Vervo jaunumi

5 kompetences, kas piemīt izcilam transporta menedžerim

5 kompetences, kas piemīt izcilam transporta menedžerim

Ja esi nolēmis saistīt savu nākotni ar loģistikas nozari, tad būtiska nozīme ir gan teorētiskajām zināšanām, kuras iespējams apgūt augstākās un profesionālās izglītības iestādēs vai kursos, gan arī katra cilvēka personīgajām kompetencēm. SIA Vervo personālvadības speciāliste komentē, kādas ir īpašības, kas uzņēmuma potenciālajos darbiniekos tiek meklētas jauno darbinieku atlases procesā.

“Mēs uzskatām, ka teorētisko materiālu un tehniskās, ar loģistiku saistītās nianses, sekmīgi var apgūt arī darba vidē. Piemēram, ja mūsu uzņēmumā, darbinieks sāk strādāt kā asistents, cilvēks ar augstu iniciatīvas un analītiskās domāšanas kompetenci, mazāk kā gada laikā ir gatavs strādāt kā transporta menedžeris, un darīt to sekmīgi”.

Kādas tad ir šīs piecas kompetences?

1. Sasniegumu orientācija

Sasniegumu orientācijas ir vēlme veikt uzdevumus arvien labāk. Izvirzīt tādus mērķus, kas nav viegli sasniedzami, un mērķtiecīgi strādāt, lai tos īstenotu. Šī kompetence ietver sevī arī spēju saskatīt, novērtēt un radīt jaunas iespējas uzņēmuma un personīgajai attīstībai. Katram cilvēkam, kam piemīt sasniegumu orientācija, ir dabas dota vai iemācīta prasme savu ikdienu plānot, lai pēc iespējas efektīvāk sasniegtu rezultātus.

2. Iniciatīva

Iniciatīva tā ir proaktīva rīcība, lai definētu un risinātu izaicinājumus, ja tādi rodas, un meklētu iespējas uzlabot darba rezultātus. Iniciatīva ir arī spēja saskatīt un sagatavoties jaunām iespējām nākotnē. Iniciatīvas pamatā, kas iet roku rokā ar sasniegumu orientācijas kompetenci- ir gatavība darīt vairāk, nekā to prasa formālie amata pienākumi.

3. Elastība

Šobrīd pasaulē politiskā un ekonomiskā situācija strauji mainās, un ir jābūt gatavam pielāgoties, piemēram, pārplānojot ierastos maršrutus vai mainot piegādes veidus. Elastība loģistikā ir nepieciešama, lai ātri un efektīvi pielāgotos, mainītu plānus un prioritātes, kad dažādi ārējie apstākļi to piespiež darīt.

4. Analītiskā domāšana

Analītiskā domāšana ir svarīga brīdī, kad tiek apgūtas ar loģistikas nozari saistītās teorētiskās zināšanas, lai tās efektīvi varētu likt lietā praksē. Problēmas un situācijas izpratne ir pirmais solis efektīva risinājuma piemeklēšanā, sadalot to daļās un saskatot cēloņu un seku sakarības. Spēja sistematizēt, izvēlēties prioritātes, sastādīt plānu un izdarīt secinājumus ir analītiskās domāšanas nozīmīgas komponentes.

5. Komunikācija

Komunikācija, īpaši elektroniski un telefoniski ir 21.gadsimta prasme #1 lielākajā daļā nozaru- arī transporta un loģistikas nozarē. Izcilam transporta menedžerim ir jāpiemīt prasmei aktīvi klausīties un uzdot pareizos jautājumus. Komunikācija bieži vien ir klienta lēmumu pieņemšanas pamatā, kuru pakalpojuma sniedzēju izvēlēties. Prasme un vēlēšanās kontaktēties un sadarboties ar kolēģiem un klientiem, un vadību, izmantojot piemērotu komunikācijas veidu un kanālu, ir kritiski svarīga, lai sasniegtu izcilību.

Ja Tev piemīt kāda no šīm prasmēm, labprāt izskatīsim Tavu CV! Sūti to uz e-pastu: hr@vervo.lv!

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv