Vervo jaunumi

Starptautiskie kravu pārvadājumi. Par ko Tu maksā?

Starptautiskie kravu pārvadājumi. Par ko Tu maksā?

Pirms pirkuma veikšanas daudzi no mums prāto – “Vai man to tiešām vajag- vai tomēr varu iztikt? Varbūt atradīšu lētāku variantu...” Šādos gadījumos nereti mēs paši uzņemamies papildus risku – ir reizes, kad gadās veiksmes stāsts, bet ir reizes, kad skopais maksā divreiz… vai piecreiz.

Transporta un loģistikas nozarē nereti ir sastopami gadījumi, kad klients par vienīgo kritēriju uzskata cenu, taču nonāk situācijā, kad starptautiskie kravu pārvadājumi nav notikuši, kā cerēts - krava ir nozagta, sabojāta nepiemērotas piekabes vai puspiekabes dēļ vai arī piegādes laiks pārsniedz līgumā noteiktos termiņus.

Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo apkopojis informāciju – kāpēc kravu pārvadājumi maksā tik, cik tie maksā un kāpēc vienā un tajā pašā maršrutā cena mēdz atšķirties. Zinot nozares specifiku un to, kā veidojas kravas pārvadājuma cena par km, Jūs varat novērst nepatīkamas situācijas un spēt izvērtēt loģistikas uzņēmuma uzticamību.

Ņem vērā, ka cenas formulā ir vairāki mainīgie faktori, ir gandrīz neiespējami noteikt precīzu cenu, tāpēc atgādinām - precīzu cenu kravu pārvadājumiem varat uzzināt pie mūsu loģistikas menedžeriem (info@vervo.lv).

Formula, pēc kā var vadīties:

• Kravas veids

Šis ir viens no faktoriem, kas ietekmē kravas pārvadājuma cenu. Starptautiskie kravu pārvadājumi, tādām kravām kā koka paletes vai zāģmateriāli, maksās mazāk, nekā līdzīgs pārvadājums, bet, piemēram, trauslai kravai ar temperatūras režīmu (ķīmiskie reaģenti). Tāpat cenas atšķirsies bīstamai kravai (ADR) un lielgabarīta kravai, kur abās situācijās nepieciešamas specifiskas zināšanas, atšķirīgas prasības attiecībā uz maršrutu, papildus dokumentācija, kā arī, iespējams, vairāk iesaistīto kompetento personu.

• Kravas izmērs

Šajā sadaļā ietilpst kravas svars un kravas izmērs (augstums, platums, garums). Interesanti, ka ne vienmēr vieglāka krava nozīmē lētāku pārvadājumu: ja krava ir liela izmēra, tā var maksāt vairāk, nekā smagāka un izmēros mazāka krava. Saliktas kravas gadījumā tiek mērīti arī kraušanās metri jeb LDM (loading meter), kas norāda kravas apjomu, ko iespējams iekraut vienā metrā piekabes. To aprēķināt varat šeit

• Transporta veids

Šeit nedaudz vienkāršāk – sauszemes kravu pārvadājumi ar autotransportu ir optimālākā izvēle, ja attālums starp iekraušanas un izkraušanas vietām ir neliels un izbraucams (piemēram, Eiropas un NVS valstu robežās). Uz un no Ķīnas vai ASV izdevīgāk būtu izvēlēties jūras kravu pārvadājumus. Nedaudz dārgāks, bet ātrāks variants ir dzelzceļa kravu pārvadājumi, savukārt ekspress kravu piegādes var nodrošināt avio kravu pārvadājumi, kas ir dārgākais no visiem transportēšanas veidiem. Transporta cenu ietekmē arī konkrētā brīža pieprasījums un degvielas cenas.

• Piegādes maršruts

Iespējams, kāds uzskata, ka starptautiskie kravu pārvadājumi no punkta A līdz punktam B maksā tikpat, cik atpakaļceļā (no B līdz A). Tā nebūt nav taisnība, jo kravas pārvadājuma cena veidojas no maršruta popularitātes, virziena, attāluma, sarežģītības (tajā skaitā arī laikapstākļiem) un arī sezonas.

• Citi faktori

Šajā sadaļā ietilpst citi maksājumi, kā piemēram, licences, atļaujas, muitas formalitātes, tāpat arī izvēles pakalpojumi: kravas apdrošināšana, kravas izsekošana un noliktavu pakalpojumi. Un, protams, tāpat kā jūs saņemat samaksu par savu darbu, šajā sadaļā ietilpst arī atalgojums kravas auto šoferim, loģistikas menedžerim, kuri ir uzkrājuši daudzu gadu pieredzi, zināšanas un spēj noorganizēt jebkāda veida kravu pārvadājumus uzņēmumiem vai privātpersonām.

Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo ir pierādījis sevi kā uzticamu loģistikas partneri – gan uzņēmumiem, gan arī privātpersonām, nodrošinot augstas kvalitātes starptautiskos kravu pārvadājumus kopš 2008. gada. Mūsu loģistikas menedžeri ir zinoši it visos jautājumos un spēj tikt galā ar dažādām nestandarta situācijām.

Izvēloties SIA Vervo kā savu loģistikas partneri – tas ir ieguldījums nākotnē, jo nodrošinām pilna spektra transporta un loģistikas pakalpojumus. Piemeklēsim atbilstošāko transporta veidu, noliktavu un citus risinājumus, ņemot vērā kravas veidu un Jūsu vēlmes. Tikmēr Jūs varat attīstīt savu biznesu, veicinot sadarbību ar jauniem importa un eksporta partneriem.

Mēs esam par ilgtermiņa sadarbību! Raksti mums e-pastu: info@vervo, zvani +37167674570 vai piesaki kravu mājaslapā: ej.uz/uzzinicenu.

 

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv