Šī vienošanās ir svarīga pasaules pārtikas nodrošināšanas sastāvdaļa. Graudi ir steidzami nepieciešami visā pasaules tirgū, īpaši Āzijā un Āfrikā. Vienošanās paredz drošības koridorus Melnajā Jūrā starp Ukrainu un Bosforas Jūras šaurumu.

Kamēr uz Āfrikas un Āzijas valstīm graudi tiek nogādāti ar kravas kuģiem, to eksports tiek veikts arī uz Latviju – ar kravas automašīnām.

SIA Vervo loģistikas menedžeris Gaidis Osis to pārvadāšanu nodrošina big bag maisos. Vienā kravas mašīnā iespējams pārvest 21 tonnu graudus. Big bag maisu alternatīva būtu beramkravu piekabes, taču tās šobrīd nav pieejams, jo arī Latvijā ir sākusies ražas kulšana. Graudi big bag maisos jau ir sapakoti un to iekraušana un izkraušana tiek organizēta ar iekrāvēju no sāniem.

Parasti piegādes uz Ukrainu iespējams veikt 2-3 dienu laikā, taču tagad uz robežas garo rindu dēļ var nākties gaidīt līdz 9 dienām.

Gaidis Osis ir viens no SIA Vervo vadošajiem loģistikas menedžeriem, ar 15 gadu pieredzi vadībā, piecus no tiem – kā loģistikas menedžerim. Viņa neatlaidība, zināšanas un organizatora prasmes ir tas, ko Vervo klienti novērtē visvairāk, jo Gaidis spēj rast risinājumus jebkurā situācijā. Ir taču skaidrs – lai būtu veiksmīgs un sasniegtu mērķus, ir jāiziet ārpus komforta zonas. Kā pats stāsta – jo sarežģītāka krava vai maršruts, jo interesantāk. Viņš ir drosmīgs un tic, ka bailīgie netiek tālāk par mājas slieksni. Reiz pat ir sūtījis kravu uz Āfriku. Šādos gadījumos parādās viņa uzņēmība un neatlaidība – ir jātiecas sasniegt savu mērķi un nedrīkst padoties pie pirmās neveiksmes.

Viņaprāt, pacietība, spēja pielāgoties un optimisms ir viņa trumpis veiksmīgai sadarbībai ar klientiem. Ja jums nepieciešami vietējie vai starptautiskie kravu pārvadājumi un vēlaties sadarboties ar Gaidi, sūtiet savas kravas aprakstu uz e-pastu: distribution@vervo.lv vai zvaniet pa tālr.nr. +371 24114288.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv