Vervo jaunumi

Kas ir CMR pavadzīme un ko tā apdrošina?

Kas ir CMR pavadzīme un ko tā apdrošina?

Viens no svarīgākajiem posmiem starptautiskajiem kravu pārvadājumiem ir pareiza un rūpīga dokumentu noformēšana. Kravas pavadzīme jeb CMR ir dokuments, kas nepieciešams neatkarīgi no tā, uz kurieni tiek veikti starptautiskie kravu pārvadājumi.

Pēc definīcijas CMR pavadzīme ir pārvadājuma līgums un preču pārvadājuma dokuments. Šis dokuments ir obligāts, veicot kravu piegādes no vai uz jebkuru Eiropas un citu valsti. Par CMR pavadzīmes aizpildīšanu atbildīgs ir kravas nosūtītājs. Ja esat tikko sācis nodarboties ar kravu importu vai eksportu, sazinoties ar mums, jūs iegūsiet bezmaksas konsultāciju, kuras laikā izskaidrosim visu nepieciešamo, lai CMR pavadzīmes aizpildīšana būtu vienkārša.


CMR pavadzīme ietver arī CMR kravas apdrošināšanu. Tā sedz apmēram 8,33 SDR (Speciālās aizņēmuma tiesības) jeb aptuveni 10 eiro par bojātas vai zaudētas kravas vienu bruto svara kilogramu.
Pirms tiek veikti starptautiskie kravu pārvadājumi, esi informēts par CMR apdrošināšanu! Mēs, SIA Vervo, esam sagatavojuši jums CMR apdrošināšanas ceļvedi!


Kādu risku segumu nodrošina CMR apdrošināšana?


Atbildība par kravas bojāeju un/vai bojājumu (transportlīdzekļu sadursmi ar šķērsli vai savā starpā, ugunsgrēku, transportlīdzekļu apgāšanos, kravas pārdzesēšanu vai pārkarsēšanu, tiltu iebrukumu, eksploziju, zādzību vai bandītisku uzbrukumu).


Atbildība par finanšu zaudējumiem (zaudējumi kravas piegādes kavējuma dēļ, kravas izsniegšana, neraugoties uz norādījumu par izsniegšanas aizturēšanu, nepareizas kravas piegāde). Šajā risku grupā tiek iekļauta arī autopārvadātāja atbildība, kas ir saistīta ar pārvadājuma maksājumu atlīdzību.


Kad stājas spēkā CMR apdrošināšana?


CMR kravas apdrošināšana stājas spēkā tajā brīdī, kad autopārvadātājs ir pieņēmis kravu pārvadāšanai, ko apliecina izdotā CMR pavadzīme.


Cik ilgi derīga CMR kravas apdrošināšana?


CMR kravas apdrošināšana ir spēkā līdz tam brīdim, kad pārvadājumā esošā krava tiek nodota saņēmējam. Apdrošināšanas aizsardzība ir spēkā arī tad, ja autopārvadātājs ir pieņēmis kravu apdrošināšanas periodā, bet tās piegāde ir notikusi pēc CMR kravas apdrošināšanas perioda beigu termiņa.


Kas netiek apdrošināts?


• Pārvadājumi, kas ir uzsākti ar tehniski bojātu transportlīdzekli;
• Pārvadājumi, kuros tiek pārkāpti ceļu satiksmes vai citi kravu pārvadājuma noteikumi;
• Dzīvu dzīvnieku pārvadājumi;
• Dārgmetālu, dārgakmeņu, mākslas darbu, naudas un citu vērtslietu pārvadājumi.


Lai nodrošinātu, ka starptautiskie kravu pārvadājumi būs ātri, ērti un izdevīgi, uzticiet to pieredzējušiem nozares speciālistiem. SIA Vervo loģistikas menedžeri palīdzēs atrast vispiemērotāko maršrutu un veidu, kā kravu nogādāt nepieciešamajā galamērķī. Mūsu pakalpojumi ietver arī dokumentu noformēšanu, lai jūs varētu pilnībā fokusēties uz sava uzņēmuma darbību.


Sazinieties ar mums pa e-pastu: info@vervo.lv, zvaniet uz +37167674570 vai piesakiet kravu mājaslapā: uzzināt cenu

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv