Vervo jaunumi

Kas notiek Šanhajā un kā tas ietekmēs mūs?

Kas notiek Šanhajā un kā tas ietekmēs mūs?

Kamēr Latvijā un citviet Eiropā Covid-19 ierobežojumi ir gandrīz atcelti, šī gada 27. martā Šanhajas varasiestādes ieviesa lockdown pēc tam, kad daļai Šanhajas iedzīvotāju tika diagnosticēts Covid-19 vīruss. Šobrīd Šanhajas iedzīvotāji ir spiesti pavadīt ikdienu savos mājokļos, veikalus apmeklēt nav atļauts un ar vīrusu saslimušie tiek ieslodzīti speciālos izolācijas centros.

Šanhajā ir 26 miljonu iedzīvotāji, tas ir 3. lielākais finanšu centrs pasaulē un tur atrodas lielākā osta pasaulē. Stingrā karantīna ir iedragājusi ne tikai iedzīvotāju komfortu, bet arī visas pasaules tirdzniecību un loģistikas ķēdes. Eiropas uzņēmēji sauc to par “loģistikas murgu”.

Āzijas valstis, īpaši Ķīna, ir vienas no lielākajām ražotājvalstīm pasaulē, un gandrīz katrs no mums ir iegādājies preces, uz kurām rakstīts “Made in China”.

Neskatoties uz karantīnu, Šanhajas varas iestādes cenšas ļaut turpināt ražošanu, taču loģistikas ķēdes konkrētajā reģionā ir kritiskā stāvoklī. Šanhajas ostā, kas ir pasaulē lielākā konteineru osta, tūkstošiem kuģu gaida, kad varēs izkraut savu kravu.

Esošo situāciju absurdu padara tas, ka, lai arī osta visu karantīnas laiku ir atvērta, kuģu izkraušana nav iespējama, jo 90% kravas mašīnu, kas veic piegādes uz un no ostas, stāv dīkstāvē stingro ierobežojumu dēļ.

Covid-19 pandēmija ir radījusi ievērojamus traucējumus ekonomikas attīstībai jeb brīvai preču kustībai no pārdevēja līdz pircējam, jo no 2020. gada pasaule saskārās ar konteineru deficītu, augstām pārvadājumu cenām un lieliem sastrēgumiem ostās. Papildus tam šobrīd pasauli skar preču sadārdzinājums, ko izraisījis karš Ukrainā. 

Šobrīd rūpnīcās Āzijā ir izveidojies uzkrājums klientiem Eiropā un ASV, un jau pašlaik tiek būtiski kavētas kravu piegādes. 

 

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv