Vervo jaunumi

Etihad Rail - dzelzceļa tīkla izveide un attīstība Apvienotajos Arābu Emirātos

Etihad Rail - dzelzceļa tīkla izveide un attīstība Apvienotajos Arābu Emirātos

Kamēr Latvijā pirmā dzelzceļa iecirkņu un līniju būvniecība sākās jau 1860. gadā un līdz šim ir plaši attīstījusies un kļuvusi par svarīgu pasažieru un kravu pārvadājumu transporta veidu, Apvienotajos Arābu Emirātos tā ir tikai attīstības stadijā. Etihad Rail ir tie, kuri 2009. gadā ir uzsākuši dzelzceļa tīkla izveidi AAE.

Māris Dreimanis, Vervo un Vervo Middle East īpašnieks un direktors, šobrīd atrodas Dubaijā, Etihad Rail pārdošanas direktors Kendric Tang uzaicināja M. Dreimani uz sarunu, lai pārrunātu potenciālās sadarbības iespējas transporta un loģistikas jautājumos. Sarunai pievienojās arī Khaled al Halil, Etihad Rail biznesa attīstības vadītājs.

Etihad Rail ir Apvienoto Arābu Emirātu nacionālais dzelzceļa tīkls, kas savieno Apvienotos Arābu Emirātus ar pārējām Līča sadarbības padomes valstīm. Tas tika dibināts 2009. gadā ar mērķi vadīt Apvienoto Arābu Emirātu nacionālo dzelzceļa tīkla izveidi, darbību un attīstību. Etihad Rail ir pirmā sauszemes transporta sistēma, kas savieno AAE nozīmīgākās pilsētas no Ghuwaifat (Ghuwaifat) līdz Fudžerai (Fujairah).

Tas ir veidots pēc augstākajiem starptautiskajiem standartiem un savieno ražošanas, tirgus, kā arī galvenos importa un eksporta punktus. Etihad Rail ir arī svarīga Līča arābu valstu sadarbības padomes (Gulf Cooperation Council) sastāvdaļa.

Etihad Rail tiek būvēts pa posmiem un 70% no plašā dzelceļa tīkla jau ir pabeigti. 1200 km garais tīkls stiepsies cauri AAE, sākot no Saūda Arābijas robežas līdz Omānas robežai.

264 km garais pirmais posms savieno Šahas un Habshanas sēra laukus ar Ar-Ruwais ostu. Tas pilnīgi darbojas jau kopš 2016. gada janvāra un no Habshanas un Šahas uz Ar-Ruwais ostu transportē līdz pat 22000 tonnām sēra granulu katru dienu. Kopš 2016. gada Etihad Rail ir nodrošinājis jau vairāk nekā 30 miljonu tonnu sēra granulu transportēšanu.

Etihad Rail pirmais posms piedāvā modernus, drošus, izmaksu ziņā efektīvus un videi draudzīgus pakalpojumus, kas tiks uzlaboti un attīstīti, virzoties uz projekta otro posmu. Dažādojot resursus un stiprinot valsts ekonomiku ārpus naftas sektora, tas palīdzēs veicināt ekonomisko izaugsmi un sociālo attīstību Apvienotajos Arābu Emirātos.

Ir veikti nozīmīgi soļi arī otrā posma attīstībā – lemts par finansējumu, noslēgti līgumi ar ostām un rūpniecības kompleksiem. Tas savienos Ghuwaifat (AAE robeža ar Saūda Arābiju) ar Fudžeru AAE austrumu piekrastē, stiepjoties cauri Emirātiem un sķērsojot Abū Dabī, KIZAD (Kalifa rūpniecisko zonu Abū Dabī), Kalifas ostu, Jebel Ali ostu, Dubaiju, Šarjahu un Rāselhaimu.

Dzelzceļa tīkls ne tikai nodrošina izdevīgus kravu pārvadājumus, distribūcijas, kraušanas un loģistikas pakalpojumus, bet dara to arī dabai draudzīgā un energoefektīvā veidā. SIA Vervo direktors Māris Dreimanis priecājas par tikšanos ar dzelzceļa loģistikas entuziastiem un cer uz veiksmīgu sadarbību.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv