Vervo jaunumi

Kravu piegādes uz Franciju

Kravu piegādes uz Franciju

Francija ir nozīmīgs tūristu galamērķis, jo pazīstama ar visiem zināmo Eifeļa torni, arhitektūras meistardarbiem un izsmalcināto franču virtuvi. Tā ir arī nozīmīga Latvijas partnervalsts ekonomikā un loģistikas nozarē. 

Nozīmīgs galamērķis kravu piegādēm

Francija ir populārs galapunkts kravu piegādēm, kā arī plaši izmantots tranzīta maršruts, lai kravas tālāk nogādātu Spānijā, Portugālē, kā arī Apvienotajā karalistē. Kravu piegādes uz Franciju un caur to tiek veicinātas arī tās ģeogrāfiskās atrašanās vietas dēļ – tā robežojas ar Beļģiju, Luksemburgu, Vāciju, Šveici, Itāliju, Monako, Spāniju un Andoru. Dienvidos to apskalo Vidusjūra un ziemeļos – Ziemeļjūra. Francijas rietumos atrodas Atlantijas okeāna Biskajas līcis, un starp Franciju un Apvienoto Karalisti – Lamanša šaurums.

Kravu pārvadājumiem plaši tiek izmantota prāmju līnija Kalē-Dovera, kā arī Eirotunelis, kas atrodas zem Lamanša šauruma un savieno Folkstones pilsētu Apvienotajā Karalistē un Kalē pilsētu Francijā. Tas padara iespējamas jebkāda veida kravu piegādes uz Franciju ar dažādiem transporta veidiem – ūdens, sauszemes vai avio transportu.

Ekonomiskā sadarbība un izplatītākās preces

Lai veicinātu ekonomisko sadarbību, Latvijā darbojas Francijas tirdzniecības un rūpniecības kamera, bet Francijā – Latvijas Investīciju un attīstības (LIAA) pārstāvniecība. 2021. gadā Latvijai ar Franciju izveidojās pozitīva ārējās tirdzniecības bilance, eksportam pārsniedzot importu. Uz Franciju visvairāk tika eksportēta koksne un tās izstrādājumi, kā arī elektriskās un mehāniskās iekārtas un to detaļas. Savukārt no Francijas uz Latviju visvairāk transportēja dažādus dzērienus un elektriskās un mehāniskās iekārtas.

Regulāras kravu piegādes uz Franciju

Atkarībā no jūsu kravas apjoma, varam piedāvāt pilnas kravas vai salikto kravu pārvadājumus. Pilnu kravu piegādes uz Franciju parasti tiek veiktas 4-5 dienu laikā, bet salikto kravu pārvadājumi ilgst vidēji 6-7 dienas. Visvairāk tiek izmantots sauszemes transports, un katru nedēļu no un uz Franciju dodas vismaz 10 dažāda veida kravas – gan ar kravas auto, gan ar mikrobusiem. Sadarbība ar partneriem Francijā un citās pasaules valstīs ļauj SIA Vervo atrast piemērotākos un izdevīgākos risinājumus jebkura veida kravu transportēšanai.

Nepieciešamie dokumenti un citas formalitātes

Atkarībā no kravas veida, piemēram, vai tā ir lielgabarīta krava vai bīstama krava (ADR), var būt nepieciešams aizpildīt papildus dokumentus un iegūt nepieciešamās atļaujas. SIA Vervo veiktais motorlaivas pārvadājums uz Nicu tika klasificēts kā lielgabarīta krava, kuram bija nepieciešami ne tikai papildus dokumenti, bet arī pavadošais transports. SIA Vervo sniedz pilna spektra transporta un loģistikas pakalpojumus, tāpēc mūsu loģistikas menedžeri palīdzēs atrast labāko risinājumu katrai situācijai individuāli.

Tāpat Francija nereti tiek izmantota tranzīta pārvadājumiem, lai kravu nogādātu, piemēram, Lielbritānijā. Tā kā Apvienotā Karaliste vairs nav ES dalībvalsts, tiek piemērotas muitas procedūras. SIA Vervo speciālisti palīdzēs jums nokārtot visas muitas formalitātes, lai jūs varētu ietaupīt gan laiku, gan naudu, piemēram, nekorekti aizpildītu muitas dokumentu gadījumā.

Lai veiktu ērtas un izdevīgas kravu piegādes uz Franciju, sazinieties ar mums, zvanot pa tālr.nr. +371 67674570, rakstot e-pastu uz info@vervo.lv vai aizpildot pieteikuma formu mājaslapā.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv